Nistelrooy: A Real Madrid az esélyes

Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy (forrás: The Overlap, youtube screenshot)

Ruud van Nistelrooy, a blancók holland legendája a ma esti Real Madrid – Bayern München mérkőzés kapcsán beszélgetett az AS újságírójával.

Odavágó

„Szerintem a müncheni mérkőzés eredménye igazságos volt a pályán látottak alapján. A Bayern többet birtokolta a labdát, de a Madrid rendezetten védekezett és jól kontrázott, hatékonyan támadott, a mérkőzés néhány szakaszában pedig dominált is. Vinícius két gólja nem a véletlen műve.”

Taktika

„Meg kell jegyezni, hogy az olyan csapatok, mint a Bayern vagy a City, rákényszerítenek, hogy visszaállj, a saját stadionjukban ráadásul ez még inkább igaz. A szándék meglehet benned, hogy dominálj, ahogy a Madrid is próbálja, de sokszor nem sikerülhet, és pontosan ez történt a Bayern és a City elleni meccsek bizonyos szakaszaiban is.”

Hazai pálya

„Azzal, hogy a visszavágót a Bernabéuban rendezik, teljesen más a történet. A Madrid másként viselkedik, ahogy a saját stadionjában mindig, leginkább ők fognak dominálni, ahogy tette azt a Bayern az odavágón.”

Esélyesek

„Természetesen még mindig a Real Madrid az esélyes. Nem csak azért, mert remek eredményt értek el az odavágón, egy olyan nehéz helyszínen, mint az Allianz Arena, hanem a madridi játékosok kvalitásai és a csapatként való együttműködése még hozzá jön a stadion által generált hajtóerőhöz.”

Bellingham

„Nem gondolom, hogy visszaesett volna a formája. Sőt, a Cádiz ellen betalált a beállása után szinte azonnal, így már 18 gólnál jár. Milyen értelemben mondanánk, hogy alulteljesít? A megfelelő nézőpontból kell nézni a dolgot. Az, hogy Jude ilyen sok gólt lő, az extra, bónusz. Ő egy nagyszerű, sokoldalú játékos, aki fenomenálisan érkezik a második hullámban, fut, védekezik, jól olvassa a játékot, gyors fordulásokat csinál… Nem várhatjuk tőle, hogy góllövő legyen, de mégis az. Az idénye csodálatosan sikerült, a megfelelő módon kell értékelni őt. Nem számít, hogy Ancelotti megváltoztatta a szerepét, mindenhol jól teljesít, mivel egy kivételes játékos.”

Mbappé

„Hogy Mbappé Madridban? Igen, ebben az évben. Kylian egy nagyon okos játékos és okos srác, biztos vagyok benne, hogy ahhoz, hogy javuljon a karrierje és megnyerhesse az Aranylabdát, a Madridba kell igazolnia.”

Mbappé – Vinícius – Bellingham

„Természetesen tudnak együtt játszani, az pedig, hogy ki játszik a 9-es pozíciójában, az adott mérkőzéstől függ, hiszen Ancelotti rengeteg szabadságot ad a támadóinak. Néha Vinícius, néha Mbappé kezd azon a poszton, vagy ahogy ebben az idényben is történt, akár Rodrygo. Ennek a hármasnak a sebessége, mögöttük Bellinghammel… Megállíthatatlanok lesznek. Velük a Madrid meghatározhat egy korszakot.”

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK