Mbappé: “Cristiano a példaképem, nem lesz hozzá fogható játékos”

Mbappé
Mbappé (forrás: realmadrid.com)

A francia támadó nyilatkozatában többek között szó esett Cristiano Ronaldóról, a maszkjáról, a politikai nézeteiről, és az EB-s ambícióiról.

A Cristiano elleni párharcról

Megtiszteltetés Cristiano ellen játszani, mindenki tudja, hogy mennyire csodálom őt. Nagyon sokat beszélünk, rengeteg tanáccsal szokott ellátni. Az, hogy ellene léphetek pályára, igazán megtisztelő. A futballkarrierje magáért beszél, bármi is történik ezután, ő mindig is legenda marad.

Arról, hogy mit csodál Cristianóban

Elismerést érdemel az, amit eddig valóra váltott, és akivé vált. Csodálom a nagyságát játékosként. Ő egyedülálló, nem lesz hozzá fogható a futballban. Nagy hatással volt a labdarúgás történelmére, generációkat inspirált, sokak életében nagy szerepet játszott. Tisztelem őt, de ahogy mondtam, remélem, hogy nem lesz boldog a mérkőzést követően, mert mi szeretnénk bejutni az elődöntőbe.

Arról, hogy Madridban Cristiano nyomdokaiba lép

Ő utánozhatatlan. Megkaptam a lehetőséget, hogy valóra váltsam az álmomat azzal, hogy a Real Madridban játszhatok. Remélem, hogy én is történelmet írhatok a klubnál. Cristiano esetében ez a történelem is páratlan a maga nemében, csakis dicséretet érdemel.

A maszkról

A maszk nélkül nem léphetnék pályára, szerencsére azt viselve játszhatok. Rajtam lesz az EB végéig. Köszönettel tartozom érte, hiszen nélküle csak követhetném az eseményeket, így viszont lehetőségem lesz mindent beleadni.

Az EB-ről

Nagyszerű csapatok küzdenek meg egymással, így minden mérkőzésen minden egyes részlet nagy jelentőséggel bír. Fontos, hogy a pálya mindkét területét uraljuk, mert a támadók és a védők közti különbségek kulcsfontosságúak lehetnek. Eddig keményen küzdöttünk, de mindkét csapat azzal a céllal fog pályára lépni, hogy az elődöntőbe jusson. Felkészülünk amennyire csak lehetséges. Edzésről edzésre fejlődünk az intenzitás és a befejezések terén. Mindenki jól érzi magát, és készen állunk a mérkőzésre, ahol remélhetőleg a játékunknak köszönhetően győzelmet ünnepelhetünk.

A francia győzelmi esélyekről a tornán

Kellően motiváltak vagyunk a végső győzelmet illetően, ennek első állomása az elődöntőbe jutás. Eddig sikerrel vettük az akadályokat, most pedig egy nagyszerű csapattal kerültünk szembe Portugália személyében, de rendkívül eltökéltek leszünk. Jelenleg csak rájuk koncentrálunk, az, hogy mi történt eddig és mi lesz ezután, nem számít. Jól kell teljesítenünk a győzelem érdekében.

A játékstílusa változásairól

Egy támadónak mindig alkalmazkodnia kell a többiekhez, a csapattársak játékstílusához. Sokan úgy gondolják, hogy más játékos lettem, de korábban egy teljesen más keret alkotta ezt a csapatot. Ott volt például Pogba, akinél ha beindultál az üres területre, tudtad, hogy a labda is jönni fog majd. Elöl minden helyzetre fel kell készülni. Most kevesebbszer mozgok be talán én is, mert nem igazán vannak olyan játékosok a csapatban, akiktől ezek az utolsó passzok érkezhetnek. Ha mégis lesz lehetőség megindulni, akkor rajtam ne múljon, így ha a mostani meccsen is meglesznek ezek a területek, remélem tudok élni a lehetőséggel és betalálok.

A soron következő szezonról

Nem vagyok az a fajta, aki a kifogások mögé bújik. Most azonban ezen a meccsen kell száz százalékot nyújtani, és végig élesnek maradni. Készen fogok állni a következő idényre, minden rendben lesz a felkészüléssel. Ám ezúttal a negyeddöntő a legfontosabb, én pedig az elődöntőbe szeretném vezetni Franciaországot. Megnyerhetjük ezt a tornát, nagy várakozásokkal tekintünk előre.

Arról, hogy ki a portugálok kulcsembere

Ha Portugália ellen lépsz pályára, akkor nehéz egy embert kiemelni, nagyon sok jó játékosuk van. Persze mondhatnám Cristianót, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a többieket sem. A portugáloknál ott lesz Bruno Fernandes, Rafael Leão vagy épp Bernardo Silva, akik mind nagyon veszélyesek lehetnek, akár csak a volt csapattársaim a PSG-ből. Nem tehetjük meg, hogy csak egyikőjükre koncentrálunk, mert akkor a többiekre kevesebb figyelem jut. Ha csak egy emberrel foglalkozol, akkor garantáltan megfizetsz érte!

Pepéről, aki 40 felett is aktívan játszik

Pepe egy legenda Madridban, Portóban és egész Portugáliában. Az, hogy 41 évesen a kezdőcsapat tagjaként játszol, nem kis teljesítmény. Ő egy kivételes alakja a védelemnek, megtiszteltetés a hozzá hasonló játékosok ellen játszani. Kezdőként a legjobbak ellen akarsz pályára lépni, egy élmény lesz ellene szerepelni. Tisztelem őt az eddigi eredményei miatt, ugyanakkor a pályán nem igazán ezen a tiszteleten lesz a hangsúly. Az, hogy ilyen hosszú karriert tudhat magáénak, és hogy ilyen sokáig tudott a legmagasabb szinten maradni, nagyon kevés játékosnak adatik meg.

Griezmann szerepéről a válogatottban

Rengeteget tett ezért a válogatottért, értékelnünk kell őt. Az elmondható, hogy most egy nehezebb időszakon megy keresztül. Úgy gondolom azonban, hogy a szurkolók, a csapat és az újságírók is mellette állnak. Persze mindenkinek megvan a maga véleménye, de a Griezmann-t ért kritikák fájóak, hiszen mindent megtesz Franciaországért. A jelenlegi korszak egyik legjobbjáról beszélünk ebben a csapatban, szeretetre méltó játékos, aki mindent belead a pályán. Nagyon fontos nekünk.

A francia választásokról

Úgy gondolom, hogy most mindennél fontosabb, hogy elmenjünk szavazni. Nem hagyhatjuk, hogy az országunk ezeknek az embereknek a kezébe kerüljön. Láttuk az eredményeket, katasztrofálisnak mondhatóak. Reméljük, hogy mindez változni fog, és kicsit ösztönzőleg hat, hogy többen szavazzanak, méghozzá a jó oldalra.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK