Endrick: A Madrid nem választás volt, hanem egy álom

Endrick az AS címlapján
Endrick az AS címlapján (forrás: Diario AS)

A brazil játékos az AS újságírójával beszélgetett a közelgő madridi kalandja kapcsán.

Hogy sikerült mindeddig a fejlődésedre koncentrálnod és két lábbal a földön maradnod?

Minden nagyon nyugodt körülöttem, mivel hosszú ideje megvan a napi rutinom. A klubommal edzem, megfelelően táplálkozom, egyéni regeneráló edzéseket és sérülések elkerülését célzó edzéseket végzek… És általában otthon maradok, ahol videójátékozom és a testvéremmel töltöm az időt. Nincs túl sok időm a közösségi médiába posztolgatni, nemhogy mindent elolvasni, amit kapok.

Milyen érzéseid vannak a következő otthonodról?

Tudom, hogy a világ legnagyobb klubja mindenki álma, aki szereti a futballt. Nem csak a játékosok számára. Nekem ez egy valóra vált álom.

Milyen a kapcsolatod Viníciusszal és Rodrygóval? Kaptál tőlük tanácsot, amikor Madridban voltál? Mit gondolsz róluk játékosként?

Remek a kapcsolatunk. Fiatalok, brazilok, akik remekül alkalmazkodtak a városhoz, a klubhoz, a spanyol játékhoz. Mindkettőjük története inspiráló számomra, sokat fognak segíteni nekem.

Szoktál rendszeresen beszélni Ancelottival vagy Florentinóval? Milyennek képzeled az első madridi napjaidat?

Találkoztam velük Madridban. Nagyon nyugodttá és magabiztossá tettek, amikor megérkeztem. Elmondták, hogy követik a meccseimet és jó fogadtatásban lesz majd részem.

Célod, hogy Európa bajnoka légy a Madriddal?

Mi az hogy! Tudom, hogy ha az ember Madridban van, kötelező BL-t nyerni. A BL egy olyan sorozat, amely mindig a Madrid fejében jár, a csapatnak nem szabad más céllal kezdenie az idényt, mint a megnyerése.

Endrick az AS címlapján
Endrick az AS címlapján (forrás: Diario AS)

Valamikor pályázol az Aranylabdára?

Az Aranylabda sok év trófeákban megmutatkozó sikerességének következménye, ezen fogok dolgozni, de tudom, hogy nem ez a lényeg. Mindig a klub az első számú.

Láttál varázslatos estéket a Bernabéuban, vagy a csapat korábbi döntőit?

Természetesen, azok miatt a meccsek miatt mindig újra gyereknek érzem magam.

Látod magadat a jövőben hasonló különleges fordítás szereplőjeként?

Egyszerűen hihetetlen elképzelni ezt: a nyomás, a dráma, a megkönnyebbülés és a végén az ünneplés.

Miért választottad a Madridot a Barcelona vagy a PSG helyett?

Ez nem választás volt. A Madrid mindig egy álom volt számomra. Nem kellett választanom semmit, egyszerűen megvalósítottam egy álmomat.

Ki a Madrid legjobb játékosa, aki a leginkább meglepett és akivel a leginkább találkozni akartál?

Már mindenkivel találkoztam. Ez a világ legjobb csapata, bármely meccsen bárki meglephet, ahogy láthattuk is. Lehetetlen megmondani egy ilyen klubnál, hogy ki a legjobb. A Madridnál mindig három vagy négy olyan játékos van, akit a világ legjobbjának lehetne kikiáltani.

Sokan gondolják azt, hogy a Madridból hiányzik egy olyan 9-es, mint amilyen te vagy.

A csapatban mindenki a legjobbak között van a világon a maga posztját tekintve. Minden meccsen eldönti valamelyikük az összecsapást, akár támadásban, akár védekezésben.

Mit gondolsz Mbappé esetleges érkezéséről? Ez fenyegetés lehet számodra?

Egy győztes csapatban egyik játékos sem jelent fenyegetést a másikra. A világ legjobb klubjának minden poszton a legjobbakat kell keresnie, mindig. Az, hogy nagyszerű játékosok között vagyok és velük harcolok a helyért, csak előnyömre válhat, magasabb szintre juthatok, több címet nyerhetek, hiszen a klub címei a legfontosabbak.

Miután leigazolt a Madrid, sokat kritizáltak téged, de fokozatosan sikerült előrelépned, sőt, végül te lettél az idény meglepetésembere.

Nem gondolom, hogy olyan rossz lett volna az idénykezdet, mindössze kevesebb percet voltam a pályán. A csapatunk nagyszerű. Az edző, Abel Ferreira rendelkezésére állt sok opció, játékosok, taktika, néha pedig van, aki jobban illik egy-egy meccshez, mint más. Megtanultam különböző szerepeket betölteni a pályán.

Mielőtt Madridba mész, ott a Copa América. Te lehetsz az egyik legfiatalabb játékos, aki nemzetközi tornánk játszik a válogatottban, egalizálva Ronaldót és Pelét. Milyen érzés ez?

Nagyon büszke vagyok erre, de egyben érzem a felelősséget is. A brazil válogatottnak minden tornán nyernie kell, ahol elindul. Tudom, hogy a trófeán kívül semmi nem számít. Ez egy olyan pillanat, amikor nem engedhetjük meg magunknak a bukást.

Dorival Jr. türelmet kér veled szemben, de már Anglia és Spanyolország ellen is betaláltál. Gondolod, hogy akár kezdő is lehetsz?

Minden egyes nap úgy fekszem le és kelek fel, hogy azon gondolkozom, mit tehetnék még azért, hogy még jobban segíthessem a csapatomat. Természetesen csodálatos lenne játszani, de az edző mindig tudja, hogy mi a legjobb a csapatnak, nekem pedig annyi a dolgom, hogy mindent beleadjak az edzéseken és a meccseken, hogy segítsek az edzőmnek és a csapattársaimnak minden lehetséges módon.

Bajnokok Ligája döntő a Dürer Kertben
Nézzük együtt a BL-döntőt a Dürer Kertben! Regisztrálj, hogy biztos ott lehess a többi madridistával!

Mit gondolsz a BL-döntőről? A Madrid megnyerheti a 15. címét?

A Madridról a BL jut eszedbe, a BL-ről pedig a Madrid. Egymásnak lettek teremtve. Hiszek abban, hogy a történelem megismétli önmagát. Mindenesetre a mérkőzéseket a pályán nyerik meg, a Dortmund pedig nem véletlenül jutott be a döntőbe. Nagyszerű csapat, versenyképes együttes.

Mit gondolsz, ki lehet a döntő legjobbja?

Remélem, hogy az egyik madridi barátom lesz, de mindenekelőtt remélem, hogy bajnokok lesznek. A döntőben a lényeg az, hogy adj bele mindent a trófeáért. Ezen a napon csak ez számít.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK