Budapesti madridista fieszta

Bl-döntő a Dürer Kertben
Borussia Dortmund – Real Madrid Bl-döntő a Dürer Kertben (fotó: Bands Through The Lens)

A Real Madrid 2024. június 1-jén begyűjtötte történetének 15. BL-serlegét, ehhez pedig közel 2000 madridista adta hozzá a magáét a penamadridista.hu szervezésében lezajlott BL-döntős meccsnézésen.

Az esemény szervezői már órákkal a 18:00-s kapunyitást megelőzően megérkeztek a helyszínre, hogy a Dürer Kert munkatársaival együttműködve előkészítsék a terepet a szurkolók érkezésére. A kapunyitásra már egészen hosszú sor kerekedett a Duna-part szomszédságában elhelyezkedő szórakozóhely előtt.

Az első szurkolókat a Real Madrid centenáriumi himnusza fogadta, továbbá a négy beléptető pultnál a négy legelőször belépő szurkoló egy-egy könyvet is kapott ajándékba. A következő időszak a vendégek folyamatos érkezéséről szólt, mindenki megkereste a számára legszimpatikusabb helyeket, miközben a Real Madrid csapatáról és játékosairól készült videóösszeállításokat tekinthettek meg.

A meccsnézésre érkezők két 18nm-es kivetítő közül választhattak, és talán nem meglepő módon először a fedett ülőhelyekkel rendelkező nézőtér telt meg szurkolókkal, köszönhetően annak, hogy fennált annak lehetősége, hogy az este folyamán kapunk némi esőt. Ahogy haladtunk előre az időben, a teljesen szabadtéri kivetítő sem maradt nézők nélkül és szép lassan megteltek a padok, székek. Közben az RTL munkatársai, akik már a következő BL-idényre készülve részt vettek az eseményünkön, interjúkat készítettek a szurkolókkal, aki pedig szeretett volna még valamilyen szurkolói tárggyal erősíteni az este további részére, a MadridStore helyszíni standjának köszönhetően ezt megtehette.

Borussia Dortmund - Real Madrid Bl-döntő a Dürer Kertben (fotó: Bands Through The Lens)
Borussia Dortmund – Real Madrid Bl-döntő a Dürer Kertben (fotó: Bands Through The Lens)

Nem sokkal nyolc óra után aztán megkezdődtek a programok. Egy pillanatnyi technikai probléma miatt a mérkőzés előttre tervezett kvízjáték Pangert Roland tolmácsolásában a mérkőzés szünetében került lebonyolításra (itt is köszönjük a nyeremények felajánlását a MadridStore-nak és a SugárMozinak), de a BL-döntős meccsnézéseinken már hagyománynak számító kezdőbemondás most sem maradt el Nyeste Viktor és Nagy Viktor előadásában, ismét hatalmas sikert aratva. Ezt követően a szervezők, vagyis a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület és a penamadridista.hu nevében Gyertyánági András köszöntötte a nézőket, majd arra kérte a megjelenteket, hogy közösen emlékezzenek meg egy egyperces gyásszünettel nemrég elhunyt szurkolótársunkról, Markó Alma Dorináról.

A mérkőzést az első félidőben látottak és a néha szemerkélő eső ellenére is nagyszerű hangulat jellemezte, számtalanszor felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok. A végén pedig Carvajal és Vini góljainak köszönhetően nem maradhatott el a közös ünnepés sem, először a “Campeones”, majd a “We are the champions” adta a zenei aláfestést a tomboláshoz. Akik pedig még tovább szerették volna kiélvezni az estét, megtehették, hiszen a Dürer Kertben DJ gondoskodott arról, hogy a táncparkett se maradjon üresen.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk együtt szurkolt Budapesten, a Dürer Kertben, ahol együtt ünnepelhettük szeretett csapatunk 15. BL-győzelmét. Annak pedig, akit végül a rossz időtől való félelem eltántorított attól, hogy eljöjjön a helyszínre, mondanánk, hogy semmi baj, nem hagytál ki semmi érdekeset, de akkor hazudnánk. Mindenki bánhatja, aki nem jött el!

És hogy az este alább látható after movie-jában szereplő Doman Gergő szerkesztőtársunktól idézzünk: Nincs más hátra, mint előre! Hala Madrid!

video
play-rounded-fill

A helyszyín feldíszítésében részt vállaló szurkolótársainknak külön köszönjük: Doman Gergő, Faragó Imre, Gyertyánági András, Luketics Milán, Nagy Viktor, Nyeste Viktor, Pangert Roland, Pirisi Raul, Szokoli István

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Mbappé
Tovább

VIDEÓ: Mbappé érkezik!

A Real Madrid ezzel a videóval köszöntötte a francia világbajnokot. #WelcomeMbappé pic.twitter.com/kAhxdEjnLA — Real Madrid C.F. (@realmadrid) June…