Kimmich: Magabiztosan várjuk a párharcot

Joshua Kimmich
Joshua Kimmich (forrás: fcbayern.com, video screenshot)

A Bayern játékosai közül Joshua Kimmich nyilatkozott a Real Madrid elleni BL-elődöntő odavágója előtt.

Real Madrid

„Tudjuk, hogy a Real mindig váltogatja a pozíciókat, különösen támadásban. Fontos lesz, hogy én megtartsam a sajátomat és ne menjek el egy konkrét ellenféllel. Mindannyian nagyon erősek, gyorsak és technikásak. Nem tehetünk mást, mint izgatottan várjuk a mérkőzést.”

A formája

„Remekül érzem magam, jó formában vagyok. Magabiztosak lehetünk. Maximálisan a holnapi meccsre koncentrálunk. Tudjuk, hogy az idényünk nem a legjobban sikerült, voltak hullámvölgyeink. A BL-ben egész jók voltunk, az egyetlen kivétel talán a Lazio elleni első mérkőzés. Nagyon várom a holnapot. Nagyszerű érzés a Real ellen játszani az elődöntőben.”

A párosítás

„Egyértelmű, hogy ez nem egy normál mérkőzés. A BL-elődöntők mindig különlegesek, ha pedig a Real Madrid ellen játszol, akkor még inkább azok, hiszen egy óriási klubról van szó. Mindenki, aki szereti a futballt, meg akarja nézni ezt az elődöntőt.”

Mit vársz a Real Madridtól?

„Nem volt túl sok időnk felkészülni. A Real erőssége a fordulásokban rejlik. Ez egy vegyes mérkőzés lesz. Fontos, hogy jól védekezzünk, de nem szabad elbújnunk sem, tartanunk kell magunkat és birtokolnunk kell a labdát. A támadás és védekezés közötti egyensúly, a magas és mély védekezés közötti egyensúly a lényeg, mindig bátran kell támadnunk.”

Tuchel taktikája

„Több poszton is játszottam ebben az idényben, ami segíti a fejlődésemet. Hosszú időszakokban játszottunk különböző stílusú futballt, néha gyors támadó játékkal. A célja az, hogy nálunk legyen a labda és mi irányítsuk a játékot. Jól alkalmazkodott a csapathoz, mi pedig képesek voltunk alkalmazkodni az ellenfeleinkhez. Minden játékos képes volt valamit magával vinni ebből.”

Kroos

„Ismerem őt a válogatottból. Minden csapatnak biztonságot ad a labdáival, irányítást és dominanciát teremt. Rengeteg dolgot elért, sok mindent megélt már. Mindig tanulhatsz tőle, mivel elképesztően sok tapasztalata van.”

Vinícius

„Ő az egyik legjobb Európában az egy az egy elleni játékban és a cselezésben. Mindig nehéz ellene egyedüliként védekezni. Csapatként kell megoldanunk a dolgot. Veszélyes, nagyon gyors.”

A Real mentalitásáról

„Ez nem csak szerencse. Amikor két évvel ezelőtt megnyerték a BL-t, gyakran kerültek hátrányba, de mindig fordítottak. Ez nem csak szerencse. Rengeteg tapasztalatuk van, hisznek az erősségükben, miszerint bármikor képesek betalálni.”

Visszavágás

„Nem sokan maradtak a keretben azok közül, akik korábban játszottak ellenük. Így nem beszélhetünk bosszúról. Hat évvel ezelőtt történt, két teljesen más csapatról van szó.”

Ancelotti

„Még mindig nagyon sikeres a Real Madriddal. Szinte mindenhol az volt, többször is megnyerte a BL-t. Nem játszottam túl sokat a kezei alatt az első idényemben, de a másodikban szinte minden meccsen. Sajnos akkoriban nem mentünk olyan jól, mint ő most a Real Madriddal.”

Musiala

„Jamal egy nyugodt srác. Még mindig nagyon fiatal, de rengeteg meccs van a lábában. A pályán kívül is egyre érettebbé válik. Amikor először edzett velünk, még kissrác volt. Most már igazi férfi, sokat fejlődött a pályán kívül is.”

A döntő

„A 2020-as döntő nagyon kivételes volt szurkolók nélkül, szóval szeretnénk most szurkolókkal is átélni. Az elődöntőben vagyunk, nagy esélyünk van arra, hogy bejussunk a döntőbe. A holnapi meccsre koncentrálunk, jó eredményt akarunk elérni, hogy jó pozícióból várjuk a visszavágót.”

A Real Madrid ellen játszani

„Két nagy klub feszül egymásnak. Tudjuk, hogy a Real rendkívül tapasztalt, komoly kvalitásokkal bíró csapat. A tapasztalatuk sok mérkőzés megnyerését eredményezte nekik. Hisznek az erősségeikben, tisztában vannak a képességeikkel. Mindig veszélyesek lehetnek. De mégis nagy magabiztossággal várjuk a párharcot. Két remek meccset játszottunk az Arsenal ellen, nem kell félnünk.”

Forrás: fcbayern.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK