Zidane: Ha kikapunk, ki akarnak rúgni, ha győzünk, maradhatok

A hétvégi győzelem után nincs megállás a bajnokságban, holnap az Osasuna ellen lép pályára csapat. Ma délután Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol szóba került a bajnokság állása, a sérülések, a rotáció és Rodrygo helyzete is.

A mérkőzésről
"Ugyanolyan jó teljesítményre lesz szükségünk, mint a Sevilla ellen. Ugyanolyan hozzáállással és akarattal kell kimennünk a pályára az Osasuna ellen is. Kulcsfontosságú a csapatmunka és az egység. Úgy gondolom, Sevillában legfőképpen azért sikerült begyűjteni a három pontot, mert az elejétől az utolsó sípszóig csapatként működtünk. Erre van szükségünk ahhoz, hogy meccseket nyerjünk.  Nincsenek könnyű mérkőzések, ezért törekednünk kell rá, hogy minden játékos magas fordulatszámon pörögjön és a csapat egyben legyen. Ezen az úton kell folytatnunk."

"Jelenleg a holnapi találkozó a legfontosabb. A játékosoknak is erre, és a három pont megszerzésére kell koncentrálniuk. Ugyanolyan lelkesen, ugyanazzal az intenzitással kell pályára lépnünk, mint Sevillában. Mindig az a legfontosabb, hogy a pályán kihozzuk a bennünk rejlő erősségeket. Az én játékosaim a legjobbak, és ezt ők is tudják."

Zidane sajtótájékoztatója az Osasuna elleni bajnoki előtt.

Szoros bajnokság
"Manapság, ha mérkőzéseket akarsz nyerni, muszáj 90 percig jól játszanod, egy pillanatra sem engedhetsz ki. Ez látszik most a tabellán is. Bármi megtörténhet ebben a bajnokságban, egy izgalmas, kiegyensúlyozott és kemény sorozat. A spanyol bajnokság fantasztikus, minden egyes csapat magas minőséget képvisel, ezért mindig bele kell tenned a száz százalékot."

A sérülések
"Nem aggódom, de gyakran okoz fejtörtést. Nem szeretem, ha sérültek a játékosaim. De sajnos ez a futball része, amit nem tudunk teljesen kontrollálni. Vigyázunk a játékosokra, de el kell fogadnunk, hogy időnként megsérülnek. 21 nap alatt 7 meccset játszanak, előtte és utána a válogatottban lépnek pályára. A találkozók sokat kivesznek belőlök, kevés idő marad a regenerálódásra. Remélhetőleg Mendy sérülése nem komoly. Bízom benne, hogy hamarosan minden játékos bevethető lesz."

"Nem sokat változtak az erőnléti edzők és fizioterapeuták munkamódszerei. Mindannyian a csapat érdekeit tartják szem előtt és igazi profik, akikben megbízom. Több tiszteletet érdemelnek. Sok összetevője van annak, amikor egy játékos megsérül, nem csak a Real Madridnál vannak sérültek."

Fifa-gála
"Nem néztem a díjátadót. Az emberek szavaztak, ők döntötték el, ki legyen a győztes. Örülök, és gratulálok a játékosaimnak, akiket díjaztak."

A párizsi mérkőzés utáni kritikák
"Ez eddig is így volt, ezután is így lesz. Ha kikapunk, ki akarnak rúgni, ha győzünk, maradhatok. A legfontosabb a következő találkozó. Ami megtörtént, megtörtént. Engem csak az érdekel, hogy megszerezzük holnap a három pontot."

Zidane sajtótájékoztatója az Osasuna elleni bajnoki előtt.

A Barcelona gyenge teljesítménye
"Ez előfordult már korábban is. Nekünk magunkra kell koncentrálnunk, és a legjobbunkat kell mutatnunk. A játékosaim pedig ezt teszik. Ez nem jelenti azt, hogy nem veszíthetsz. A lényeg, hogy mindig mindent beleadj."

A bizalom
"Erősnek érzem magam és mindig beleadom a száz százalékot. Ettől függetlenül bármi megtörténhet az életben. Sokat lehet tanulni, amikor a dolgok rosszabbul mennek."

Gareth Bale
"Elkötelezett a csapat iránt és jól teljesít. Fontos játékos, aki tudja, hogy mik az erősségei. Sokat segít a csapatnak támadásban és védekezésben is."

Karim Benzema
"Szombaton meccsünk volt, holnap megint játszunk, aztán vasárnap ismét. 25 játékosom van, mindenkinek készen kell állnia a játékra, szóval lesznek változtatások. Meglátjuk, hogy kezdő lesz-e Karim."

Isco, Modric és Marcelo
"Már felépültek, lassan készen állnak a visszatérésre, de még várnunk kell."

Gondoltad volna, hogy James ilyen fontos játékos lesz?
"Miért ne gondolhattam volna? A jó játékosok jó játékosok. James is közéjük tartozik. Mind a 25 játékos arra törekszik, hogy jól teljesítsen."

Mik a tervek Rodrygóval?
"Hétvégén ugyan nem játszott, de az első csapathoz tartozik. Nem kell aggódni miatta. Pontosan tudjuk, mit csinálunk vele. Örülünk, hogy itt van, elégedettek vagyunk vele. A legfontosabb, hogy ő is jól érzi magát. Ha időnként a Castillában kap szerepet, ő ott is ugyanolyan elszántsággal lép pályára."

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK