Ancelotti: A csapat BL-módba kapcsolt

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester is nyilatkozott az UEFA sajtónapján Valdebebasban.

A döntő

„Nagyon izgatottak vagyunk, annak ellenére, hogy egy döntő mindig mennyire nehéz. Jól szeretnénk abszolválni a hetet, edzéssel, nyugdtan és magabiztosan. Ez egy olyan hét, amelyet ki szeretnénk élvezni, figyelembe véve persze azt is, hogy mennyire nehéz ellenféllel állunk majd szemben. Az, hogy döntőbe jutsz, mindig az idény legnagyobb eredménye, mi pedig úgy érezzük, hogy jól teljesítettünk. Nos, most élvezzük ezt ki a döntőig, legyünk magabiztosak és így a legjobb formánkban érkezhetünk meg a mérkőzésre.”

„Nem úgy tekintünk magunkra, hogy mi vagyunk az esélyesek. Arra koncentrálunk, hogy egy olyan ellenfél ellen lépünk pályára, aki megérdemelten jutott el a döntőig, miután olyan top csapatokat búcsúztatott, mint a PSG vagy az Atlético. A Borussia egy minőségi, elkötelezett és jó hozzáállású csapat. Meggyőződésünk, hogy mélyen be kell ásnunk magunkat és keményen kell harcolnunk, ahogy minden döntőben.”

A felkészülés

„A felkészülés minidig ugyanolyan. Örülünk, hogy ismét a figyelem középpontjában vagyunk az idény legfontosabb mérkőzése előtt. Izgatottak vagyunk, hogy itt lehetünk, hogy a részesei lehetünk ennek. Ez a kilencedik döntőm, ha figyelembe vesszük azokat is, amelyeken játékosként szerepeltem, edzőként pedig a hatodik. A mérkőzést megelőző hét mindig ugyanolyan. Nagyon várom a meccset, örülök, hogy itt vagyok. A félelem majd megérkezik, de mielőtt ez megtörténik, ki szeretném élvezni ezt az időszakot, és ki is fogom.”

Az elnök a döntő előtt az öltözőben

„Ő mindig nagyon nyugodt az ilyen események előtt, nagyon magabiztos, mindig kifejezi a szeretetét irányunkba. Nagyon boldog, jó a meccsek előtt egy kis időt tölteni vele.”

Bízik a játékosokban

„Készen állok a szombat délutáni izgalomra, ami teljesen normális. Minden meccs előtt így van, már tapasztalt vagyok ebben. Nagyon magabiztos és izgatott vagyok, látom, hogy a csapatom BL-módba kapcsolt.”

A Dortmund karaktere

„A hozzáállásuk, elkötelezettségük és támadó kvalitásaik azok, amik kiemelik őket. Minőségi játékosaik vannak, fiatalok, tapasztaltak és gyorsak a fordulásoknál. Ami nagyon kitűnik számomra, az a hozzáállásuk és az, ahogy a döntőbe jutásért harcoltak a PSG elleni mindkét meccsen. A harcosságuk és a sikeréhségük az, ami leginkább aggaszt.”

Felkészülés

„Van egy hetünk a felkészülésre, amit jól el is végzünk majd. Foglalkozunk a védekezéssel és a támadással is. Egyértelmű elképzeléssel kell pályára lépnünk, ez a legfontosabb. Mindig ezt tettem, most is ezt fogom. Egyértelmű információkat adok a játékosaimnak, hogy meglegyen a tiszta elképzelésük arról, mit kell tennünk. Ez a legjobb módja annak, hogy enyhítsük a stresszt. Amikor tudod, hogy mi a dolgod, arra koncentrálsz és nem kell más dolgokkal foglalkoznod, amelyek stresszelhetnek.”

Hab a tortán

„Megvannak a szokásaim, ezekhez ragaszkodni fogok. Nem csinálok semmi különlegeset. Babonás vagyok, mert úgy gondolom, hogy ha nem vagy az, az rosszat jelent. Ki fogjuk élvezni ezt, tudjuk, hogy csináltunk néhány szép dolgot az idényben, de szeretnénk megkoronázni ezt egy győzelemmel.”

Hatékonyság a BL-ben

„Nehéz és könnyű is egyszerre megmondani, hogy miért különlegese ez a sorozat. A klub történelmet írt benne. A Real Madrid ezen története az 50-es években kezdődött. Különleges sorozat a klub, a madridisták és a mi számunkra is. Mi is madridisták vagyunk, ez pedig egy olyan sorozat, amelyben még jobban koncentrálunk.”

Veteránok és fiatalok

„A veteránok példát mutatnak. Ez a generáció sok döntőt lejátszott, tele van elkötelezett srácokkal, pozitív hozzáállással. A veteránok rengeteget adtak, adnak és a jövőben is rengeteget adnak majd hozzá. Az elmúlt években egy átalakulás zajlott, kevesebb a veterán. A fiataljaink egyre nagyobb felelősséget vállalnak majd, a klub pedig remekül kezeli ezt a helyzetet. Sok fiatal érkezett komoly technikai tudással, de remekül értik azt is, hogy miről szól a Real Madrid.”

Személyes kapcsolatok

„Úgy gondolom, hogy a személyes kapcsolatok az élet alapvető részei, a család, a barátok, a munkatársak… Mindez a tiszteleten alapszik. Örömmel működöm így, remélem, az emberek ezzel tisztában vannak. Az emberi kapcsolatok sokkal fontosabbak, mint a szakmai kapcsolatok.”

Az öltöző kezelése

„Nem vagyok pszichológus, de rengeteg tapasztalatom van, hosszú évekig dolgoztam az öltözőben. Véleményem szerint az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, próbálom tisztelettel kezelni az embereket, nem csak szakmai, hanem emberi szempontból is. 50 emberrel vagyok körülvéve, több időt töltök velük, mint a feleségemmel és a gyerekeimmel. Szóval ha nincs jó kapcsolat, akkor nincs jó hangulat, én pedig nem tudnék így jó munkát végezni.”

Arda Güler

„Megmutatta az elmúlt néhány meccsen, hogy mennyire jó, mennyire tehetséges és milyen hasznos tud lenni. Játszani fog, mivel fantasztikus sorozatban van, 100%-os a gólszerzési mutatója, ő is egy opció számunkra.”

Kedvenc BL-pillanat

„Sok van. Nagyon hasonló módon játszottunk döntőt 2022-ben, ahol rengeteget szenvedtünk. Fantasztikus csoportkörünk volt, minden meccset nyertünk. De aztán gondjaink akadtak a Leipziggel, a visszavágón nem játszottunk jól. Aztán a sorozat legjobb csapatával kerültünk szembe a negyeddöntőben, sikerült kiütnünk őket egy elképesztő védekező teljesítménynek hála. Majd a Bayern elleni fordítás. Három fontos pillanat volt ez. És még ott van az is, amikor Joselu beállt az elődöntőben.”

Kroos utolsó meccse

„Ez Kroos utolsó meccse, remélem, hogy úgy fejezi be a karrierjét, hogy megnyeri a BL-t. Megérdemli. De az, hogy megnyer még egyet, nem ad hozzá a karrierjéhez. Fantasztikus játékos volt ebben a tíz évben, a Real Madrid legendájának részévé vált, fantasztikus lesz, ha BL-győzelemmel fejezheti be. Bár már most is a futballtörténelem része, nem csak a Real Madrid történelméé.”

„Egy játékos sem olyan jó, mint mindenki együtt.”

„A hozzáállás és az elkötelezettség volt a megoldás arra, hogy túllendüljünk a problémáinkon. Mindenki elfelejti, de Courtois, Militão és Alaba sérülése ott volt a fejünkben. Aztán jött Vini két hónapos kiesése, Bellingham, Camavinga és Tchouaméni egy-egy hónapja. De mindezek ellenére a hozzáállás és az elkötelezettség lehetővé tette számunkra, hogy fantasztikus idényünk legyen. Persze megvannak az egyéni kvalitások is, de Di Stéfano mondata a legjobb válasz erre.”

Borussia

„Mindent tudunk róluk. Nagyon tapasztaltak ebben a sorozatban, ez pedig fontos. Egy olyan csapatról van szó, akik teljesen megérdemelten jutottak a döntőbe. Hogy a két legjobb jutott-e el a döntőig? Igen. Még nem nyaralunk, a többiek viszont már igen, nekik a TV-ben kell megnézniük a meccset.”

Csak egy újabb szurkoló

„Megpróbálok mindent megtenni ezért a klubért, amely egy nagyon különleges klub. Nem mondhatom el ugyanezt minden klubról, ahol megfordultam. Én is egy szurkolónak érzem magam, ahogy a Milannál. Most a Madridnál is ez történik velem. Én is csak egy újabb szurkoló vagyok ebben a mezben. Ugyanazt érzem, mint mindenki más: szomorúságot és boldogságot. Jelenleg lehetőségem van tenni valamit ezért a klubért és mindent meg is fogok tenni ennek érdekében.”

Az ellenfél

„Készen kell állnunk mindenre, ami a mérkőzésen történhet. Jól kell védekeznünk, mivel a Borussia remekül fordul Sanchóval sé Adayemivel. Emellett nagyon erős csatáruk van, aki a levegőben is nagyon jó és mélyen védekeznek. Nagyon hasonlóan játszanak mint mi, remekül teljesítenek a játék minden elemében. Remekül védekeznek, magasan letámadnak, sok fordulással operálnak. Ez egy kompetitív, harcos mérkőzés lesz, ahol az nyer, aki jobban teljesít.”

El-döntő

„Minden meccsnek megvan a maga története. Az Atalanta egy olasz együttes, gratulálok nekik és az edzőjüknek, Gasperininek. A mi mérkőzésünk teljesen más, más karakterrel, más taktikával. Az El-döntőt a legjobb csapat nyerte, amely az Atalanta volt.”

Kapus

„Nagyon nehéz megmondani, hogy ki lesz, mivel mindketten megérdemlik a játéklehetőséget a döntőben. Lunin, aki lázas volt, csodás idényt tudhat maga mögött, Courtois pedig visszatért a sérüléséből és mindenki tisztában van a kvalitásaival. Ez egy nehéz döntés, de meg fogom hozni az utolsó pillanatban.”

Döntő előtti rutin

„Szeretek brokkolit, lazacot és tésztát enni, most is ezt fogom. Aztán egy órát pihenek, ha tudok. Majd a mérkőzésen gondolkodom, az öltözői beszéd előtt pedig a szívem elkezd erősen verni és 110-120 lesz a pulzusom. De amikor elkezdődik a meccs, akkor visszatérek a normál ritmusba.”

Vini Jr. fejlődése

„A munka, amelyet Vinivel végeztünk, remek. Hozzátett a nagyszerű tehetségéhez olyan kvalitásokat, mint a labda nélküli mozgás, az elmozgás, a megfelelőbb megválasztása annak, hogy mikor mozogjon be és mikor ki. Még mindig sokat fejlődik. Szerintem sokkal jobban érdeklik a csapatsikerek, mint az egyéni elismerések. Sokkal jobban fókuszál a BL megnyerésére, mint az egyéni díjakra.”

Információ az öltözőnek

„Sok módja van az ellenfél megismerésének. Sok videót nézünk, de nincs szükségünk újabb jelentésekre, mivel mindegyik nálunk van már. Nincsenek titkok a futballban, a technológiának köszönhetően mindent látunk. Nincs szükségünk arra, hogy még több információt adjunk a játékosoknak.”

Motiváció a BL megnyerésére

„Az egy újabb motiváció, hogy újabb BL-címet nyerjünk. Az 50-es évek csapatához hasonlíthatjuk magunkat, a Real Madridot a csúcsra juttatni mindig motiváló.”

A nehézségek legyőzése

„Amikor Courtois megsérült, ott volt nekünk Andrij és Kepa. Nagyon jó igazolás volt, mert annak ellenére, hogy nem játszott sokat, sokat hozott az öltözőbe. Amikor Militão megsérült, azt hittük, ott lesz Alaba, Rüdiger és Nacho. Amikor Alaba megsérült, lehetett volna problémánk. Senki nem hitte, hogy baj van, ez pedig nagyon fontos volt. A játékosok megragadták a lehetőséget. Szeretnék köszönetet mondani Tchouaméninek a munkájáért, mivel középső védőként játszott, amelyet nem igazán szeret. Szívesebben játszik, mint nem, ahogy Camavinga is, aki bal oldali védőként játszott, de szintén nem szerette. A játékosaim remekül alkalmazkodtak.”

Nacho jövője

„Az egyetlen dolog, amit mondott nekem, az az, hogy a döntő után szeretne beszélni velem, én pedig mondtam neki, hogy hívjon fel, mivel nyaralni fogok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK