Hivatalos közlemény: Nacho

Nacho
Nacho (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid C.F. hivatalos közleményben jelenti, hogy kapitányunk, Nacho úgy döntött, befejezi madridi karrierjét.

A Real Madrid szeretne köszönetet mondani és szeretné kifejezni elismerését Nacho irányába, aki klubunk legnagyobb legendáinak egyike.

Nacho 2001-ben, mindössze 10 esztendős korában csatlakozott a Real Madridhoz, mint az utánpótlás akadémia tagja, az első csapatban pedig 2012-ben debütált. Az azóta eltelt 12 idény során klubunk egyik legsikeresebb korszakában viselte a Real Madrid mezét. Ebben az időszakban 364 mérkőzésen lépett pályára, miközben 26 trófeát nyert: 6 BL, 5 klubvilágbajnoki cím, 4 UEFA-szuperkupa, 4 bajnoki cím, 2 Király-kupa, 5 Spanyol Szuperkupa.

Nacho a spanyol válogatottal U21-es Európa-bajnok, továbbá megnyerte a Nemzetek Ligáját, jelenleg pedig a 2024-es Európa-bajnokságon futballozik.

Nacho a Real Madridban úgy fejezi be karrierjét, hogy magasba emelhette a Tizenötödiket a Wembley-ben, miközben azon 5 játékosunk egyike, aki 6 BL-trófeát hódított el, emellett a legtöbb trófeával rendelkezik klubunk történetében.

Minden Real Madrid szurkoló hihetetlenül büszke utánpótlás részlegünk történetének egyik leglegendásabb végzősére.

Florentino Pérez: „Azóta, hogy gyerekként megérkezett az utánpótlás részlegünkhöz, Nacho mindenki számára példaként szolgált, és kiérdemelte mindenki szeretetét, elismerését és csodálatát a Real Madridnál. A Real Madrid mindig az otthona lesz.”

A Real Madrid ezúton is a legjobbakat kívánja neki és családjának életük új szakaszára.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Hat játékos biztosan új számot kap a 2024/25-ös szezonra. (kép: realmadrid.com)
Tovább

Új szezon, új mezszámok

A klub hivatalos honlapján számolt be néhány változásról a számozások tekintetében. Ahogy azt várni lehetett a távozók és…