Ancelotti: Nagy előnyünk van, de nem dőlhetünk hátra

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Barcelona elleni bajnoki győzelmet követően is elmondta gondolatait az újságíróknak.

A mérkőzés

„Ez egy hatalmas lépés számunkra a bajnoki cím megnyerése felé. Nagy előnyünk van, de nem dőlhetünk hátra. Kell még néhány pont, a következő meccsek pedig segítenek nekünk abban, hogy megfelelően felkészüljünk a BL-elődöntőkre.”

„Vinícius nem szeretett volna lejönni, folytatni akarta. A támadóink hatalmas erőfeszítéseket tettek, különösen az előző mérkőzés után. Mindig azt kérjük tőlük, hogy védekezzenek és dolgozzanak a csapatért. Ők a leggyorsabbak, próbálnak mélyről támadni, ami sok energiát emészt fel. Megértem, hogy folytatni akarta, de friss lábakra volt szükség a pályán.”

Bellingham és a győztes gól

„A megfelelő időben érkezett. Keményen dolgozott, nagy erőfeszítéseket tett, de jó ideje nem talált már be. Ma egy olyan találat fűződik a nevéhez, amelynek a bajnoki cím szempontjából nagyon fontos szerepe lehet.”

Áldozat

„Nem szeretném elmondani a véleményemet Xavi mondatairól, mivel mindenkinek megvan a saját véleménye. Ez egy kiegyenlített, küzdelmes, harcos mérkőzés volt. A Barcelonának voltak jó időszakai, ahogy nekünk is. Sikerült megnyernünk a mérkőzést az utolsó energiáinkkal, így jó helyzetbe kerültünk a ligában.”

Magas színvonal

„Ahogy mindig, most is voltak különböző helyzetek. A gólt azért nem adták meg, mert nem volt egyértelmű kép, amely megmutatta volna, hogy bement a labda. A büntető számomra teljesen tisztának tűnt. A saját teljesítményünkre koncentrálok, mivel az legalább olyan jó volt, mint a Barcelonáé. A fiataljaikkal sokat mutattak, magas színvonalú meccs volt.”

Lucas remek formája

„Ő egy nagyon fontos játékos, nem csak azért, amit ma tett, hanem az egész idény tekintetében. Nagyon magas szinten játszik, versenyez Carvajallal, aki a világ egyik legjobb szélső védője. Más meccseken is megteremtette a különbséget. Carvajal játszhatott volna ma, de más játékosok is remekül teljesítenek az idényben, mint Lucas vagy Modrić. Rengeteget segítenek nekünk az ilyen helyzetekben, mint a szerdai megterhelő mérkőzés után.”

A játékrendszer

„Megpróbáltuk megismételni amit az előző meccsünkön, a szuperkupában csináltunk ellenük. Magasabban letámadtunk, mivel itthon játszottunk, ez pedig jól működött. Kihagytunk néhány nagy helyzetet az utolsó 30 méteren. Túl sokat játszottunk kifelé ahelyett, hogy középen próbálkoztunk volna, ahol nagyobb volt a fölényünk. Ez egy felejthetetlen, csodálatos hét volt, ezt visszük magunkkal belőle.”

A Real Madrid DNS-e

„Remekül teljesítettünk, nem is alakulhatott volna jobban, persze néhányan biztosan azt gondolják. Nem adtuk fel, ahogy sohasem.”

Csodás idény

„Nagyszerű idényünk volt, a sérülések ellenére. Meg kell fontolnunk, hogy a Barcelona megérdemelte volna-e a győzelmet. Szerintem a döntetlen igazságos lett volna, számunkra pedig nem is lett volna rossz eredmény.”

Kulcsfontosságú pillanatok

„Amikor 2-2 lett, a Barcelona feltolta az embereit, elveszítették az egyensúlyt. Ekkor könnyebben tudtunk fordulni, végül pedig 3-2 lett. Vinícius korábban is betalálhatott volna Lunin indításánál.”

Szurkolás

„Remek a kapcsolat a szurkolókkal és a stadionnal. A szurkolók ugyanolyan elszántak és izgatottak mint mi. Ez segít nekünk, most is segített és segíteni is fog.”

Visszatérő játékosok

„Most megpróbálunk a lehető leghamarabb regenerálódni. Szerettük volna pihentetni Nachót és Mendy-t, akik nem tudtak időben regenerálódni. Annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljünk az idény véghajrájára, először is meg kell nyernünk a következő, pénteki meccset.”

Arga Güler játékpercei

„Nem láttam, nem tudok véleményt mondani erről. A stábommal ünnepeltem, most mindent nyugodtan ki fogunk értékelni, Güler pedig megkapja a szükséges perceket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Cádiz elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…