Zinédine Zidane: Enyém a világ legjobb kerete, de önmagában ez nem elég

A Leganés elleni bajnoki mérkőzés előtt Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A mester beszélt a csapat jelenlegi formájáról, a kritikákról, és arról, hogy min kell változtatni.

A mérkőzésről: „Ez egy másfajta mérkőzés lesz, de nem lesz egyszerű. A Leganés egy olyan csapat, amely nagyon jól teljesít idegenben, tudják, hogyan kell játszani. A koncentráció legmagasabb szintjére lesz szükségünk, komolyan kell vennünk ezt a meccset. Jó meccset akarunk játszani, mindent bele szeretnénk adni, hogy biztosan elégedettek lehessünk a teljesítményünkkel. A szerdai meccsnek már vége, csak a holnapi bajnokira koncentrálunk. Nap mint nap a bajnokságért dolgozunk, remélem, hogy jó meccset játszunk holnap.”

Gondok a védelemben: „Nem tudom, miért veszítettünk a védelem szilárdságából. Ez része a futballnak, néha nehéz időket élsz meg, de nem aggódom. Nem szeretném, ha gólokat kapnánk, a játékosok pedig még kevésbé. Ez a kérdés mindenkire tartozik, mindannyian javíthatunk rajta. Figyelnünk kell – elsősorban nekem -, nyugodtan kell játszanunk és holnap biztosítanunk kell, hogy az ellenfelünk ne találhasson be.”

Modric visszatérése és Benzema sérülése: „Luka a keretben van, a terv az, hogy kap némi játékidőt, de ezt holnap meglátjuk. A legfontosabb, hogy jól érzi magát és teljesen felépült. Benzema holnap nem lesz bevethető. A Legia elleni meccset követően fájdalmat érzett a csípőjében. Nem tudjuk, hogy mi a probléma, de nem érzi jól magát, így nem kockáztatjuk meg a játékát.”

Az Év edzője-díj jelöltjei között: „Nem gondolok a díjra, de büszke vagyok, hogy ott lehetek a listán, mert ez azt jelenti, hogy jó munkát végzünk. Most az a dolgom, hogy továbbra is megmutassam, amit tenni tudok. Amikor van egy rossz meccsed, mindenki kritizál, de sem a kritika, sem a dicséret nem fog megváltoztatni. Ez egy nehéz, komplikált munka, de én szeretem, és ez a legfontosabb.”

Változtatások: „Azért vagyok itt, hogy válaszoljak, nem azért, hogy kifogásokat keressek. Dolgoznunk kell az edzéseken, biztosítanunk kell, hogy ne kaphassunk, viszont szerezzünk gólt vagy gólokat holnap. Csak erre fókuszálunk, különösen a játékosok. Tudjuk, hogy mit akarunk csinálni nap mint nap, ez egy hosszú távú dolog. A szezon során lesznek nehézségeink. Tudom, hogy enyém a világ legjobb kerete, de önmagában ez nem elég. Holnap ki kell mennünk a pályára és mindent bele kell adnunk. A munkám egyik legnehezebb feladata a folytonosság biztosítása.”

A Legia elleni döntetlen: „Mindig kapni fogunk kritikákat. Csak egy dolog érdekel, az, hogy túllépjünk ezen a meccsen és a holnapira koncentráljunk. Néha a dolgok rosszul alakulnak, akkor is, ha egy fél órán át jól teljesítettünk. Furcsa mérkőzés volt, de több mint 30 éve élek együtt a kritikákkal, tudom, hogy ez nem fog változni. Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy megpróbálom javítani a csapatom teljesítményét, de ez minden. Nyilvánvaló, hogy fejlődnünk kell. A négy egymást követő döntetlenünk előtt játszottunk jó néhány kiváló meccset, és a mostani döntetlen előtt is volt jó teljesítményünk.”

James: „Minden játékos különleges. Megpróbálom bizonyítani a csapatnak, hogy minden egyes játékosom fontos. James kevesebbet játszik, de ugyanúgy fontos játékosa a keretnek. Segít nekünk, és tudom, hogy többet akar játszani, ahogy mindannyian, de úgy kell összeállítanom a csapatot, hogy minden meccsre gondolnom kell. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de nem tudok többet mondani. Remélem, hogy idővel több lehetőséget kaphat majd. Ez minden.”

A keret fizikai állapota: „Jól dolgozunk. Természetes, hogy lehetnénk jobbak, de nehéz úgy dolgozni a különböző problémákon, hogy minden harmadik nap játszanunk kell. Amikor végre jön a válogatott szünet és dolgozhatnánk, akkor mindenki a nemzeti csapatnál van. Ettől függetlenül jól vagyunk, nem panaszkodhatok.”

A munkáját érő kritikák: „Nem tudom úgy összeállítani a kezdőcsapatot, hogy minden egyes játékosom boldog legyen. Egy labdarúgó nem lesz boldog csak azért, mert 10 mérkőzést játszik. Én is voltam játékos. Ha a Legia elleni meccsre gondolunk, mindent ugyanígy csinálnék, csak azt kívánnám, hogy 90 percig játsszunk jól, ne csak 30-ig. Nem tudom kontrollálni a kritikákat, de teszem a dolgom és a holnapi meccsre koncentrálok.”

Intenzitás hiánya: „Én vagyok az egyetlen felelős, ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Vállalom a felelősséget, és tudom, hogy el kell beszélgetnem a játékosokkal arról, hogy mi a feladatuk a pályán. Ők egyáltalán nem teljesítenek rosszul. Amikor meghallom ezt a kérdést, mindig arra gondolok, hogy rosszul teljesítünk, pedig egyáltalán nem vagyunk rossz formában.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…