Ancelotti: Újra megtörtént

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozata a Bayern München elleni győzelem és a BL-döntős szereplés bebiztosítása után.

Újabb varázslatos este

„Újra megtörtént. Valami, ami újra és újra megtörténik, valami megmagyarázhatatlan. És újra megtörtént. Egy csapat szurkoló, akik hajtanak minket, egy stadion, amely támogat minket, csodálatos hangulat és egy csapat játékos, akik hisznek. Varázslatos. Jól játszottunk. Szerintem ez egy kemény mérkőzés volt, de nálunk volt az irányítás, nem veszítettük el a fejünket, amikor betaláltak, visszajöttünk a meccsbe. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, a klubnak és mindenek előtt a játékosoknak, akik olyan idényt futottak, amilyenre senki nem számított, magamat is beleértve. Nem gondoltam, hogy ez a keret képes lesz arra, amit elért. Bejutni a döntőbe… Nagyszerűen fogjuk érezni magunkat a szurkolóinkkal, mivel a LaLigát fogjuk ünnepelni a következő napokban, ott akarok lenni a Cibelesen, ünnepelni akarok. Nagyon boldogok a szurkolók, ami átragad a játékosokra is.”

„Nehéz megmagyarázni, ami történt. Lehetetlen megmagyarázni. Ez ennek a klubnak, ennek a versenysorozatnak a varázsa, ebben a stadionban, ezekkel a szurkolókkal. Különleges. Amikor magadra öltöd ezt a mezt, valami különlegeset érzel. A szurkolók ma este is megteremtették a különbséget, ahogy tették már ezt a múltban is. Szinte már szokásnak érzem, hogy ebben a csodás stadionban, ezek előtt a varázslatos szurkolók előtt csináljuk ezt. Örülünk, hogy ebben a stadionban játszhatunk a szurkolóink előtt.”

Mit jelent a Real Madrid?

„A Real Madrid egy család, amelyet nagyszerűen menedzsel az elnök. Ez egy futballklub, történelemmel és olyan tradíciókkal, amelyeknek hatása van azokra, akik vannak olyan szerencsések, hogy itt dolgozzanak és viseljék ezeket a színeket. Florentino Pérez a kapitány, mi pedig a tengerészei. Ő egy nagyszerű elnök, képes arra, hogy egy egész futballgenerációt hozzon létre, akik elképesztően sokat értek el, én pedig remélem, hogy újabb BL-t nyerhetünk.”

VAR a második gólnál

„Azt mondták nekem a padról, hogy gól volt, én pedig arra gondoltam, hogy hogyan fogunk védekezni az utolsó percekben, hogy megmaradjon az előny. Biztos voltam benne, hogy gól volt.”

Mit gondolt az utolsó pillanatokban?

„Azt, hogy ez az idő elég lenne az egyenlítésre, de amikor két perccel a vége előtt egyenlítesz, az az ellenfélnek nagy pofon. Nem mondom, hogy meggyőződésünk volt, hogy nyerünk, ha betalálunk, de mindig lehet próbálkozni egy újabb gólért. Arra koncentráltam, amit a csapat csinált. Nagyon nehéz pillanataink voltak, miután bekaptuk a gólt, de a beálló játékosok sokat adtak hozzá. Szerettem volna több energiát vinni a játékba.”

A keret dicsérete

„Rengeteg problémánk volt a sérülésekkel. Mindenki Courtois-ról, Alabáról, Militãóról beszél, de elveszítettük Vinit, Tchouaménit, Camavingát is különböző időszakokban. Soha nem panaszkodtunk, a csapat pedig eséllyé formálta a problémákat, hogy megmutassák, mennyit ér ez a keret. Csodás a hangulat. Nagyon örülünk annak, amit sikerült eddig elérnünk. Nagyszerű napok várnak ránk. Fel kell készülnöm ezekre.”

Joselu mentalitása

„Ő a csapat tükörképe, hiszen olyan sokat tett hozzá ebben az idényben. Nem játszott sokat, de tökéletesen tükrözi azt, amiről ez a csapat szól. Rengeteget adott nekünk anélkül, hogy elveszítette volna az önbizalmát a saját képességei kapcsán.”

Bíráskodás

„Az utolsó mozzanak meglehetősen tiszta volt. Lehet, hogy nem lett volna les, de a partjelző emelte a zászlót, a bíró a sípjába fújt, mi pedig megálltunk. Ha emiatt panaszkodnak, akkor beszélhetünk a meg nem adott gólunkról is. Kimmich dobta magát, mindketten lökdösték egymást. Egy top bíróról van szó, aki a vb-döntőt is fújta.”

Vini Jr. teljesítménye

„Nagyon kevés játékos képes arra, amit ő csinált ebben az elődöntőben. Most egy döntő vár ránk, ahol kulcsfontosságú játékos lesz. Amit az első és a második meccsen csinált, egyáltalán nem szokványos.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK