Ancelotti: Maximálisan bízom a játékosaimban

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Dortmund elleni BL-döntő előtt.

A csapat formája

„Volt időnk felkészülni a mérkőzésre, egy fókuszált, elszánt, magabiztos öltözőt látok, amely készen áll arra, hogy lejátssza az idény legfontosabb mérkőzését. Nagyon tiszteljük az ellenfelet, és remélhetőleg minden jól alakul majd.”

A döntő

„Örülök, hogy itt lehetek. Nem ez az első alkalom, és remélhetőleg nem is az utolsó. Élveztük az előkészületeket, ennyit mondhatok. Most maximálisan bízom a játékosaimban, akik mindent bele fognak adni, Rodrygo is, aki korábban, most és a jövőben is fontos játékosunk. Efelől nincs kétségem.”

Courtois kezd?

„Lunin megfázott, de elutazik Londonba holnap. Jól van. De holnap a padon lesz, Courtois kezd.”

Racionális vagy érzelmes beszédet tart a meccs előtt?

„A legfontosabb az, hogy egyértelmű utasításokat kapjanak a játékosok. A lehető legkonkrétabbnak kell lenni, mivel minél jobban sikerül ez, a csapat annál kevésbé lesz ideges. A taktikára koncentrálok majd. Az érzelmek később is jöhetnek, mindenki a saját módján kezeli azokat. A mérkőzés előtt a negatív érzések is megjönnek majd, de a félelem is fontos részét képezi annak, hogy jól csináld a dolgod, ezt nem felejthetjük el. Megmutattuk, hogy minőségi csapat vagyunk és képesek vagyunk közös áldozatokat hozni. Ezek kulcsfontosságúak lesznek holnap is.”

A nyolcadik BL-döntője, de a Madrid számára ez az első a Wembley-ben. Mitől különleges?

„Két okból is. Először is az idény legnagyobb meccse, másodszor pedig egy történelmi helyszín. Örülünk, hogy itt vagyunk, remélem, hogy a legjobbunkat nyújtjuk holnap.”

Honnan jön a Madrid „soha nem adjuk fel” hozzáállása?

„Nehéz kérdés. Attól függ. De az biztos, hogy van valami különleges ebben a klubban, már sokszor megtörtént ez, úgyhogy nem lehet véletlen. Lehet, hogy a történelem, a tradíciók, a minőség… Nem tudom. De már sokszor előfordult, úgyhogy biztosan nem véletlen.”

Mi a különbség a mostani Ancelotti és a tíz évvel ezelőtti között?

„Az, hogy 10 évvel öregebb lettem! (nevet) De még mindig fiatalnak érzem magam, ez igaz. 10 évvel ezelőtt ott voltam a BL-döntőben, azóta sokat tanultam. Ez a játékos-generáció nagy dolgokra képes. És még vannak itt olyanok, akik 10 éve is itt voltak. Elképesztő, ha belegondolsz.”

A végeredmény meghatározza az egész idényt?

„Megszállottan versenyezni akarunk, minden meccsen a legjobbunkat akarjuk adni. Néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. De egyértelmű, hogy a BL megnyerése nagyon fontos. Az idény már most is nagyon sikeresnek mondható, függetlenül a holnapi eredménytől.”

Benzema távozása után hogyan tudták megtartani ezt a magas szintet?

„Hozzáállás és lelkierő kérdése. Olyan pillanatokon mentünk át, amelyek néhány játékos számára lehetővé tették, hogy előlépjenek és megmutassák, mit tudnak. Ezekre a pillanatokra lehetőségként tekintettünk.”

Érzelmek

„Egy döntő a legfontosabb, de a legveszélyesebb mérkőzés is egyben. Ki kell élveznünk, hogy itt vagyunk, és ezt is fogjuk tenni, de persze aggaszt minket az is, hogy valami rosszul sülhet el. Az ember érzi, hogy nagyon közel van a BL megnyerése, és tart attól, hogy kicsúszik a kezei közül. Mindannyiunknak megvan a saját módszere ennek kezelésére. Mindent jól kell csinálnod, nem adhatod fel, de szerencse is kell. Ha eljutsz egy döntőbe, érzed, hogy közel a siker, és elkezdesz aggódni. Ma, holnap reggel, holnap délután? Bőven lesz aggodalom és félelem. De amikor átmész ezen, majd nyersz, akkor még boldogabb vagy, hogy sikerült elérned.”

Forrás: AS, managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK