Thomas Tuchel: Be akarunk jutni a döntőbe

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel (forrás: youtube screenshot, FC Bayern)

A Bayern München edzőjének nyilatkozat a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágója előtt.

A Real Madrid támadójátéka

„Sok csapat próbálta már megállítani őket sikertelenül. Néha egyszerűen csak el kell fogadnod a kvalitásaikat. A lényeg, hogy holnap megfelelő mentalitással menjünk ki a pályára. Szeretnénk csapatként megverni őket, szeretnénk eljutni a Wembley-be.”

Harry Kane

„Nagyszerű karakter. Anglia kapitánya. Mindent megmutatott, amit vártunk tőle. Fontos lesz holnap is.”

Német csapatok Európában

„Ez nagy lökés a német futballnak. Egyértelmű, hogy szerencse is kell ezekben a sorozatokban. Nem vonnék le túl sok következtetést, de nagy lökés, ez biztos.”

A mérkőzés fázisai

„Biztosan meg fogunk tapasztalni különböző fázisokat, attól függően, hogy épp ki diktálja a ritmust. Hullámokban fog változni. Szükségünk lesz labdabirtoklásra, hogy regenerálódjunk és tudjunk ártani nekik. De remekül kell védekeznünk is a Real kontráinál. Ez a játékosok meccse lesz. Nagyon fontos lesz csapatként játszani. Össze kell tartanunk, hinnünk kell és keményen dolgoznunk is kell a sikerért. A Real egy kicsit jobban támad a hazai meccsein. A kiinduló helyzet egyértelmű, a győztes a Wembley-be megy, és mi akarunk nyerni.”

Toni Kroos

„Toni hosszú évek óta kulcsjátékos. Nem lehet róla elég dicséretet elmondani. Erőfeszítés nélkül kezeli a nyomást. Ő diktálja a meccsek ritmusát. Felkészültünk erre, reméljük, hogy képesek leszünk homokot juttatni a passzgépezetbe. De nem csak ellene fogunk játszani, hanem az egész csapat ellen, amely nagyon jól működik. A játék rendkívül sokrétű, úgyhogy nagy a feladat.”

A védelem közepe

„Jelenleg Dier és De Ligt a vezérek, megérdemlik, hogy továbbra is együtt játszanak. Matthijs megkapta a zöld lámpát.”

A mérkőzés

„Szerintem egy hullámzó meccs lesz, különböző fázisokkal. Mindkét csapat fog szenvedni is bizonyos időszakokban. Mindkettő nagyon erős a labdatartásban. Mindkettő erős a kontrákban. Szerintem egy nagyon összetett meccs lesz, különböző fázisokkal. A saját szakaszaidban szerencsére és pontosságra lesz szükséged.”

Döntő

„Mindent meg fogunk tenni érte. Az ilyen kluboknál végül mindig az eredményeid alapján ítélnek meg. Szeretnénk fontos lépést tenni a döntő felé.”

A Real Madrid legendája

„Az egész felkészülés a tartalomról szólt, nem a legendáról. Ez az egyik legnehezebb stadion a világon, de nem lehetetlen itt nyerni. Nagyon jó első meccset játszottunk, de sajnos nem nyertünk. Most, hogy otthon játszanak, 51% esélyük van. Amikor találkozol Emilio Butragueñóval a meccs előtti napon és ő megismer, az különleges érzés. Nyilvánvaló, hogy ők a világ egyik legnagyobb csapata. Mi is Európa egyik nagy csapata vagyunk. Ezért is nagyszerű ez a párharc. Azért vagyunk az elődöntőben, hogy bejussunk a döntőbe. Azért fogunk játszani holnap, hogy a Wembley-be jussunk, semmi több.”

A pálya bejárása

„Ez nem egy kinyilatkoztatás volt, egyszerűen úgy éreztem, hogy mondanom kell valamit a srácoknak. Volt egy plusz napunk felkészülni, kihoztuk belőle amit lehet. Az is cél volt, hogy kiélvezzük a mai napot. A taktikai megbeszélések természetesen a tartalom által vezéreltek voltak. Fontos, hogy kapcsolódj a benned rejlő gyerekhez, átérezd, hogy gyerekként az ilyen meccsekről álmodtál. Ez nem akadályoz meg minket abban, hogy holnap mindent beleadjunk.”

Forrás: fcbayern.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK