Ancelotti: A lehető legjobb formánkban kell megérkeznünk a döntőre

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Villarreal elleni bajnoki előtt.

A mérkőzés

„Ezt egy felkészülésnek tekintjük a június 1-i döntőre. A teljes kerettel utazunk, nagyon fontos meccsként tekintünk erre a találkozóra, hiszen fenn kell tartanunk a ritmust, a jó hangulatot és hozzáállást. A Villarreal számára még nagyon fontos ez a meccs, a mi célunk az, hogy fenntartsuk a pozitív sorozatunkat.”

„Nincs kétségem afelől, hogy mit kell tennem a hátralévő időben. Meg kell próbálnunk elérni, hogy a teljes keret, minden egyes játékos a lehető legjobb formában legyen. Aztán a megfelelő döntéseket kell meghoznom, amik segítenek megnyerni a meccset. Nincs bizonytalanság, ezen a héten pihentünk, most két hetünk van, hogy a csapatot tökéletes formába és állapotba hozzuk a döntőre.”

Kroos és Modrić marad?

„Én mindig optimista vagyok. Amikről beszéltek, azok olyan témák, amelyek jelenleg a háttérbe szorulnak, nem számítanak. A dolgunkra koncentrálunk, többek között a két hátralévő bajnokira. Minden, ami a jövőre vonatkozik, a döntő utánra marad.”

„Soha nem volt semmilyen problémám Modrić-csal, mivel amellett, hogy top játékos, a világ egyik legjobb középpályása, még annál is jobb ember. Sem nekem vele, sem neki velem nem volt soha semmilyen problémánk, és nem is lesz, mivel nagyon tiszteljük egymást.”

Kapusok

„Számomra nem létezik ez a vita. Ahogy már mondtam, csak a ti oldalatokról érkeznek kétségek. Lunin fantasztikus idényt futott, nagy szerepe volt abban, hogy eljutottunk a döntőig, Courtois pedig épp visszatérőben van oda, ahol a sérülése előtt volt, a világ legjobbja. Lunin játszik holnap.”

Bajnokok Ligája döntő a Dürer Kertben
Nézzük együtt a BL-döntőt a Dürer Kertben! Regisztrálj, hogy biztos ott lehess a többi madridistával!
Fiatalok és veteránok

„Ez eddig egy egészen sima átmenet volt, ez vagy így marad, vagy nem. Az átalakulás a következő idényben is folytatódik.”

Kroos

„Emberként nagyon német, ebben az értelemben én is németnek érzem magam. Nem beszélek túl sokat, szeretek figyelni, szerintem ez rá is igaz. Amikor valamit mondania kell, akkor nagyon tisztán és egyértelműen fejezi ki magát. Emellett egy olyan ember is, akinek nem igazán vannak kétségei, nagyon magabiztos, őszinte és egyenes. Nagyon szeretem őt, mivel én is kicsit németnek érzem magam.”

A túlzott nyugalom veszélyei

„A legjobb mód arra, hogy felkészülj a döntőre, az, ha továbbra is 100%-on teljesítesz. Ezt a Granada és az Alavés ellen is remekül csináltuk. Holnap sem lesz másképp. Nem kellett túl sokat beszélnem az elmúlt néhány meccsen, kilenc gólt lőttünk és egyet sem kaptunk. Fontolgatom, hogy most még kevesebbet fogok, mivel úgy tűnik, ez működik.”

Militão a dönőben?

„Látva őt az elmúlt néhány meccsen, nagyon közel van a 100%-os állapotához. Úgy tűnik, hogy remek formában van, nagyon jól jött vissza. Kellettek neki a játékpercek, most pedig megkapja azokat. Holnap is játszani fog. Szerintem közel van a legjobbjához, így pedig természetesen ő is egy opció számunkra, lehet, hogy játszik majd.”

Xavi

„Nehéz erről beszélni. Annyit mondhatok, hogy nagyon tisztelem Xavit, először is mint embert, másodszor pedig mint edzőt. A munka, amit elvégzett, amióta megérkezett a Barcelonához, szerintem jó volt. A legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…