Karanka: A cél a második hely

Hat perc alatt háromszor köszönt be a Real Madrid a Mallorcának a spanyol bajnokságban. Ronaldo, Higuaín és Modric kegyelemdöfései végül 5-2-es fõvárosi gyõzelmet eredményeztek, így az érintettek is elégedetten nyilatkoztak a meccs után. A sajtóteremben José Mourinhót helyettesítõ Aitor Karanka a siker ellenére is leszögezte: a cél még mindig a második hely megõrzése a tabellán.

Karanka
Változtatások: “Sok hibát követtünk el, nem csak a gólok hiányoztak, de voltak labdakezelési problémák is, hiányzott a koncentráció. A szünetben beszéltünk errõl, és javítottunk. Sergio szélsõt játszott, Mesut, Kaká és Modric birtokba vették a területet. A terv megfelelõ volt. Egy olyan kezdõvel jössz, amirõl úgy gondolod, hogy hozza majd a meccset, de ha nem jönnek a helyzetek, mint például ma vagy La Coruñában, a jó döntés az, ha megváltoztatod ezeknek a meccseknek a dinamikáját.”

Higuaín: “Nem volt szerencséje Vigóban, de már volt benne akarás. Ma betalált. Az is fontos, hogy legyenek helyzetei, nem csak az, hogy gólra váltsa õket. Ha betalál, akkor visszanyeri az önbizalmát.”

BL, Galatasaray: “Már mondtam tegnap a sajtótájékoztatón, hogy elhibázzuk, ha könnyû meccsként fogjuk fel. Szerintem úgy kell a Galatasaray elé mennünk, ahogy a Manchester ellen.”

Koncentráció hiánya a meccs elején: “Errõl már beszélt a Míster. Mi vagyunk azok, akik nem tudjuk már az elején azt hozni, amit akarunk. Az is igaz persze, hogy ezekkel a profi játékosokkal, akiknek a tudását mindenki láthatja, nem lehetünk folyamatosan együtt. Mi vagyunk az elsõk, akik magukra vállalják a hibákat.”

Miért hangoztatják, hogy esélytelen a bajnoki cím? “Szerintem mindenki így gondolja, ahogy mi. A második helyért kell küzdenünk. Az, hogy ennél feljebb kerüljünk, tudjuk, hogy nagyon bonyolult. Az a cél, hogy megõrizzük ezt a pozíciót.”

Arbeloa lecserélése: “Taktikai változtatás volt.”

Rögzített helyzetbõl kapott gólok: “Ez a koncentráció hiányából fakad. Azon vagyunk, hogy javuljunk.”

Higuaín
A mérkõzés: “Nagyon elégedett vagyok. A Mallorca jó formában érkezett, és kétszer is elõnybe kerültek, de a csapat felvette a harcot, elkezdtünk úgy focizni, ahogy tudunk, és felül tudtunk kerekedni. Voltak lehetõségeink az elsõ félidõben is, de ezeken át tudtak lendülni. A szünetben tudtuk, hogy a legjobbat kell kihoznunk magunkból ahhoz, hogy nyerjünk, és ezt megtettük a második részben.”

Mi várható a bajnokságban: “Az az elképzelés, hogy nyomást kell gyakorolni a Barcelonára, hogy ne nyugodhassanak meg. Még sok meccs van hátra. A végsõkig szeretnénk folytatni a harcot.”

Vetélkedés Benzemával: “Ez a csapat javát szolgálja. Gól tudtam szerezni és passzokat is adtam, gyõzött a csapat. Nagyon boldog vagyok.”

A Galatasaray edzõje a Bernabéuban: “Mi vagyunk a fontosak. Most a bajnokságon van a hangsúly. A legjobbat kell nyújtanunk.”

Gólpassz Benzemának: “Jobb helyen volt.”

Butragueño
A mérkõzésrõl: “Ma, a bajnokságban volt lehetõségünk arra, hogy reagáljunk, de a Bajnokok Ligájában egy gól mindent eldönthet. Figyelnünk kell erre. Az elsõ félidõben hiányzott az intenzitás, de a második ragyogó volt. A Míster változtatásai lehetõvé tették, hogy a csapat támadóbb szellemben tudjon játszani.”

A csapatról: “Egyre jobb a csapat, minden szempontból emelkedést mutat. Nagyon jól vágunk neki azoknak a meccseknek, amit minden profi futballista szeretne megtapasztalni.”

A Galatasarayról: “Voltak olyan csapatok, akiktõl elõzetesen jobban tartottunk, de ez egy nagyon küzdõ szellemû klub, tapasztaltak, és az edzõjük hozzá van szokva a határhelyzetek megoldásához. A második mérkõzést náluk rendezik, egy nagyon heves szurkolótábor elõtt… minden tiszteletet meg kell adnunk nekik.”

Pepe
Hiányosságok az elsõ félidõben: “Nem jól kezdtük a meccset. Kétszer is helyzetbe kerültek, és két gólt szereztek. Az egész csapat munkáját értékelni kellett, és végül nyertünk.”

Rögzített helyzetek: “Nagyon sok gólt kapunk ilyen helyzetekbõl. Javítani akarunk ezen, de nem vagyunk annyira koncentráltak amennyire lennünk kéne. Sokkal könnyebb lenne hozni a mérkõzéseket ezek nélkül a hibák nélkül.”

Reakció: “Mikor a csapat csapatként tud mûködni, sokkal könnyebbek a dolgok. Ha mind ugyanabba az irányba nézünk, akkor mindig több a lehetõségünk arra, hogy megnyerjük a meccseket.”

Válogatott meccsek, kockázat: “Igen, ezek kockázatosak. Reméljük, senki nem sérül meg, és mindenki az edzõk rendelkezésére áll majd, mikor visszatérünk.”

Gregorio Manzano, a Mallorca edzõje
A mérkõzés: “Lehetett volna 1-3. Ha azt belõjük, akkor lett volna lehetõségünk feljönni. De a Madrid fölénk kerekedett. A játékosok szívvel-lélekkel játszottak, nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit végeztek.”

A Mallorca dominanciája a levegõben: “Hátrányban ugyanannyi szögletünk volt. Megleptük a Madridot ezekben a helyzetekben. Gyakran mondják, hogy a csapat gyenge pontjai a magas labdák. Az edzõk erre próbálnak rájátszani, mert a játékban elég nehéz tenni ellenük. Ez az a fegyver, amit mi is használtunk. Rögzített helyzetbõl szereztünk gólt, ezért jól is ment nekünk az elején, ez fordulópont volt a meccsen.”

Gyõzni ment a Bernabéuba: “Tisztában voltunk a nehézségekkel. Két világos üzenet volt itt, az elsõ, hogy gyõzni jöttünk. Ezt mondtam a játékosoknak annak ellenére, hogy tudtam, nehéz a helyzet. Ha pedig nem tudunk nyerni, akkor azzal az érzéssel távozzunk, hogy a csapat dolgai javuló tendenciát mutatnak, és el tudjuk kerülni azt a veszélyt, ami most fenyeget minket. Ezzel az érzéssel megyünk haza.”

A csapatok közti különbség: “A különbség normális, de voltak olyan szakaszok, amikor a Mallorca azt a büszkeséget mutatta, amit meg kell ismételni a Deportivo ellen.”

Taktikai változtatások a sérülések és eltiltások miatt: “A csapat jól reagált. Jól mûködtünk három emberrel a középpályán, de ma ketten is megcsinálták, amit kellett. Elégedett vagyok ezzel a felállással. Azok, akik pályára léptek, beváltották a reményeket, és magas szinten játszottak.”

Lorenzo Serra Ferrer (a Mallorca elnöke)
“Kicsit bosszankodok az eredmény miatt, de elégedett vagyok a játékkal, az elképzelésekkel, a mentalitással… Nem könnyû itt vendégként játszani”

Döntõ változtatások: “A Mallorca hozta azt a mérkõzést, amit tudott, szép gólokat szereztünk. A változtatások kihatottak ránk, problémákat okoztak és megfordították az állást, de szép meccs volt. A Mallorca végig veszélyt jelentett a Madrid kapujára.”

Lehetõségek: “Annak ellenére, hogy mindig a pontok adnak önbizalmat, az eredmény elérésének módja is befolyással lehet ránk, és ez egy becsületes vereség volt. A Mallorca továbbra is egy rátermett csapat, még sok forduló van hátra, a következõ meccset a Depor ellen játsszuk.”

Giovanni: “Jó játékos, most jó formában van, összetartja a csapatot, segít a labdaszerzésben és a támadásokban, a rögzített helyzetekben is.”

A klub helyzete: “Sokan dolgoznak a Mallorcáért, kezdve az összes szurkolóval, lépésrõl lépésre haladunk a gazdasági és intézményi problémák megoldásában.”

Forrás: Marca, AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK