A 36. bajnoki cím ünneplése

Nacho
Nacho (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid egy nagyszabású ünnepség keretein belül mutatta be 36. bajnoki címét a szurkolóknak. A blancók Valdebebasban vehették át a trófeát a spanyol szövetség elnökétől, majd a Madrid autonóm közösség központjába és a városházára látogattak, ahonnan a Cibeles térre vezetett az útjuk.

Pedro Rocha, a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke érkezett meg Valdebebasba, hogy átadja a bajnoki cím megnyeréséért járó trófeát a Nacho Fernándeznek, a csapat első számú kapitányának.

Nacho a trófeával
Pedro Rocha és Nacho a trófeával (forrás: realmadrid.com)

A díj átvételét követően Nacho mondott néhány mondatot a Realmadrid TV munkatársának:

„Különleges dolog megnyerni egy trófeát ezzel a klubbal, egy bajnoki címet pedig még különlegesebb. Ez az egész évben befektetett kemény munkánk gyümölcse. Csodás bajnoki idényt futottunk, most pedig hazavisszük ezt a kupát. Csodás lesz ez a nap.”

„Szeretném kiemelni a játékosok, a stáb és mindenki más munkáját, akik segítettek nekünk. Nagyon nehéz bajnokságot nyerni, ez volt az egyik célunk az idény elején. Amikor eléred a célodat, az egy büszke pillanat. Most meg kell élnünk a pillanatot, mivel sosem lehet tudni, hogy mikor jön a következő ilyen.”

„Égnek áll a hajam attól, ha arra gondolok, hogy kapitányként először mehetek a Cibelesre. Sokszor voltam már ott, mert rengeteg trófeát nyertem már. A mai az első, hogy kapitányént én köthetem fel a sálat és a zászlót, úgyhogy csodálatos lesz, erről álmodoztam egész évben. Eljött a nap, nyüzsögni fognak a madridisták mindenfelé. Ez egy ’egyszer az életben’ pillanat.”

„A szurkolók egész évben támogattak minket, nagy köszönet jár nekik. A mai nap az ünneplésé. A bajnokság megnyerése óriási dolog, most ideje kimenni a Cibelesre. Nem csak ünnepelni ezt a címet, de a BL-hez is erőt gyűjteni, hiszen a döntő rendkívül fontos számunkra.”

Ezt követően a csapat elindult a Real Casa de Correoshoz, a Madrid autonóm közösség központjába, ahol Isabel Díaz Ayuso várta őket, akivel kölcsönösen megajándékozták egymást. Florentino Pérez és Nacho a bajnoki trófea egy másolatát és két mezt ajándékoztak neki, amelyek közül az egyik az elnök nevére szólt, ő pedig egy emléktárgyat adott át nekik. Miután a jelenlévők megtekintettek egy videóösszeállítást a bajnoki menetelésről, Nacho állt a mikrofon elé:

„Óriási öröm itt lenni mindannyiótokkal. Ez azt jelenti, hogy jól mentek a dolgok, személyesen nekem pedig azért különleges, mert kapitányként állhatok itt, ami óriási büszkeséggel tölt el. Szeretnénk megköszönni a madridistáknak, nagyon örülünk ennek a bajnoki címnek. Ez egy olyan trófea, amelyet egy nagyon nehéz év végén nyertünk meg, rengeteg mérkőzéssel a hátunk mögött. Ma ki kell élveznünk a bajnoki sikert, a jövőt pedig majd meglátjuk. Gratulálunk, madridisták!”

A Real Madrid Madrid autonóm közösség központjában
A Real Madrid Madrid autonóm közösség központjában (forrás: realmadrid.com)

Nacho után Florentino Pérez is megosztott néhány gondolatot a jelen lévőkkel.

„Ez a 36. bajnoki címünk. Egy bajnoki cím a kitartáson, állandóságon, kemény munkán és áldozatokon alapul. Ahogy mindig mondjuk, minden egyes trófea egy új lendületet jelent a következő nagy kihíváshoz. Egy olyan szurkolótáborunk van, amely minden meccsen erőt ad nekünk. Ez a bajnoki cím mindenkié, minden egyes szurkolónké. Értük dolgozunk minden egyes nap. Azért, hogy valóra válthassuk az álmaikat. Mindig büszkén viseljük a Madrid nevét Spanyolországban és az egész világon. Ez a klub egyetemes. Mindenkié. De mindig fejben kell tartanunk, hogy ez a város a kiinduló pontunk. Ez az a hely, ahol az eredményei és a futball világában betöltött szerepe miatt kivételes klub történelme és legendája elkezdődött.”

Díaz Ayuso elnökasszony is köszöntötte a megjelenteket.

„Üdvözöljük a világ legjobb csapatát minden madridi ember otthonában, egy városban, amely egyre inkább nemzetközi és határon túl népszerű lesz. A Real Madrid a siker, győzelem, kitartás, a nagy álmok, nagy célok és a kompromisszumok nélküli győzelmek megtestesítője. Ahhoz, hogy valaki ehhez a csapathoz szerződjön, egyetlen kritériumot kell teljesíteni, a legjobbnak kell lenni. A klub tagsági kártyái nagyszülőkről unokákra szállnak, ez egy akadémia és értékek iskolája fiatalok ezrei számára, ez egy látványosság, kitartás és hit a végsőkig. A rengeteg komoly sérülés miatt ez a trófea még különlegesebb. A Bernabéuba jegyet venni jó döntés, mindig garantált a nagyszerű látvány, a jó sportélmény. A Madrid virágzik, ahogy mindig is tette. Ezt nagyon köszönjük! Gratulálunk, Real Madrid. ¡Cómo no te voy a querer!”

Nacho és Modric
Nacho és Modric (forrás: realmadrid.com)

A beszédek után elkészült a tradicionális csapatfotó, majd a sokak által türelmetlenül várt pillanat, amikor Ancelotti és a játékosok kimentek az épület erkélyére, hogy bemutassák a trófeát a szurkolóknak, akik összegyűltek a Sol téren.

Ezt követően a csapat útja a városházára vezetett, ahol Florentino Pérez és Nacho ezúttal is a trófea másolatát és két mezt ajándékozott José Luis Martínez-Almeidának, aki a város jelképének számító medvét és eperfát ábrázoló szobrocskát adta át nekik.

A Real Madrid a városházán
A Real Madrid a városházán (forrás: realmadrid.com)

A polgármester ezt követően köszöntötte a megjelenteket.

„Jó reggelt, madridisták. Itt van velünk a Real Madrid történelmének legsikeresebb klubelnöke és a 36. bajnoki trófea, amely kivételes. Elég csak ránézni a számokra. Szeretnék köszönetet mondani az elnök úrnak mindenért, amit a Bernabéu adott nekünk és Ancelottiért. Mindenki, aki kedveli a futballt, kedveli Ancelottit. Nehéz olyan embert találni, aki megtestesíti az ő értékeit. Szeretnék gratulálni a keretnek, hogy bár rengeteg sérülés sújtotta őket, azok, akik játszottak, végül bajnokok tudtak lenni.”

„A sportban nem az a nehéz, hogy egyszer nyerni tudj, hanem az, hogy olyan sokat kell nyerned, hogy egy pillanatra sem dőlhetsz hátra, és soha nem unsz bele a győzelmekbe. Ez ezeknek a játékosoknak a legnagyobb erénye. Soha nem adják fel, mindig nyerni akarnak, ezért mindannyiunk számára példaképek, én pedig remélem, hogy három hét múlva újra találkozunk. Gratulálok, amiért Madrid városának büszkeségei vagytok.”

A polgármester szavai után következett Florentino Pérez beszéde.

„Ez egy nagyon nehéz bajnoki idény volt, számos nehézséggel, komoly sérülésekkel, amelyek miatt több top játékosunkat kellett nélkülöznünk az egész idény során, így ez a trófea is hozzátesz a Real Madrid történelméhez, legendájához. Ezek a játékosok és az edzői stáb, szeretett Carlo Ancelottink vezérletével újra megcsinálta, megmutatták, hogy ebben a mezben, ezzel a címerrel nincs lehetetlen. A város nagykövetei vagyunk, a Real Madrid itt született, ez pedig büszkeséggel tölt el bennünket és nem felejtjük el. Érezzük a felelősségét annak, hogy a klubunk értékeit közvetítsük, amelyek számunkra is az utat mutatják.”

Az elnök után Nacho is mondott néhány mondatot, mielőtt a csapat elindult a Cibelesre.

„Nagyszerű érzés itt lenni, hiszen ez azt jelenti, hogy jól csináljuk a dolgainkat. Szeretnék köszönetet mondani a Madrid szurkolóinak, hogy végig támogattak minket, mivel számunkra rengeteget jelent az, hogy érezzük a támogatásukat. Egy újabb bajnoki címet ünnepelhetünk, pontosan ez volt a célunk az első naptól kezdve. Szeretnénk a mai napon kiélvezni ezt a jól megérdemelt trófeát, aztán megyünk előre az újabb győzelmekért.”

Real Madrid a Cibelesen
A Real Madrid a Cibelesen (forrás: realmadrid.com)

A csapat ezt követően elindult a Cibelesre, ahol szurkolók tömegei várták a pillanatot, amikor Nacho Fernández első számú kapitányként életében először köthette fel a Real Madrid sálat és zászlót Kübelé istennő szobrára.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…