A Real Madrid 300. BL-meccse következik

A Real Madrid BEK- és BL-serlegei
A Real Madrid BEK- és BL-serlegei (forrás: realmadrid.com)

A klub minden más együttesnél többször nyerte meg a sorozatot azóta, hogy az 1992/1993-as idény óta elindult ezen a néven, továbbá elsőként éri el ezt a mérföldkövet.

Statisztikák

A Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója lesz a Real Madrid 300. Bajnokok Ligája-mérkőzése. Azóta, hogy a legrangosabb európai kupasorozatot az 1992/1993-as idényben átalakították, egyetlen klub sem tudta megismételni a Real Madrid eredményeit. Klubunk játszotta a legtöbb meccset a sorozatban (299), a sorban a következő a Bayern München (280), őket pedig a Barcelona (277) követi. Emellett a Real Madrid nyerte meg a legtöbbször a sorozatot, amióta Bajnokok Ligájának hívják, szám szerint 8 alkalommal. A tabella képzeletbeli dobogóján még a Barcelona (4), a Bayern München (3) és az AC Milan (3) áll.

A kezdetek

Az első BL-trófeáját 1998-ban, a Amszterdamban hódította el a Real Madrid. Az ellenfél a Juventus együttese volt, a döntő egyetlen találatát pedig Predrag Mijatović szerezte. A Real Madrid aztán 2000-ben ismét nyerni tudott, akkor a Valencia ellen Párizsban (3-0), a gólok Morientes, McManaman és Raúl nevéhez fűződnek; majd jött a 2002-es emlékezetes döntő a Bayern Leverkusen ellen Glasgowban (2-1), ahol Raúl mellett még Zinédine Zidane talált be a sorozat történetének egyik legnagyszerűbb gólját szerezve.

play-rounded-fill

Történelmi győzelmi sorozat

A következő sikerre sokáig kellett várnia a blancók szurkolónak, azonban 2014-ben elérkezett a várva várt újabb győzelem. Lisszabonban, az Atlético Madrid ellen Sergio Ramos 93. percben szerzett fejesgólja jelentette a belépőt a hosszabbításba, ahol aztán Bale, Marcelo és Cristiano Ronaldo is betalált, kialakítva a 4-1-es végeredményt. Ezt követően következett egy történelmi triplázás, melynek első állomása Milánó volt 2016-ben, ahol büntetőpárbajban múlta felül a csapat az Atlético Madridot, majd jött 2017 és Cardiff egy 4-1-es, Juventus elleni győzelemmel, aztán 2018 és Kijev, ahol a Liverpool elleni döntőt 3-1-re nyerte meg a csapat. Ez a menetelés minden madridista szívébe örökre bevéste magát.

A legutóbbi siker

A legutóbbi győzelemre a Párizsi döntőben került sor, ahová egy elképesztő menetelés után (a PSG, a Chelsea és a Manchester City legyőzésével) jutott el a csapat, az ellenfél ismét a Liverpool együttese volt, ezúttal pedig Vini Jr. gólja, továbbá a meccs legjobbjának választott Thibaut Courtois elképesztő teljesítménye bizonyult döntőnek.

Ezek a BL-címek hozzáadódnak az 1992 előtt megnyert BEK-serlegekhez, így a Real Madrid vitrinjében összesen 14 trófea található meg Európa legrangosabb sorozatából.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK