Marcelino: Európai helyért harcolunk

Marcelino
Marcelino (forrás: youtube screenshot, Villarreal CF)

A Villarreal mestere a Real Madrid elleni bajnoki előtt.

Európai álmok

„Meg kell nyernünk a meccseinket, a többiek eredményeit pedig majd meglátjuk. Nehéz a helyzet, hiszen a Real Madrid ellen játszunk majd, akik mindössze egy meccset veszítettek el ebben a bajnoki idényben. Nehéz, de meg fogjuk próbálni. Ki gondolva volna, hogy ebben a szakaszban európai álmaink lesznek?”

„Ez már szinte mesébe illő történet, figyelembe véve a körülményeket, amelyek között január elsején kellett játszanunk. A játékosok juttattak el minket idáig. Már csak két lehetőségünk van. Az első meghatározza a másodikat, ráadásul látványosabb is lehet, hiszen a Real Madrid lesz az ellenfelünk. Nem ők az ideális ellenfél. Ők a bajnokok, de meg kell próbálnunk legyőzni őket. Jól teljesítünk, ráadásul épp egy olyan pályán nyertünk, ahol csak a Madrid tudott. Most egy újabb nagy eredményre lesz szükségünk, vagyis nekünk kell lennünk a második olyan csapat, amely legyőzte a Real Madridot.”

A mérkőzés

„Amikor egy nagy csapat ellen lépsz pályára, akkor kulcsfontosságú, hogy miként védekezel a saját térfeleden és hogyan támadsz az ellenfélén. Mindkét oldalon pontosnak kell lenned. Úgy kell védekeznünk, ahogy a Girona ellen is tettük, és úgy kell támadnunk, ahogy mostanában csináljuk. El kell érnünk, hogy ne ez legyen a Madrid legjobb napja, ez pedig rajtunk múlik. Meg kell próbálnunk minimalizálni a veszélyt, amit jelentenek. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet.”

Bajnokok Ligája döntő a Dürer Kertben
Nézzük együtt a BL-döntőt a Dürer Kertben! Regisztrálj, hogy biztos ott lehess a többi madridistával!
Szurkolók

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy európai helyért harcolhatunk, a szurkolók is azok lesznek. Nahéz volt erre gondolni, amikor ide jöttem. Örömmel és ambíciózusan megyünk neki a feladatnak. A szurkolóink segítségével. Reméljük, hogy tele lesz a stadion és megkapjuk azt a támogatást, ami ahhoz kell, hogy az utolsó meccsnapnak még úgy tudjunk nekimenni, hogy még mindig lesz esélyünk az európai helyek egyikére.”

Sérültek

„Kiko csodás tavaszi idényt futott, nagy kár, hogy nem számolhatunk vele. Baena szintén nagyon fontos játékosunk. Az ő pótlását úgy kell megoldanunk, hogy ne nagyon változtassunk semmin. Ha túl sok dolog változik, amikor a dolgok jól mennek, akkor lehetséges, hogy kétségeket ébresztünk ahelyett, hogy a biztos dolgokat erősítenénk. Egy más jellemzőkkel bíró játékost fogunk pályára küldeni. Alberto, Gerard, Coquelin és Raúl is jól fejlődnek.”

A Real Madrid idénye

„A Real Madrid idénye brutális. Komoly sérülések sújtották őket. Sok nehézséggel kerültek szembe az idény elején, hiszen a védelmi struktúrájuk fontos játékosai szenvedtek súlyos sérülést. Ennek ellenére 20 alkalommal kerülték el a bekapott gólt. Ők kapták az idényben a legkevesebbet. Ők az a csapat, amely a legtöbb gólt szerezte. Ez is megmutatja, hogy milyen fantasztikus munkát végeztek a játékosok és az edzők. Elképesztő az az állandóság, ami jellemezte őket.”

Forrás: villarrealcf.es; managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…