Joselu: Ilyen a Real Madrid mentalitása

Joselu Mato
Joselu Mato (forrás: realmadrid.com)

A Bayern München elleni fordítás hőse, Joselu is elmondta gondolatait a mérkőzést követően.

Hős

„Hős? Én csak az egyik vagyok a sok közül. Az egész keretnek csodálatos éve volt minden szempontból. Hihetetlen formában érkeztünk meg erre az idényre. A mai mérkőzés nehéznek ígérkezett, de mégiscsak egy BL-elődöntőről van szó, ha nem így lenne, mindannyian nyugodtan haza is mehetnénk. Ahhoz, hogy eljussunk ide, nagyon sok dolgon mentünk keresztül, különösen az idény korai szakaszában volt nagyon kemény. Megérdemeljük azt, ami most van.”

„Nagyon örülök, hogy kivettem a részem belőle, különösen ma. Megpróbálom a maximumot kihozni a lehetőségeimből. A két évvel ezelőttire utalva, ilyen madridistának lenni. Lehetőségem volt arra, hogy ott lehessek a döntőben és szurkolhassak a csapatnak nézőként, most első kézből tapasztalhatom majd meg a dolgot.”

Kire gondol most?

„A feleségemre és a gyerekeimre. Ők voltak azok, akikkel közösen mentem végig az úton a karrierem során. A feleségem mindig ott volt nekem a nehéz időkben. Amikor külföldön voltam, amikor vissza kellett térnem. Nagyon örülök neki egy ilyen estén, mint ez.”

Fordítás

„Amikor a Madridban egyenlítesz, az emberek sürgetnek, hogy kapd fel a labdát és vidd a kezdőkörbe, mivel menned kell tovább a győzelemért. Mi is ezt tettük, 1-1-nél tudtuk, hogy lesz lehetőségünk, mivel a szurkolók hajtottak minket. Helyzeteket dolgoztunk ki. Ilyen a Real Madrid mentalitása. Az utolsó pillanatokban kijönnek ezek az érzések.”

Valóra vált álom

„Az ember mindig arról álmodik, hogy itt van egy ilyen pillanatban. Az első gól az élességről szólt, a játék olvasásáról. Akkorra nagyon elfáradtak, mélyen visszaálltak. Egy álmom vált valóra azzal, hogy ilyen estéket élhetek át. Az álmaim persze nem olyan csodásak, mint a valóság. Csatárként a gólszerzésről álmodsz, ha pedig azok olyanok, mint a maiak, az még jobb.”

17 gól

„Azért jöttem, hogy kivegyem a részem. Az edző tudta, hogy mit tudok hozzátenni, ahogy én is. Örülök, hogy megnyertük a LaLigát és ott vagyunk a BL-döntőben.”

Hogyan nyeritek meg ezeket a meccseket?

„Nyertünk, a döntőben vagyunk. A meccseket szívvel és akarattal nyerik meg. Az edző elmondta ezt a meccs előtt. Ezeknek a mérkőzéseknek a megnyeréséhez szívre is szükség van, a Madridnál pedig ebből van bőven.”

A szurkolók

„Felülmúlhatatlanok. Ez egy álom. Az idény elején egy bizonyos Bernabéut láthattunk, mostanra pedig egy teljesen más megvilágításban is megcsodálhattuk. A szurkolók tízes skálán 15-ösek voltak. Egy sor dolog vezetett el minket oda, ahol most vagyunk.”

Jövő

„A ma este történtekre koncentrálok, és a tényre, hogy három hét múlva BL-döntőt fogunk játszani. Lesz idő a jövőről beszélgetni. Szeretnék 100%-os állapotban lenni a következő hetekre, aztán majd meglátjuk.”

Második gól

„Imádkoztam, mindenkihez, aki odafent van, hogy ne érvénytelenítsék. Tudtam, hogy ha megadják, foggal-körömmel megvédjük az eredményt. Megadták, szabályos gól volt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK