Tuchel: Ez már szinte egy döntő

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel (forrás: fcbayern.com, video screenshot)

A Bayern München edzője a Real Madrid elleni BL-elődöntő odavágója előtt.

Hangulat

„Abszolút csúcshangulatra lesz szükségünk. Már az Arsenal ellen is remek volt a hangulat, most még jobbnak kell lennie. Arra is szükségünk lesz, hogy a nézők szurkoljanak nekünk, még az esetlegesen nehezebb pillanatokban is. Maximális támogatásra lesz szükségünk, hogy túllendüljünk a szenvedős szakaszokon. Olyan hangulatot kell teremtenünk a szurkolóinkkal, amely előnyt jelent számunkra.”

Egy BL-győzelemmel a gyengébb idény kompenzálható?

„Szeretnénk eljutni a Wembley-be, majd megnyerni a döntőt. Készen állunk, bízunk magunkban. Fontos volt az Arsenal legyőzése. Most a Real Madrid következik. Szeretnénk versenyképesek lenni és eljutni a Wembley-be. Most a holnapi meccsre kell koncentrálnunk, jól fel kell készülnünk.”

Kockáztat a játékosok kispadon hagyásával?

„Az elődöntő már szinte egy döntő. Szeretnék úgy felállni, mintha döntőt játszanánk. Négy sérült vélhetően már sok lenne, ha tudjuk, hogy nem tudnák végigjátszani a meccset. De különböző sérülésekkel küzdenek. Mindenesetre nem úgy állunk hozzá a meccshez, hogy még van hátra egy másik. Teljesen független összecsapásként tekintünk erre. Megvan ehhez a szabadságunk, mindent bele fogunk adni holnap, aztán meglátjuk.”

Rodrygo és Vinícius

„Mindketten kiválóak, de teljesen mások. Rodrygo sok döntő fontosságú gólt szerez. Vinícius gyakran tartózkodik a bal oldalon, ahol cselez és remekül lő. Rodrygo is nagyon gyors, néha középcsatárként játszik.”

A Real Madrid felállása

„Vannak egyértelmű minták. Ez egyfajta mix a középpályás gyémántból, két védekező és két támadó középpályásból. Nagyon rugalmas, teljesen automatizált. Egyértelmű, hogy ez Carlo hatása.”

Gnabry betalál?

„Meg fog történni. Nem tudom, hogy miért, de meg fog történni.”

Korábbi tapasztalatok a Real Madrid ellen

„Kétszer találkoztam velük a Chelsea-vel, de előtte a Dortmunddal és a PSG-vel is. A leglátványosabb különbség a legutóbbihoz képest az, hogy Karim Benzema már nincs ott. Akkoriban ő volt az alappont. Emiatt megváltoztatták a játékrendszerüket. Sok dolog hasonló maradt, de ahogy játszanak, az megváltozott, többek között Jude Bellinghammel is. Meg kell találnunk az egyensúlyt.”

Ez a legnagyobb meccs Európában?

„Egyértelműen óriási meccs, illusztris összecsapás, amelyet nagyon várunk. Ez egy BL-elődöntőhöz méltó párosítás. Mindenki izgatottan várja.”

Hogyan kell hozzáállniuk a meccshez?

„Taktika és szerencse is kell. Taktikával sokat el lehet érni. Megfelelő egyensúlyra lesz szükségünk és meg kell találnunk azokat a pillanatokat, amelyekre megvannak a megoldásaink. A játékosoknak szükségük van szabadságra is, hogy életet leheljenek a meccsbe. De persze szerencse is kell, Fortunát is elő kell csalogatnunk egy kicsit.”

Jude Bellingham

„Jude egy kiemelkedő játékos, aki nagyszerű fejlődésen ment át. Ezt csak megfelelő karakterrel érheted el. Mindenki, aki a Real Madridban játszik, magán hordozza a mez jelentette terhet. Ő ezt úgy teszi, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Kulcsfontosságú játékos. Megpróbálunk megoldást találni az általa jelentett problémákra.”

Real Madrid

„A Real ellen nem csak a csapattal, hanem a mezzel, a legendával is meg kell küzdened. Mi csak a mérkőzésre koncentrálunk. Mindenki nagyon várja a meccset.”

Ancelotti

„Amit Carlo a futballban játékosként és edzőként elért, az óriási. De még mindig nagyon udvarias és szerény. Ez kivételes. Egy újabb bajnoki cím küszöbén áll, ráadásul ott van a BL-elődöntőben. Carlo egyfajta atyai szerepet tölt be, ami az egyik legnagyobb erőssége. Fontos, hogy mindenki csinálja a saját dolgát és ragaszkodjon is ahhoz. Szerintem meg fogjuk találni a fegyelem és szabadság megfelelő arányát. Ki kell használnunk az adódó lehetőségeket. A tapasztalatunk is adott. Egyszerre lesz jelen az izgatottság és a feszültség.”

Sérültek

„Meglátjuk, hogy milyen lesz az utolsó edzés. Konny meg fogja próbálni. Lehet, hogy Matthijs és Upa számára még túl korai lenne. Még lesz néhány utolsó pillanatos döntés.”

„Ahogy a dolgok most állnak, nem tudok 100%-os információkat mondani. Laimer, De Ligt és Upamecano állapota is felülvizsgálat alatt van. Konny esélyei a legjobbak. Musiala és Sané helyzetét is ki kell még elemeznünk.”

Forrás: fcbayern.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK