Thomas Müller: Számomra motiváló a Bernabéu

Müller
Thomas Müller (forrás: youtube screenshot, cbs sports)

A német támadó a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágója előtt.

Csodás hangulat volt az Allianz Arenában az odavágón. Te hogyan élted meg azt az estét?

Nagyon különleges volt. Gyakran van hasonló hangulat, különösen a döntő fontosságú egyenes kieséses BL-meccseken. De a fogadtatásunk nagyszerű volt. Annyira hangos volt… Érezhettük az energiát és a rajongást. Űztek és hajtottak minket. Nagyszerű volt, amit a Bayern szurkolói összehoztak. Kár, hogy nem nyertünk, de a teljesítményünk legalább jó volt. Most Madridban kell kiharcolnunk a továbbjutást.

Ez lesz a hatodik meccsed a Bernabéuban. Mi olyan különleges abban a stadionban?

Izgatottan várom, hogy milyen lesz. A stadiont épp most alakították át. Az egyik leglenyűgözőbb dolog benne az, hogy ott van a város központjában. Ott vagy a városban, befordulsz egy sarkon és egyszer csak ott van egy 80.000 férőhelyes stadion. A labdarúgás nagyon fontos Madridban. Ez látszik az ilyen meccseken is. Számomra motiváló ez a helyszín.

Milyen szerep juthat ott a Bayern szurkolóinak?

„Amikor az ember azt gondolja, hogy a stadion a Real Madrid szurkolóié, különösen fontos, hogy a bajorok előálljanak és adjanak egy kis piros színt a fehér háttérnek. Megtapasztaltuk ezt már néhányszor korábban, különösen amikor 2012-ben büntetőket lőttünk. Az egész lelátó ott volt. Fontos szerepük lesz.”

Mit vársz a Real Madridtól?

„A Real Madridnak sok oldala van. Vissza tudnak állni, nem jelent nekik gondot a védekezés. De tudják, hogy csodás játékosaik vannak a kontrákhoz. Ez a koncepció már sokszor működött. Nem véletlen, hogy az elmúlt években mindig ott voltak legalább az elődöntőkben. A Real nagyon veszélyes, de lehet játszani ellenük. Az, hogy általunk is legyőzhetők-e, azon múlik, hogy be tudjuk-e lőni a labdát, vagy nem.”

Mi vezethet a döntőbe jutáshoz?

Kiegyenlített meccs lesz, pengeélen táncol majd a két csapat. A futballban fontos a pontosság. Nekünk volt két nagy lehetőségünk a második félidőben a Stuttgart ellen, amikor 1-1 volt az állás. Ha kihasználod a lehetőségeidet, akkor nyersz. Ha nem, akkor veszítesz. Ezen múlik majd. Millimétereken. Azon, hogy képesek leszünk-e kellően pontosak lenni, amikor kidolgozzuk a helyzeteinket. Ennyi.

Forrás: fcbayern.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK