Egytől egyig: Real Betis – Real Madrid

Kilábaltunk a döntetlenek sodrásából, méghozzá remekül, hiszen a Real Madrid hat gólt vágott a Betisnek egy ellenében. Máris jobb kedvvel tudjuk értékelni a mérkőzésen látottakat, tegyünk is így, jöjjenek a pontszámok.

Csapatok

Real Betis (3)
Meglehetősen gyengén teljesített a hazai csapat. A kiegyenlített labdabirtoklás, és a passzok aránya fals képet mutathat az eredmény tükrében, és ha ehhez hozzátesszük, hogy mindössze két alkalommal találták el a kaput, ez a felismerés visszaigazolást is nyer. Poyet legénysége néhány védekezésbeli helyezkedési hibából tudott főképp helyzetbe kerülni, de hiányzott a koncentráció a kapu előterében. A madridi játékosok meglehetősen szabadon futballozhattak a pálya közepén, számtalanszor indulhatott meg Kroos, Kovacic és Isco egyaránt, plusz a rendre felzárkózó Marcelo megállítása is problémát okozott a zöld-fehéreknek.
Az olvasók pontszáma: 4,4

Real Madrid (8)
Na, ez már valami! A gyors vezető gólt követően volt egy csendesebb 25 perce a csapatnak, de utána folyamatosan helyzetek sokaságát kialakítva igyekeztek növelni a gólok számát. Remek egyéni teljesítmények is kellettek ehhez a sikerhez, többen is jóval magasabb szinten futballoztak, mint azt várni lehetett, kiválóan pótolva a hiányzókat. A negyedik gól megérdemli, hogy külön is megemlékezzünk róla, hiszen az ellenfél pontrúgása után egy minőségi kontratámadás következtében sikerült Adán kapuját bevenni a félidő hajrájában. Utoljára néhány éve az Ajax ellen gyönyörködhettünk valami hasonlóban, jó volt látni egy ilyen csapatmunka által kidolgozott találatot is.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Toni Kroos (8,5)
Nagyon fontos szerepe volt a németnek a győzelem megszerzésében, hiszen az első két gólt ő készítette elő, s lényegében ezzel megalapozta a biztos vezetést. 96%-os pontossággal passzolt, négy kulcspasszt adott (ebből ugye 2 góllal végződött), ráadásul a védekezést sem hanyagolta el, négy szerelésével is a csapat legjobbjai között volt.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Keylor Navas (6,5)
Sok feladata nem volt, hiszen a Betis mindössze kétszer talált kaput, a gól pedig nem az ő lelkén szárad. Bravúrok sokaságára nem volt szükség ezúttal a győzelem megszerzése érdekében.
Az olvasók pontszáma: 6,5

Dani Carvajal (7)
Védekezésben különösebb probléma nélkül megoldotta feladatát, talán támadásban kevesebbet mutatott a vártnál. Továbbra is úgy gondolom, hogy sokkal jobban tudja segíteni akkor az akciókat, ha Lucas játszik előtte, mint amikor a más stílusban futballozó Bale van a jobb oldalon.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Pepe (7,5)
Megadta hátul a stabilitást a csapatnak, és a negyedik gól előtt hihetetlenül okosan gurította Iscónak a labdát. Még ennél is jobb osztályzata lehetett volna, azonban a kapott gólban nyakig benne van azzal, hogy könnyelműen adta el a labdát. Ezt leszámítva azonban remekül játszott.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Raphael Varane (7,5)
Korai gólja megnyugtatta a csapatot (talán az első félidő közepéig egy kicsit túlságosan is), és utána is igyekezett hatékonyan ellátni feladatait. Örömteli, hogy Ramos hiányát megfelelően megoldotta a védelem, a francia pedig továbbra is jó formában van, reméljük ez a továbbiakban sem lesz másként.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Marcelo (8)
Nagyon hiányoltam már EZT a Marcelót. A sérülése előtt – ne kerteljünk – gyengén futballozott, bizonytalankodásokkal elöl és hátul egyaránt. Ezúttal azonban ellenállhatatlanul teljesített, gólja (habár lesről született) végleg eldöntötte a mérkőzést, a brazil pedig folyamatosan szambázott fel és le a baloson, megkavarva a Betis teljes jobb szárnyát.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Mateo Kovacic (8)
Sokan (talán túlságosan is) aggódtak a meccs előtt, hogy Kovacic mennyire fog kilógni a csapatból. Megtette – csak azok között volt, akik felfelé lógtak ki. Az idény eddig egyértelműen a hatékony középpályásainkról szól, és Casemiro hiánya ide, Modric kiesése oda, Mateo nem csinálta össze magát, és remekül látta el feladatát. Amellett, hogy védekezett is, ha kellett, előretöréseivel nem igazán tudtak mihez kezdeni, a legtöbb sikeres csel is a horváttól származott madridi oldalon. Ne féltsük ezt a srácot, ebben a szezonban eddig abszolút bizonyítja, hogy megállja a helyét a Real Madridban!
Az olvasók pontszáma: 7,5

Isco (8)
Rég várt teljesítmény a rongylábú spanyoltól, így nem is meglepő, hogy az olvasóknál ő lett a mérkőzés legjobbja. Bár a három középpályás közül játékban ő tett hozzá a legkevesebbet, az idény legszebb góljának befejezését magára vállalta, majd a második félidőben remek felismeréssel tekert a hosszúba. Jó teljesítménye több játékidővel kecsegtethet, különösen, hogy a rotációról sajnos megint a sérülések gondoskodnak, Zidane helyett.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Gareth Bale (6)
Talán ezúttal némileg lefelé lógott ki a csapatból érzésem szerint. Beadásai bár veszélyesek voltak, igazán nagy gólhelyzet nem alakult ki belőlük. Mezőnyben most is sokat robotolt, de egyénileg nem mutatott semmi kiemelendőt.
Az olvasók pontszáma: 6,7

Karim Benzema (6)
Egy szép támadás végén Adánt küldte el a hosszúba, és gurított a rövidbe a francia. Emellett sokszor változtatta a helyét, és igyekezett kivenni a játékból a részét. Jót tett a támadóhármas játékának, hogy nem a Betis védőfalába tömörülve játszották végig a mérkőzést, hanem visszamozogtak többször illetve helyet is cseréltek.
Az olvasók pontszáma: 6,4

Cristiano Ronaldo (7)
Az első félidőben nagyon küzdött, de nem jött neki össze semmi, és kicsit megint átesett a ló túloldalára azzal, hogy Benzema gólját bosszankodással fogadta, hogy nem ő kapta a labdát. Értem én, vérbeli támadó, gólokat akar szerezni, de mivel az én olvasatomban a csapat az első, így senkinél nem elfogadott az ilyesmi. A második félidőben minden gólunkban benne volt, először egy Benzemának szánt beadását tekerte Isco a hosszúba, majd a csereként beállt Moratával játszottak jól össze, lövésével nem tudott mit kezdeni Adán.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (6,5)
Kovacic helyére érkezett, méghozzá posztra, így egy olyan 20 percig belső középpályásként játszott, amit univerzalitásának köszönhetően hiba nélkül megoldott – persze az eredmény tükrében már nem volt nehéz dolga. Gólpassz értékű kiugratását Adánba pofozta Benzema. Asensio beállásával kikerült a szélre, de ezúttal nem maradt ideje gólpasszra. Majd legközelebb!
Az olvasók pontszáma: 6,2

Álvaro Morata (6,5)
Neki viszont igen! Ronaldo gólja előtt remekül ugratta ki a portugált, emellett sok ideje nem maradt már másra.
Az olvasók pontszáma: 6

Marco Asensio (-)
A hajrában érkezett, túl kevés idő jutott neki ahhoz, hogy osztályozható legyen.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (8)
Nagy probléma nem volt a csapattal, a mester jó kezdőt tett fel a pályára, amely domináns és gólerős volt az első játékrészben. A cseréi ismét ültek, bár a BL-meccs közelségét és a félidei eredményt tekintve talán hamarabb is változtathatott volna, de Ancelottitól tanult, akit ugye szintén nem a jól időzített cseréiért szerettünk. Mindenesetre rég várt teljesítménnyel rukkolt elő a csapat, bízunk a hasonlóan szép folytatásban.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…