Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

Xavi
Xavi (forrás: youtube screenshot, espn deportes)

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően.

„Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott vannak a képek. Én csak a meccset elemezhetem, amelyen jobbak voltunk, mint a Madrid. Apró részletek hiányoztak, de ez is az átalakulási folyamat része, amelyben jelenleg benne vagyunk. Győzelmet érdemeltünk volna.”

„Hogy elveszítettük volna a védekezésünk stabilitását? Két kivételes pillanatról volt szó. A büntetőt leszámítva kevés problémát okoztak nekünk. A második góljuk egy védelmi hiba volt, a harmadik pedig egy kontra, amit nem tudtunk megállítani. Ez az első mérkőzés másolata volt. Ha hozzáadsz hat pontot a Barcelona pontjaihoz, a Madridtól pedig levonsz hatot, akkor megvan a bajnokság.”

„Tökéletesen egyetértek azzal, hogy probléma a gólvonal technológia hiánya. Szégyen. Igen, az. Ha mi akarunk lenni a világ legjobb bajnoksága, akkor fejlődnünk kell és be kell vezetnünk a technológiákat. Mindenki látta, bent volt a labda. A Getafe elleni első bajnoki meccsünkön is megmondtam, hogy nem tetszik, amit látok, ma pedig csak halmozódtak a képtelenségek.”

„Szerintem tegnap megkérdeztek arról, hogy mit gondolok a játékvezetőről, én pedig azt mondtam, hogy remélem, észrevétlen marad és jó döntéseket hoz. Nos, ezek közül egyik sem történt meg. Szégyen.”

„Harcolnunk kell a második helyért, tovább kell lépnünk. Felemás érzéseim vannak. Büszke vagyok a csapatra. A normális az lett volna, ha nyerünk, de voltak olyan játékvezetői döntések, amelyekre nincs ráhatásunk. Jobbak voltunk a Madridnál, megérdemeltük volna a három pontot. El kell mondanunk a szurkolóinknak, hogy megérdemeltük volna és jól játszottunk. És hogy a győzelem a kedvezőtlen körülmények miatt maradt el.”

„Teljes igazságtalanságot látok. Nem csaphatok be senkit, legkevésbé a szurkolókat. Egyértelmű, mindenki látta, hogy mi történt. A bíró egyetlen jó döntést sem hozott. Ismétlem, ma itt hatalmas igazságtalanságot láttunk. Szégyen.”

„Nem most van itt az ideje a hosszabbításomról beszélni. Még hat meccset le kell játszanunk. Most a következő meccsre kell koncentrálnunk.”

„Lamine egy nagyon különleges játékos. Nehéz megállítani, ha egy az egy elleni küzdelemről van szó. Ez sokat ad a csapatnak. Egy nagyszerű berobbanásnak lehetünk tanúi.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Cádiz elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…