Hivatalos közlemény: Toni Kroos

Toni Kroos
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid hivatalos tájékoztatása a játékos visszavonulásáról.

A Real Madrid C.F. megerősíti, hogy Toni Kroos úgy döntött, az Európa-bajnokság után befejezi profi labdarúgó karrierjét.

A Real Madrid szeretnék kifejezni háláját és szeretetét Toni Kroos irányába, aki úgy vonul be a Real Madrid történelmébe, mint klubunk és a nemzetközi labdarúgás egyik legnagyobb legendája.

Toni Kroos 2014-ben érkezett meg klubunkhoz, azóta pedig a Real Madrid 122 éves történelmének egyik legsikeresebb időszakának egyik kulcsfigurája lett. A klub színeiben eltöltött tíz idénye során 22 trófeát nyert a csapattal, 463 pályára lépése mellett: 4 BL, 5 klubvilágbajnoki cím, 4 UEFA-szuperkupa, 4 bajnoki cím, 1 Király-kupa, 4 Spanyol Szuperkupa.

A Real Madriddal elért sikerei mellett Toni Kroos világbajnok lett a német válogatottal a 2014-es brazíliai világbajnokságon.

A Bayern Münchennel 1 BL-t, 1 klubvilágbajnoki címet, 1 UEFA-szuperkupát, 3 német bajnokságot, 3 német kupát és 2 Német Szuperkupát nyert.

Három alkalommal lett a FIFA FIFPRO World 11 tagja, 2014-ben a legjobb irányítónak választotta az IFFHS, 2007-ben pedig az U17-es világbajnokság Aranylabdáját is megkapta.

Toni Kroos minden madridista szívében örökké élni fog, köszönhetően mesteri játékának, és a ténynek, hogy mindent beleadott a mezünkért, a Real Madrid értékeinek rendíthetetlen példájaként.

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez a következőt mondta róla: „Toni Kroos a Real Madrid történetének egyik legnagyszerűbb játékosa, ez a klub mindig az otthona lesz.”

A Real Madrid a legjobbakat kívánja neki és családjának élete új szakaszára.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK