Zidane: Elég opcióm van csatárposztra

A holnapi, Bilbao elleni meccs előtt a francia tréner beszélt többek között Casemiro állapotáról, Kroos fáradhatatlanságáról és a sportigazgatói pozíció kérdéseiről is.

Forma: „Remek héten vagyunk túl, nagyszerű keddünk volt, hasonlóképpen akarjuk folytatni. Jó formában vagyunk, és készen állunk, hogy szembenézzünk az Athletickel.

Munka: „Boldog vagyok, hogy itt lehetek edző, de a munkát tovább kell folytatnunk, mert még semmit sem nyertünk. Játékosként már megtapasztaltam ezeket a helyzeteket: van, amikor négy vagy hat hónapon át minden tökéletes, aztán hirtelen valamiért nem jönnek össze a dolgok. Most motivált vagyok, s a csapat minden tagja remek munkát végez. A napról napra való munka a legfontosabb, tudom, hogy a legjobb játékosok állnak rendelkezésemre, és a végsőkig hasonlóan kell dolgoznunk, mint eddig.”

Szerződések: „Ha egy játékos új szerződést kap, akkor az azért történik, mert ő a legjobb. Ha mindenki aláírna egy új kontraktust, azt is boldogan nézném végig. A legjobbak állnak rendelkezésemre, így természetes, hogy kiváló hír – a szurkolóknak, s mindenki másnak a klubnál -, ha ezek a remek játékosok új szerződéseket kapnak.”

Pepe szerződése: „Ez idő kérdése. Ő egy nagyon fontos játékos, és a klub elismeri azokat a dolgokat, amiket az elmúlt tíz évben letett az asztalra. Amit ebben a mezben véghez vitt, az elképesztő. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan eljön a hosszabbítás ideje.”

A BBC és a kezdő: „Minden játékosomra odafigyelek, de kétségkívül szerencsések vagyunk, amiért ők hárman a csapat tagjai. Döntéseket kell hoznom, és tisztában vagyok azzal, milyen fontos játékosaim vannak, és azzal is, mire képesek. Minden meccs más. Kihasználom az időt, hogy gondolkozzak a felállásról. Ez a munkám, ez normális, különösen akkor, ha minden harmadik napon meccsünk van.”

„Beszéltem Moratával, hálás vagyok neki. Sokat ad nekünk, kulcsjátékos. Kapni fog elég időt, beszéltem vele, elmondtam, hogy a szezon hosszú, és biztos vagyok benne, hogy része lesz a csapat sikereiben. A többiekkel sincs ez másként. Benzema és ő is fantasztikus játékosok a posztjukon, és ott van még Mariano is. Remek opcióim vannak erre a posztra. Annak ellenére, hogy az elmúlt meccseken Karim kezdett, mindannyian hasonlóan fontosak számomra. Ez engem is bátorít.”

Casemiro a válogatottban: „Igen, behívták. Vele kapcsolatban napról napra történnek a dolgok. Nem tudjuk, még mennyi idő múlva térhet vissza. Először jönnek a fontos dolgok, azaz fel kell épülnie. Huszonnégy másik játékossal együtt hívták be, és meglátjuk, bevethető lesz-e addigra. Nehéz lesz, mert még nem feltétlenül lesz formában.”

Lucas Vázquez: „Ő a tökéletes csapattárs. Igazi profi, mindig jókedve van, viccelődik a többiekkel. Imádom a játékát, és emberileg is nagyra tartom, hiszen elsősorban mi mind emberek vagyunk.”

Kroos: Nem aggódom amiatt, ha sokat játszik. Arra a posztra ő és Casemiro vannak a csapatban. Mindig azt mondja, hogy elég neki egy nap pihenő egy meccs előtt, szóval nyugodt vagyok vele kapcsolatban.”

Sportigazgató: „A klub remekül megvan szervezve – nincs más mondandóm. Ez az egyetlen fontos dolog.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…