Thorsten Fink: A Bernabéu egy igazi katlan

Thorsten Fink
Thorsten Fink (forrás: youtube screenshot, STTV)

A Bayern korábbi játékosa a Kickernek nyilatkozott a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágója előtt.

Milyennek látja az esélyeket a 2-2-es első mérkőzés után?

A Bajnokok Ligájában mindig a Bayern Münchent látom esélyesnek. Az ilyen meccseket mindig pillanatok, apró részletek döntik el. Az odavágón láthattuk, hogy a Bayern képes ezen a szinten játszani. Mindössze kétszer hibáztak, de a Real Madrid ezt kegyetlenül kihasználta. Ez már a részletekről szól. Hideg fejjel kell kimenni a pályára, a Real Madrid legkisebb megingásait is ki kell használni. A Bayernnek lesznek lehetőségei.

Mi volt a benyomása a Real City elleni 3-3-as mérkőzéséről?

Nem játszottak máshogy, mint a Bayern ellen egy hete. Hatalmas mérkőzés volt, nagyszerű gólokkal, elképesztő hangulattal.

Ha már Bernabéu. Ön is ott volt a csapatban, amely 2000-ben az első német csapat lett, amely győzni tudott ott. Milyen emlékei vannak arról a találkozóról?

Már nem sok, de azt tudom, hogy lőttem egy gólt. Az nagyon különleges volt, hiszen nem mindenki lő gólt a Real ellen. 2-0-ra vezettünk Scholl és Effenberg révén, az enyémmel lett 3-1. Később még Paulo Sergio is betalált.

Tudták akkor, hogy történelmi győzelmet arattak?

Ezt csak később fogtuk fel. Akkor nagyon komoly kvalitásokkal bírt a csapat, hatalmas sikeréhség volt bennünk, bátrak voltunk. Mindenhol nyerni akartunk, Madridba sem úgy mentünk oda, hogy majdcsak lesz valami.

Mit mondana a Bernabéu mítoszáról?

Ez egy katlan, ahogy a Dortmund stadionja is. A spanyol érzelmek még különlegesebbé teszik.

2000-ben ismét ott játszottak, de kikaptak az elődöntő első meccsén 0:2-re és kiestek.

Már nem emlékszem valami jól. De a következő évben Elber góljával nyertünk 1-0-ra, bejutottunk a döntőbe és elvittük a trófeát. Az volt Owen Hargreaves nagy pillanata, én sajnos megsérültem.

Visszatérve a jelenre, Konrad Laimer kiemelkedő volt az első meccsen. Emlékezteti a saját stílusára a játéka?

Nem, különböző típusú játékosok vagyunk. Én néha támadóbb felfogásban játszottam, de hozzá hasonlóan én is keményen dolgoztam a pályán. Konrad remekül teljesített az első meccsen, sok lapbát szerzett. Ez volt a legjobb meccse a Bayern mezében. Ha tartaja ezt a szintet, akkor még hosszú évekig fontos játékos lehet a Bayern számára. A Bajnokok Ligája megnyeréséhez keményen dolgozó és kreatív játékosok megfelelő elegyére van szükség.

Forrás: Kicker
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK