Ancelotti: Szeretnénk erősen zárni az idényt

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Valencia elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol ezúttal több kérdés is a Manchester City elleni BL-búcsúra és a jövőre vonatkozott.

A mérkőzés

„A csapat készen áll, mindenki bevethető. Szeretnénk visszatérni a pozitív dinamikához, holnap pedig meg is lesz a lehetőségünk, hogy jól végezzük a dolgunkat. A célunk az, hogy erősen fejezzük be az idényt, a Valencia pedig a lelkét is kiteszi a pályán.”

„Készen kell állnunk, készen is fogunk állni. A lehető legjobb csapatot küldjük pályára, mivel szinte mindenki megfelelően felépült. Tudtunk pihenni, a csapat fizikálisan jó formában van.”

Értékelés

„Az előző meccs eléggé gyengére sikerült, ami nem tett jót nekünk. Az idény jó volt, persze lehetett volna jobb is, az elmúlt néhány meccs pedig felejthető volt. Nem örülünk a bajnoki teljesítményünknek, de három sorozatot is megnyertünk, a BL-ben pedig a végsőkig harcoltunk.”

BL-elődöntő

„Fájdalmas búcsú volt, de ez egy elődöntő, nem egy csoportmeccs vagy egy nyolcaddöntő. Fáj a kiesés, de nem nyerhetsz mindig egy olyan csapat ellen, amely jobb formában van és megérdemli a győzelmet. Gratuláltunk a City-nek, hiszen ez is hozzátartozik a klub értékeihez. Most előre kell tekintenünk, a következő BL-idényre.”

Jó kapcsolat az elnökkel

„Tegnap beszéltünk, ahogy szinte minden héten. Találkoztunk, értékeltük a meccset, ő pedig kifejezte szeretetét és támogatását. Beszélgettünk az elmúlt néhány idényről is, és legalább ekkora, ha nem nagyobb sikeréhséggel várunk neki a következőnek.”

Tervek

„Nem most van itt az ideje annak, hogy a következő idényről beszéljünk, bár a klubbal egyeztetünk. Megvizsgáljuk az elmúlt idények történéseit, de most még nem jött el az ideje annak, hogy elmondjuk, mire jutottunk.”

A keret átalakulása

„Sok idő kellene ahhoz, hogy ezt ki tudjam fejteni, de megpróbálom. Az átalakulás már jóval az érkezésem előtt megkezdődött. Ez a keret csodás dolgokat vitt véghez, de elkezdte elveszíteni a darabjait, amikor Cristiano Ronaldo 2018-ban távozott. Onnantól kezdve elkezdtek érkezni tehetséges fiatalok. Amikor én megjöttem, elveszítettük Varane-t, Ramost, később Marcelót, Bale-t, Iscót… Játékosokat, akiket fiatal, hihetetlenül tehetséges srácok váltottak.”

„Vini Jr. tavaly érett meg erre a szerepre, mostanra megkérdőjelezhetetlen kezdő. Ugyanez a helyzet Militãóval. Camavinga tavaly kezdte meg a munkát, a padról állt be a nagy meccsekre, ahogy Rodrygo is. Idén Rodrygo, Valverde és Camavinga mindhárman ott vannak az első nevek között a csapat összeállításánál. Tchouaméni csodálatosan kezdve az idényt, minden meccsen kezdő volt. Az átalakulás megkezdődött, jövőre pedig folytatódik. A fiataloknak nagyobb szerep jut, a veteránoknak pedig egyre kevesebb. Ez teljesen normális átalakulási fázis. Akkor lesz vége, amikor Modrić, Kroos, Benzema, Carvajal és Nacho már nem lesznek a csapatban.”

Szerződések megújítása

„Komolyan és profin kezeljük ezeket. Zajlanak a tárgyalások a klubbal, meg fogják hozni a szerintük helyes döntéseket. Ez most a játékosokon múlik, minden tisztázódik az idény végén.”

Edzés

„Még sikeréhesebb vagyok és szeretnék még jobban teljesíteni a legutóbbi vereség után. A Madrid mindig a csúcson akar lenni.”

A brazil válogatott

„Mindenki jól ismeri a helyzetemet. 2024 júniusáig szerződésem van, a klub pedig garantálta, hogy ki is töltöm azt. Mindenki tudja, hogy pontosan ezt akarom én is.”

Benzema

„Semmi értelme megkérdőjelezni őt. Lehet rossz meccse neki is, de ezúttal nem ő volt az egyetlen. A csapat nem végezte jól a dolgát, nem Karim. Szerintem még mindig egy hihetetlenül fontos játékos és egy klublegenda.”

Valverde

„Nem a legjobb formáját mutatta az idény elején, a legjobbja lenyűgöző. Gond van a lábával, ezért nem tudott 100%-osan edzeni. Nagyon pozitív volt számára ez az idény, sok meccsen ő jelentette a különbséget. Lehet, hogy szerdán nem a legjobbját láthattuk, de az mindenkinek egy rossz nap volt. Még mindig hihetetlen középső középpályás, aki a legmagasabb szinten játszik, és aki előtt nagy jövő áll a klubnál.”

Mendy

„Nagyon hiányzott nekünk, hiszen az előző idényben megmutatta, hogy milyen szilárd a védekezése. Ez azt is jelentette, hogy Camavingát kellett ott bevetnünk, aki lehet, hogy a középpályán több energiát tudott volna adni nekünk. Remélem, hogy nem sérül meg, mivel fontos játékos számunkra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK