Toni Kroos: Azt akartam, hogy a 34 éves Kroos-ra emlékezzenek

Kroos
Kroos (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid német legendája, Toni Kroos az Európa-bajnokság előtt adott interjút a német Kickernek, ahol a válogatott mellett a visszavonulásáról és a jövőbeli terveiről is beszélt.

Toni, most, hogy vége a madridi ünneplésnek, hogy érzed magad?

Jól, nagyon jól. Fontos, hogy az ember tisztában legyen vele, hogy bár óriási célt ért el, nem igazán lehet ezeket két napnál tovább kiélvezni. Ez már csak így van.

Bizonyára örültél, hogy a világbajnok kosárlabda edző, Gordon Herbert szerdán megjelent az edzőtáborban a Wagner testvérekkel.

Természetesen. Jól ismert tény, hogy nagy kosárlabda rajongó vagyok. És egyébként ha más sportágakkal foglalkozó emberekkel beszélgetek, mindig sokat gondolkodom, összehasonlítom a sportágakat egymással. Ezekből mindig magammal vihetek néhány dolgot, ami üdítőleg hat.

Visszatérve a futballra. A franciák és a hollandok elleni márciusi meccsek alapján pozitív lett a hangulat a válogatott körül. A keret tehetségei végre megmutathatják, hogy mire képesek?

Ez nem annyira a tehetségről szól. Ha végig megyünk a kereten, számos 30 feletti játékos láthatunk: ott van Neuer, Gündogan, Groß, Müller, Füllrug vagy akár én. Szerintem az volt a gond korábban, hogy nem illeszkedtek megfelelően a különböző játékostípusok.

Az ukránok elleni 0-0 egy jó intő jel volt a csapatnak. Meddig mehet el a válogatott a tornán?

Nagyon jó előérzetem van. Ha pedig megnyerjük az első meccset, akkor az eufórikus hangulatot teremthet, amit kihasználhatunk.

És ha rosszul sül el?

Akkor sem veszett el még semmi. De a célunk mindenképp a jó kezdés. Ez utoljára 2016-ban sikerült a csapatnak. A franciaországi torna volt az utolsó, amelyen jól szerepeltünk.

Mennyire erős a csapat?

Bárki ellen megálljuk a helyünket.

A pénteki, görögök elleni meccs lehet pályafutásod negyedik utolsó mérkőzése. Tisztában vagy ezzel? Esetleg tartasz tőle, hogy izzadtságszagú meccs lesz, ezért kötöttél szerződést a Rexonával?

Valójában nagyon is tudatában vagyok. (nevet) De nem vagyok megijedve, nem számítok arra, hogy túlságosan megizzadnék. A visszaszámlálás megkezdődött, ugyanúgy szeretném lejátszani ezt az utolsó néhány meccset, ahogy a Real Madriddal is sikerült, vagyis a lehető legnagyobb eredménnyel.

Van, hogy néha azért szomorú vagy?

Persze, vannak ilyen pillanatok és lesznek is. Rájöttem, hogy soha nem lesz semmi máshoz olyan tehetségem, mint a futballhoz volt.

Mivel töltöd majd a rengeteg szabadidődet?

Mindenekelőtt a családommal fogok csinálni mindenfélét. Szeretném folytatni a podcastemet a testvéremmel, Felix-szel. Emellett tovább szeretném fejleszteni a madridi Toni Kroos Akadémiát is. Szeptemberben indítom el az Icon League-et, amit Elias Nerlich-hel alapítottam. De az biztos, hogy nem fogok 18 projektet vinni egyszerre, hogy a végén ugyanannyit kelljen utaznom, mint aktív játékosként.

Rudi Völler minden játékosnak azt tanácsolja, hogy addig játszanak, amíg a lábuk bírja, mert nincs is jobb annál, mint focistának lenni. Egyetértesz ezzel?

Abszolút. Az aktívan töltött idő a legjobb az életben.

Akkor miért hagyod abba?

Mert egyszerűen azt szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint a 34 éves Toni Kroos-ra, aki utoljára a legjobb szezonját játszotta a Real Madridban. Ezt sikerült elérnem. Bóknak tekintem azt, hogy sokan úgy gondolják, hogy ez túl korán érkezett el.

Úgy vonulsz be a német labdarúgás történetébe, mint a legtöbb trófeával rendelkező játékos és minden idők egyik legjobbja. Fontos ez számodra?

Valójában igen. Mindig is az volt a célom, hogy címeket nyerjek. Amióta csak elkezdtem ezt a sportot, sikeres akartam lenni. Minden egyes cím nagyon fontos volt számomra, a BL-győzelem minden idény elején hatalmas motivációt jelentett. Az, hogy ezt még a végén újra elértem, nagyon fontos számomra.

És az irigyeid?

Nekik véleményük van, én tényeket alkottam.

Toni, ki lesz az Európa-bajnok?

Németország!

Forrás: Kicker
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK