Mourinho: Ölelem Guardiolát

Természetesen nemcsak Pep Guardiolát érintette José Mourinho mai sajtótájékoztatóján. A portugál beszélt a Real Madrid holnapi mérkõzésérõl és várható bajnoki címérõl, de szó esett a jövõ évrõl, az igazolásokról és Zinedine Zidane-ról is.

„Meg kell nyernünk. A legnehezebb” – így foglalta össze röviden José Mourinho a Real Madrid holnapi mérkõzésével kapcsolatos véleményét. Mint ismert, a fõvárosiak a San Mamésben játszanak az Athletic Bilbao ellen, és ha nyernek, úgy matematikailag is bajnoknak mondhatják magukat. „Nagyon szeretek Bilbaóban játszani, egy igazi futballstadionban, ahol a szurkolók a halálig a csapatukkal tartanak, így nyilvánvalóan nem szimpatikusak az ellenfelek számára. A Madrid jól érzi magát az ilyen stadionokban. Az Athletic jól játszik, ahogy mi is, és bajnokok akarunk lenni. Nagy csapatuk van, nagy játékosokkal, akik frissek, mert legutóbb pihenhettek. Ha begyûjtjük a három pontot, mindennek vége” – mondta a portugál mester mai sajtótájékoztatóján.

„Tudjuk, hogy sikerülni fog. Határtalan a csapatba vetett bizalmunk. Nem vagyok a fieszták és az ünneplések embere, de sosem tagadtam, hogy a célom az, hogy elhódítsam a világ három legjelentõsebb bajnokságának trófeáját” – folytatta. Az újságírók kérdezték a tegnap a sajtóban megszellõztetett Zidane-nal való konfliktusáról is. „Ez nem igaz” – szögezte le. „Ahogyan a klub politikájának megfelel, nem fogjuk sem egyénileg, sem intézményi szinten cáfolni a híreket. Ha szemtõl szemben megkérdezel, megmondom, hogy hazugság.”

Mourinho beszélt a csapat keretében tervezett változásokról is. „Annak a hatalomnak a birtokában, amivel az edzõi posztommal járó felelõsségem miatt rendelkezem, szívesen folytatom azokkal, akik most is velem vannak. Ideértve a játékosokat is. Írhatnak bármit, én mindenkinek hálás vagyok. Ugyanez vonatkozik a stábomra is. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam: egy négyfõs családként érkeztünk ide, mára pedig ötfõsre bõvültünk, Karankának köszönhetõen. Amikor elmegyek, és a Madrid arra fogja kérni, hogy maradjon, megmondom majd neki, hogy ez az otthona. Ha viszont nem így lesz, velem fogja folytatni.”

„Egy olyan periódus után akarom megnyerni a bajnokságot, amely során egy nagy ellenfél háromszor egymás után elhódította a címet, és mindenki azt hitte, hogy negyedszer is sikerülni fog neki. Ami Ronaldót illeti, az elsõ számú célja az, hogy bajnok legyen. A második az Aranylabda megszerzése, de ehhez nem elég a gólkirályi cím. Csapatszintû sikerre van szüksége: bajnoki trófeára, vagy BL-gyõzelemre. Nem hiszem, hogy a Bayernben vagy a Chelsea-ben bárki is jobb lenne nála. Szerintem, ha bajnokok leszünk, Aranylabdát kap.”

José Mourinho a második évében a második trófeát szerezheti meg a Real Madriddal. „Ha a Barcelona ennyi mindent érdemelt ki, és mi elõttük végzünk, az tovább növeli az elvégzett munka értékét. A bajnokság vége után lesz idõnk, hogy felkészüljünk, és jövõre még jobbak legyünk.”

A sajtótájékoztatón felmerülõ témák közül nem maradhatott ki Pep Guardiola nemrég bejelentett távozása sem: „Ez egy személyi döntés: az övé, neki kell kommentálnia. Az a legfontosabb, hogy boldog legyen. Tizenkét éve edzõsködöm, és én júniusra használódom el, amikor nincsenek mérkõzéseim. De nem vagyunk egyformák, az a lényeg, hogy jól érezze magát. Ölelem.”

Bár Guardiola távozásával egy sikeredzõ hagyja el Katalóniát, Mourinho szerint ebbõl nem származik majd elõnye a Real Madridnak. „Mi folytatjuk a magunk útját. Vilanova veszi át a helyét, és nagy meggyõzõdéssel fogja végezni a munkáját. Tudjuk, hogy nagy riválisunk lesz a spanyol bajnokságban. Nem kívánok neki szerencsét, mert közvetlen ellenfelünk. Számunkra semmi sem változik ezzel.”

 

Forrás: Marca, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…