Joan Laporta újrajátszatná a Clásicót

Joan Laporta
Joan Laporta (forrás: fcbarcelona.cat, video screenshot)

A Barcelona elnöke hivatalos közleményt adott ki, amelyben a tegnapi mérkőzés bírói döntéseit kritizálja, továbbá kijelenti, hogy ha bebizonyosodik, hogy Lamine Yamal gólja szabályos volt, úgy a találkozó újrajátszását fogja kezdeményezni.

Kedves Culék, kedves Futballszurkolók!

Mint az FC Barcelona elnöke, szeretném kifejezni elégedetlenségemet azzal kapcsolatban, hogy a világfutball egyik legfontosabb mérkőzése után egy nappal a címlapokat a VAR-ral való visszaélés foglalja el. Ahogy ti is jól tudjátok, soha nem voltam a VAR nagy támogatója, mivel úgy gondolom, hogy az alkalmazásával kiveszik a spontaneitás a futballból.

De ha már itt van, akkor úgy kellene használnunk, hogy a segítségével elkerülhessük az igazságtalan döntéseket. Ezzel az üzenettel nem csupán a Barcelona szurkolók elégedetlenségének szeretnék hangot adni a VAR hibás használata kapcsán, hanem szeretném kifejezni, hogy bár egy jó ideje velünk lévő eszközről van szó, az továbbra is zavart és ellentmondásokat okoz.

Az FC Barcelona elnökeként szeretném továbbá kiemelni a versenysorozatunk erejét, ez egy sikeres sorozat, amelyet szurkolók milliói követnek a világ minden táján. De ez nem jelenti azt, hogy immunisak vagyunk a kritikákra, amikor a VAR használata aláássa a sorozatunkat.

Mindannyian megértjük, hogy a bírói munka nehéz, de pontosan azért vannak olyan eszközök, mint a VAR, hogy segítsenek egy igazságosabb versenyt kialakítani, nem pedig ennek ellentétét. Tegnap jó néhány vitatható eset történt, de mind közül van egy, amely alapvető jelentőségű, hiszen megváltoztathatta volna a mérkőzés végeredményét. Sőt, szerintünk meg is tette. Lamine „szellem góljára” utalok ezzel.

Mint klub, biztosak akarunk lenni abban, hogy mi történt, ezért is tájékoztatlak benneteket arról, hogy az FC Barcelona azonnali kérést fogalmaz meg a játékvezetői bizottság és a spanyol szövetség irányába, hogy adjanak át nekünk minden képi és hanganyagot az incidens kapcsán. Ha ezt a dokumentációt kielemeztük és beigazolódik, amit most is gondolunk, vagyis hogy hibás döntés született, meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket, hogy visszafordítsuk a történteket, nem zárva ki a szükséges jogi lépéseket.

Ha bebizonyosodik, hogy szabályos gól volt, ahogy mi gondoljuk, tovább fogunk menni és a mérkőzés újrajátszását fogjuk kérni, ahogy ez néhány VAR-hiba esetén már megtörtént európai mérkőzéseken. Emellett szeretném elmondani, hogy bár erre az esetre koncentrálunk, jó néhány más döntéssel sem értünk egyet, amelyek a mérkőzés alatt történtek, és amelyeket a VAR-szobában lehetett volna vizsgálni.

Barca szurkolók. A klub ezen lépése se nem felesleges, se nem előnyös, de egy olyan lépés, amellyel a védtelenség miatt élünk, hiszen az idény során számos alkalommal született nekünk ártó vagy a riválisainknak kedvező döntés, amelyek a bajnoki tabellán látható különbséget eredményezték.

Nagyon köszönöm.

Forrás: AS
Komment
  1. Ekkora bohócot! 🤡🤡🤡
    Most úgy csinálnak, mintha egy iksszel már ők lennének a bajnokok. Ehhez képest nem hogy az iksszel, de még egy győzelemmel se lennének sokkal bejjebb. 5 pont előnyt ez a Madrid nem fog leadni a szezon végéig. Teljesen fölösleges a felháborodás, a többi meccsen kellett volna több pontot gyűjteni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos úton is reagált a hétközi BL-meccseken tapasztalt rasszista megnyilvánulásokra. A Real Madrid hivatalos panaszt nyújtott…