Egytől egyig: Real Madrid – Real Betis (0-0)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

Elérkezett tehát a LaLiga 38. játéknapja, amely egyben az utolsó is volt, ahol a habfehérek a Real Betis együttesét fogadták vendégül. Sokmindennek ígérkezett ez a találkozó, végül a legfontosabb, hogy egy csodás búcsúmérkőzés lett belőle. Értékeljük tehát a látottakat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,3)

Az őszintét megvallva nem tudtam, hogy mit várjak ettől a mérkőzéstől, vegyes érzelmek kavarogtak bennem a találkozó előtt. Az összképet nézve, futballt nem igazán láttunk, talán a srácok is azt akarták, hogy ez a mérkőzés ne a csapatról szóljon. Óriási valószínűséggel azt a kezdőcsapatot láthattuk, amely egy hét múlva a Wembley-ben is pályára léphet, aztán lehet, hogy Ancelotti húz egy váratlant. Nem kezdek bele olyan monológokba, hogy ez oda kevés lesz, mindenki pontosan tudja, hogy ott egy teljesen más szellemben pályára lépő Real Madridot láthatunk majd.

6/10
Szerkesztői pontszám
A Real Betis elleni kezdőtizenegy (forrás: realmadrid.com)
A Real Betis elleni kezdőtizenegy (forrás: realmadrid.com)

Real Betis (olvasói pontszám: 6,5)

Úgy alakult, hogy ez a találkozó részükről is teljesen irrelevánsnak számított, végül érzésem szerint ők akarták jobban a győzelmet, helyzeteiket figyelembe véve a vendégek álltak közelebb a gólhoz. Az első 25 percben azért rendre zavarba lehetett őket hozni hátul, ezekből könnyen kerülhettek volna hátrányba, már ha a mieink élesebbek. Pellegrini együttese tehát a 7. helyen fejezte be a 23/24-es LaLiga idényt, amellyel kivívták a konferencia ligában való indulást jövőre.

7/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Toni Kroos (olvasói pontszám: 8,8)

Mindenféle elfogultság nélkül a mezőnyjátékosok közül ő emelkedett ki a leginkább, még ha ez nem is élete legjobb meccse volt. “Alibi” átadásait többször próbálta lekreálni Camavinga, Vini vagy épp Valverde, nem igazán sikerült egyiküknek sem úgy oda rajzolni, ahogy a németnek sikerült. Csabi szerkesztőtársunk már tökéletesen összefoglalta az összes madridista gondolatát vele kapcsolatosan, aki még nem tette, ide kattintva elolvashatja.

Nagyon furcsa lesz a csapat nélküle, és a hiányát nem most érezzük, fel sem tudjuk még fogni, majd jövőre fogjuk csak ezt látni. A cseréjét csak csendben, szinte teljes ürességgel konstatáltam, aztán amikor odaért a családhoz, ott az én könnyeim is előjöttek. Egy zseniális futballista és egy zseniális ember. Hálás vagyok, hogy abban a generációban élhettem, amely követhette őt hétről-hétre, még inkább hálás vagyok, hogy volt lehetőségem őt élőben látni futballozni, a még nem renovált Bernabéuban. Köszönök, köszönünk mindent Kroos!

8/10
Szerkesztői pontszám
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)

Thibaut Courtois (olvasói pontszám: 7,6)

Úgy tűnik eldőlt a kapuskérdés, és Thibaut védheti a blancók portáját a Bajnokok Ligája döntőjében. Nyilván maximálisan támogatom, és szeretem a belga óriást, de valahogy a személyiségem miatt rettenetesen sajnálom, és egyben igazságtalannak tartom ezt az ukrán hálóőrrel szemben. A mérkőzésen 2 bravúrt is bemutatott, teljesítménye abszolút rendben volt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 6,3)

Az első félidőben a védelem legjobbjának tartottam, aztán a másodikra visszaesett. Már itt Carvajal szekciójánál megjegyzem, hogy Courtois-t, Kroos-t és Bellinghamet kivéve, mindenkinek 6-os osztályzatot fogok adni, hiszen véleményem szerint rajtuk kívül senki nem emelkedett ki, vagy lógott ki a csapatból.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 6,5)

Neki is volt 1-2 bizonytalan pillanata, de a döntőre nagyon remélem, hogy előveszi a bestia szerepét.

6/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (olvasói pontszám: 6,6)

Amennyiben neki is az utolsó mérkőzése volt a Bernabéuban, úgy rettenetesen sajnálom őt, de valami azt sugallja, hogy számolhatunk vele jövőre is. A Real Madrid az ő távozásával is veszíteni fog, hiszen Nacho minden egyes madridi értéket képvisel, egyértelműen a klub szerelem gyermeke.

6/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 6,5)

Ritkán van ilyen, de 2 alkalommal is lövőhelyzetbe került, az egyik ilyen alkalommal a vendégek védői kotorták ki a gólvonalról a labdát.

Ferland Mendy (forrás: realmadrid.com)
Ferland Mendy (forrás: realmadrid.com)
6/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 6,3)

Csendes performansz, talán az ő fejében is a Kroos által hagyott űr volt jelen.

6/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 7,1)

Szokásos ütemváltások, és mindenhova odaért a hosszú lábaival.

6/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 6,7)

Őt még valamilyen formában ki tudom emelni, hiszen a munkamorálja egy ilyen tétnélküli mérkőzésen is eszméletlen volt. Labdákat szerzett, harcolt, csúszott és mászott. Érdekes párosítás alakult ki az ő szemszögéből, már ami a döntőt illeti.

Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
7/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (olvasói pontszám: 6,2)

Bőven benne volt a gól a lábában, de hát benne is maradt. Nagyon remélem, hogy Londonban tudja pótolni, nagy szükség lesz rá.

6/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (olvasói pontszám: 5,7)

Sokan szapulták, én nem csatlakoznék. A tegnapi nap nem a Real Madrid csodás futballjáról szólt, és ezt mindenkinél leírhattam volna, nem csak Rodrygo esetében.

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Kepa Arrizabalaga (olvasói pontszám: 6,8)

Egy érdekes szezont tudhat maga mögött a spanyol hálóőr, hiszen Courtois-t jött pótolni, aztán végül másodhegedűs lett belőle. Mindenféle belsős infót olvasgatva, a munkamoráljára sosem volt panasz, és a médiából is azt láthattuk, hogy jól kijött a társakkal, szerették őt. Bármilyen fordulatot is vett az ő madridi sztorija, még mindig azt gondolom, hogy jobb volt ez számára, mint egy jelenlegi Chelsea-t erősíteni. Személy szerint egy jót csalódtam benne, köszönünk mindent Kepa!

6/10
Szerkesztői pontszám
Kepa Arrizabalaga (forrás: realmadrid.com)
Kepa Arrizabalaga (forrás: realmadrid.com)

Vázquezt, Militãót, Modrićot és Ceballost nem szándékozom külön értékelni, nem gondolom, hogy érdemit hozzátettek volna a játékhoz.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 7)

Felküldte a számára minden bizonnyal BL döntőre esélyes kezdőtizenegyet, aztán megtapsoltatta az összes olyan játékost, akit ez megilletett. Izgatottan várom a jövő szombatot, nyilván az egy teljesen más képet festő mérkőzés lesz.

6/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…