Kovačić: Bajnokság vagy BL? Mindkettő!

Modrić és Kovačić. Madridisták és alapemberek a válogatottjukban. Most épp azon dolgoznak, hogy bebiztosítsák Horvátország helyét a 2016-os Európa-bajnokságon, de persze ilyenkor sem feledkeznek meg a Real Madridról, ahol az útjaik egymásba futottak. „Bízunk abban, hogy képesek leszünk kvalifikálni magunkat. Minden tényező nekünk kedvez, de persze a futballban soha semmiben nem lehetsz igazán biztos” – mondták egybehangzóan a válogatott edzőtáborban. Kovačić rendkívül bizakodó: „Bajnokság vagy BL? Nem választunk, mindkettőt akarjuk. Miért ne lehetne rá esélyünk?”

Spanyoltudás: „Értem, amit mondanak nekem, de egyelõre jobban szeretem horvátul, angolul vagy olaszul kifejezni magam. Gyorsan meg fogom tanulni a spanyolt is, tényleg.”

A Real Madrid: „Már tudom, mit is jelent a Real Madrid. Amikor Lukával beszélgettem, sokat mesélt a csapat dolgairól. Mikor láttam õket játszani, az is megerõsített abban, milyen hatalmas klubról van szó – minden tekintetben. Ha már benne vagy, a Real Madrid-család egyik tagjának érzed magad, s megérted azt is, mit jelent viselni a fehér mezt. Amit hallani a Madridról, az mind igaz. Kívülrõl talán úgy tûnhet, ahogy mindent, ezt az intézményt is felül lehet múlni, de ez nem így van. Ez a legnagyobb csapat, a legnagyobb klub.”

A csapattársak: „Minden eddigitõl különbözik, amit itt tapasztalok. A legjobbak állnak az oldaladon, számomra egészen óriási dolog, hogy velük játszhatok együtt, tanulhatok tõlük és támogathatom a csapatot.”

A várható eredmények: „A csapat és a játékosok is adottak ahhoz, hogy mindenért versenybe szálljunk. A célom az, hogy a klub címeket szerezzen, hogy minden jól menjen. Természetesen szeretnék játszani, de most az a dolgom, hogy mindig az edzõ rendelkezésére álljak. Középpályás vagyok, de mindegy, hova kerülök. Legjobban a középpálya közepe fekszik nekem, az a helyem.”

Ronaldo: „Õ a legjobb a világon. Senki nem fogható hozzá, ha gólokról van szó. Nem lehet összehasonlítani senkivel.”

Modrić: „A legjobb középpályás, ehhez kétség sem fér. Már nagyon régóta kísérem figyelemmel. Ha játszik, mindig van legalább egy másik megoldása a problémákra.”

Keylor: „Kevésbé ismerem, mint a többieket, de folyamatosan bizonyítja, hogy a legnagyobbak között van. Remek kapus.”

A légkör: „A Bernabéu, az edzõközpont, a szurkolók, minden óriási. A nyomás? Ez nem ismeretlen, fontos szempont, de teljesen logikus egyébként. A Real Madridban semmi másra nem gondolhatsz, csak a gyõzelemre, csak az számít, ha nyersz. Érzõdik a nyomás, de nem hátráltat bennünket. A derbit meg kellett volna nyernünk, de az is csak egy meccs. Ilyen a futball, tanulnunk kell a hibákból, hogy a következõ jobban menjen.”

Az átigazolás: „Óriási siker, hogy idekerültem az Interbõl. A világ legnagyobb klubjában vagyok. Mancini nem tartott rám igényt, s ha el kell jönni, akkor a Real Madridnál kiválóbb lehetõség nem is adódhat. Mancini meg akart változtatni, de ez senkinek sem jó. Középpályás vagyok, méghozzá középsõ.”

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…