Ancelotti beelőzte Del Bosquét és beérte Wengert

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester újabb mérföldkövekhez érkezett karrierjében.

Carlo Ancelotti 61. alkalommal ülhetett le a Real Madrid kispadjára a legrangosabb európai kupasorozatban tegnap este, a Bayern München elleni találkozón. Az olasz mester ezzel a második legtöbb mérkőzéssel rendelkező edző lett a Real Madrid történetében ebben a versenysorozatban, megelőzve a 60 mérkőzéssel záró Vicente Del Bosquét. Ancelottit már csak Miguel Muñoz előzi meg, akinek 71 mérkőzése van ezen a szinten.

Ebből a 61 összecsapásból 43 végződött győzelemmel, 9 alkalommal született döntetlen, és mindössze 9 vereséget könyvelhet el az olasz. A Madrid edzőjeként Carlo kétszer is felülhetett Európa trónjára, 2014-ben és 2022-ben.

Ancelotti a klubunknál töltött öt idényének mindegyikében eljutott az elődöntőig. Ráadásul nemrég történelmet is írt, hiszen ő lett az első edző, aki eljutott 200 mérkőzésig a Bajnokok Ligájában, amióta így hívják a sorozatot. Emellett ő az egyetlen edző, aki négyszer is megnyerte a BL-t.

Münchenben Ancelotti beérte Arsene Wengert is, hiszen ha a BEK-et és BL-t is figyelembe vesszük, a két szakember 208. mérkőzésén ült a kispadon, őket már csak Ferguson előzi meg, aki 214 mérkőzéssel rendelkezik. Ha így folytatja az olasz, hamarosan minden rekordhoz az ő nevét kell bevésnünk az első helyre.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK