Iván Helguera is edzői pályára lépett, bemutatták első csapatában

A Real Madrid korábbi védője a spanyol harmadosztályban kezdi meg az edzői karriert.

A Las Rozas C.F. Iván Helguerát nevezte ki a csapat élére, így hivatalossá vált, hogy a spanyol szakember a 2020/2021-es idénytől átveszi az együttes irányítását.

A koronavírus járvány kitörése előtt a Las Rozas a spanyol harmadosztály 1-es csoportjának 17. helyén állt. 

Helguera

A klub hivatalos oldalán kedden tették közzé a hírt, amely szerint megtörtént a megállapodás Helguera és a klub között, és a spanyol lesz a klub vezetőedzője.

Helguera játékosként nyolc évet töltött a Real Madridban, miközben kilenc trófeát, köztük három bajnoki címet és két BL-t nyert. A profi labdarúgástól 2018-ban vonult vissza, azóta pedig az edzői képesítés megszerzésén dolgozott.

„Iván első lépéseit fogja megtenni edzőként” – írta a Las Rozas a közleményében.

„Ez egy személyes kihívás mind neki, mind pedig klubnak, melynek során együtt szeretnénk fejlődni, és el szeretnénk érni a közös célunkat az idény végére. A klub nevében szeretettel üdvözöljük őt, és sok szerencsét kívánunk neki ehhez az új kalandhoz.”

Helguera

A mai napon megtörtént Helguera bemutatása is, melynek során az újságírók természetesen megkérdezték arról is a frissen kinevezett szakembert, hogy milyen érzés lesz korábbi csapattársával, Raúllal szemben megmérkőzni.

„Megtiszteltetés lesz szemben állni vele. Mind a Castilla, mind pedig Raúl ellen nagy dolog játszani.”

„Csapattársként nagyon tiszteltem őt, szerintem nagyszerű edző válhat belőle, mivel pont ez a célja. Ha valamit elhatároz, akkor azt meg is valósítja. Remélem, hogy nagyszerű csata lesz a miénk.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK