Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

Bernabéu Stadion
A Bernabéu Stadion az El Clásicón (forrás: realmadrid.com)

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt.

Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása egyre csak nő. A FIFA legutóbbi döntése értelmében a Real Madrid és a Barcelona bajnoki mérkőzésen is megmérkőzhet egymással Miamiban, de az angol bajnokság sincs ettől sokkal lemaradva.

Bizonyos európai országok bajnokságában ez teljes fordulatot jelent, hiszen a FIFA jóváhagyta, hogy néhány mérkőzést a következő idénytől határokon túl is lejátszhatnak a felek.

A FIFA korábbi álláspontját a futballvezetők az évek során folyamatosan puhították, többek között a Spanyol Szuperkupa külföldre vitelével, hiszen 2020-ban, 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben sem Spanyolországban rendezték meg.

Giovanni Infantinóék most megnyitották a kaput a LaLiga és a Premier League előtt, hogy más országokban is játszhassanak meccseket, pedig néhány éve még Javier Tebas és a FIFA teljesen más állásponton voltak a témában.

Bajnokok Ligája döntő a Dürer Kertben
Nézzük együtt a BL-döntőt a Dürer Kertben! Kattints a képre, és regisztrálj, hogy biztos ott lehess a többi madridistával!

A LaLiga a Barcelona és a Girona összecsapását is szerette volna Miamiba vinni, azonban Tebas végül a lehetséges FIFA-szankciók és a spanyol csapatok ellenállása miatt kénytelen volt engedni, hiszen a szabályok egyértelműek voltak: a hazai bajnokság mérkőzéseit minden esetben az ország határain belül kell lebonyolítani.

Mindenesetre most minden jel arra mutat, hogy hamarosan Miamiban, Amerika arányaiban legtöbb spanyol anyanyelvű lakossal rendelkező városában is rendeznek spanyol bajnoki mérkőzést, így valóra válhat Javier Tebas kívánsága.

De a spanyol mellett az angol bajnokság is hasonló útra lép, ahol elemzik azt az ötletet, hogy a Manchester United, a Manchester City, a Liverpool és még sokan mások is megmutassák magukat külföldön, de ők még tovább mennek, hiszen az Egyesült Államok mellett brazíliai, indonéziai és indiai mérkőzések lehetőségét is vizsgálják.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos
Tovább

Toni Kroos: Köszönöm!

A német játékos a Betis elleni mérkőzés lefújása után. Búcsú „Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy…