Zinedine Zidane: Casemirónak nem fog helyettese érkezni

A Real Sociedad elleni bajnoki nyitány előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A francia mester beszélt a sérültek állapotáról, Moratáról, Marianóról, de elárulta azt is, hogy várható-e igazolás még ezen a nyáron.

A formáról: „Jó formában érkezünk a mérkőzésre, megfelelően felkészültek vagyunk. A játékosok alig várják, hogy elkezdődjön a bajnokság. Mind tudjuk, hogy nehéz év áll előttünk, egy év, amely során harcolnunk kell majd, de készen állunk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk.”

A mérkőzésről: „Jól kell kezdenünk, erősnek kell lennünk. Tudjuk, hogy az idény kezdete komplikált. Nehéz mérkőzés vár ránk San Sebastiánban, a jó kezdés a bajnokságban pedig nagyon fontos számunkra. A Real Sociedad otthon egy nagyon erős csapat. Nehéz, komplikált mérkőzésünk lesz. Olyan csapat ellen lépünk pályára, amely az elsőtől az utolsó pillanatig küzd, függetlenül attól, hogy mi történik a meccsen.”

A keret: „Ha senki sem távozik, akkor új játékos sem fog érkezni, ez lehetetlen. Az a fontos, hogy elégedett vagyok a kerettel. Nehéz lesz kiválasztani a kezdőcsapatot, de ahogy mondtam, elégedett vagyok a rendelkezésemre álló játékosokkal. Jó csapatunk van, ki kell menni a pályára és igazolni ezt minden egyes pillanatban. Kihívásokkal teli év előtt állunk.”

Bale: „Gareth nagyon fontos a csapat számára, ezt tavaly is megmutatta. Szeretné folytatni azt, amit eddig is csinált, történelmet akar írni ezzel a nagyszerű klubbal. Fontos év lesz ez Bale számára, ahogy a többiek számára is.”

Casemiro helyettese: „A helyzet olyan, amilyen. Nem fogunk ezen változtatni. Korábban ott volt Marcos Llorente erre a pozícióra, de távozott, mert többet szeretett volna játszani. A mostani keretben szintén vannak olyanok, akik képesek pályára lépni azon a poszton. A játékrendszeren is tudunk változtatni.”

A bajnokság megnyerése, mint legfőbb cél: „Nem fogok az előző szezonról beszélni. Csak harcolni szeretnénk mindazért, ami előttünk áll idén. A bajnokság nagyon fontos lesz, napról napra ezért dolgozunk. Ott van azonban a Király-kupa és a Bajnokok Ligája is, de a bajnokság tényleg nagyon fontos. Az Atlético olyan, mint a Real Madrid vagy a Barcelona, ellenük mindig harcolni fogunk.”

Kihívások: „Ismerem a kihívásokat, amelyekkel a klub szembenéz. Tudom, hogy mit kell tennünk, képesnek kell lennünk mindent beleadni, felkészülni az edzéseken. A bajnokság megnyerése a legfőbb célunk, hiszen ez állandóságot követel, erre fókuszálunk igazán.”

Cristiano állapota: „Nem tudok konkrét dátumot mondani a visszatérését illetően. Pozitív, hogy már a pályán tud edzeni, végezhet labdás edzéseket, ez mind jó jel. A lehető leggyorsabban vissza szeretne térni. Örülök, hogy láthatom őt az edzéseken. Nem gondolok arra, hogy elutazik-e majd a válogatottal, vagy sem, rengeteg időnk van még erről beszélni. A legfontosabb, hogy ő mit érez. Úgy gondolom, a Celta elleni mérkőzés még túl korai lenne számára. Meglátjuk, hogy milyen ütemben halad.”

Benzema felépülése: „Karim helyzete teljesen más. Már a pályán dolgozott, de nem végezhetett labdás edzéseket. Időt kell adnunk a felépüléséhez. Beszéltem vele, elmondtam, hogy nem szeretném, ha visszatérne, hogy aztán újra megsérüljön. Amikor újra pályára lép, 100 százalékos állapotban kell lennie. Csípő- és hátfájdalmai voltak, de nem részletezném. Beszéltem az orvosokkal és a fizioterapeutákkal is, elmagyarázták a dolgokat. A problémája két vagy három hete fennáll már.”

Asensio: „A minap játszott, de még meglátjuk, hogy holnap ki kap játéklehetőséget. Fontos játékos, elégedett vagyok vele. A Sevilla ellen gólt szerzett és remekül játszott. Sok játékosunk van, a jövőben mindenki lehetőséghez jut majd.”

Morata: „Nem beszéltem vele arról, hogy hány gólt tűzünk ki elé célul. Én vagyok az edzője, azt beszéltük meg, hogy mit kell tennie a pályán. Nagyon jól ismeri a klubot és annak értékeit. Fizikálisan napról napra egyre jobb állapotba kerül, jól érzi magát velünk.”

Mariano: „A keretben lesz a Sociedad ellen. Remélem, hogy beállhat és 100 százalékos teljesítményt nyújt majd. Fiatal, tudja, hogy kik vannak előtte. Velünk fog maradni, harcolni fog azért, hogy játékperceket kaphasson.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…