Zidane: Nem az eredmény számít, hanem hogy jól játsszunk

A francia mester beszélt Florentino Pérez szavairól, elemezte az ellenfelet is, de a kezdőcsapatot egyelőre nem akarta elárulni.

A meccsről: „Nagyon nehéz meccs lesz, erre számítunk, hiszen egy nagyszerű csapat ellen fogunk játszani. Felkészültünk a meccsre, készen állunk rá. Az emberek egy jó mérkőzést akarnak látni, számunkra pedig a legfontosabb, hogy a feladatunkra koncentráljunk. Mindent bele kell adnunk, ahogy mindig, hogy jó meccset játsszunk. Ha jól játszunk, koncentráltak tudunk maradni, és erősen kezdünk majd, akkor a dolgok jól fognak alakulni.”

Döntetlenre játszanak?: „Csak arra figyelünk, hogy jól játsszunk. Nem arra figyelek, hogy döntetlen, győzelem vagy vereség születik-e majd. Nem az eredményen gondolkodom, hanem azon, hogy mindent beleadjunk, és akkor utólag nem mondhatjuk, hogy valami hiányzott a játékunkból. Ha jól játszunk, akkor számunkra kedvező eredmény születhet.”

Stílus: „Ugyanazt az intenzitást kell mutatnunk, amit az Atlético ellen is mutattunk. Nem érdekel, hogyan játszott a Barcelona a Sociedad ellen. Ez nem ugyanaz a meccs lesz. A bajnoki címvédő ellen játszunk, és a bajnokok a nagy meccsekre mindig felpörögnek. De persze nekünk is felkészültnek kell lennünk; hatalmas ütközet lesz.”

Casemiro: „Már megvan a fejemben a kezdő. Casemiro a keret tagja, tudjuk, mire képes, majd holnap meglátjuk, mi történik. Örülök, amiért visszatért közénk, és amiért napról naopra jobb.”

Jelölés a legjobb edző díjára: „Minden napfejlődök és tanulok. Nem tartott sok ideig idáig eljutnom, de persze rengeteg más edző van, aki előttem végezhet. Élvezem a munkámat, és minden nap tanulok.”

Iniesta és Kroos: „Iniesta jelenléte a mi felfogásunkon semmit nem változtat, de ettől függetlenül nagyszerű játékos, aki fontos tagja a csapatának. Kroos jólvan, de még beletelik egy kis időbe, mire újra velünk lehet.” 

Cristiano: „Nem beszéltem vele kifejezetten. Ő egy profi, tudja, miként kell készülni az ilyen meccsekre. Ismeri saját magát, és nekem csak az számít, hogy milyen hatással van a csapatra. Elképesztő energiája van, és örülök, amiért boldog és a győzelemre koncentrál. Mindent megnyert ebben az évben, de többet akar. Ez pedig jót tesz a csapatnak.”

A csapatról: „Mindenki fontosnak érzi magát a csapatban, ennek mindig így is kell lennie. Amikor én elkezdtem játszani, tizenegy kezdő volt, és ketten ültek a padon. Most már tizennyolc játékosunk van, és többet is lehet cserélni. A legfontosabb mindenekelőtt csapat, főleg egy ilyen nagy klubnál. Mindenki jó játékos a csapatomban. Mindenkit a pályára szeretnék küldeni. Persze nem vagyok bolond, tisztában vagyok vele, hogy vannak fontosabb játékosok, akik olykor a különbséget jelentik. Mindannyian fontosak, a középpálya, a támadósor, mindenki. Az is, aki a padról áll be. Minden játékostól a pozitív energiára lesz szükségünk.”

Előző győzelem a Camp Nou-ban: „A holnapi egy egészen más meccs lesz. A múltkor erőből játszottunk, most viszont ésszel kell ezt tennünk. Nehéz meccs lesz egy erős ellenfél ellen. Azt akarom, hogy felkészültek legyünk, csakúgy, mint a múltkor.”

Benzema: „Tudjuk, hogy Karim milyen fontos játékos, és hogy mire képes a pályán, főleg egy ilyen meccsen. Vannak ilyen játékosok, mint ő vagy Cristiano, akik az ilyen meccseken nagyon fontosak. Karim a pozíciójában nagyon sokat tud adni nekünk, de holnap a csapat teljesítménye lesz fontos.” 

Messi: „Nekünk is kell a három pont, nem csak a Barcelonának, mint üldözőnek. Lehet, most előttük vagyunk, de ez nem jelent semmit. Mindannyian ismerjük Messit, hogy milyen fajta játékos. A világ egyik legjobbjáról beszélünk, és holnap oda kell majd figyelnünk rá, csakúgy, mint a többiekre.”

Hat pontos előny: „Nem tudom, mi fog történni. Azért megyünk oda, hogy futballozzunk, és megpróbáljunk nyerni. Soha nem a számok érdekelnek, az nem segít. Az viszont igen, hogy előttünk van kilencven perc, és ennyi időnk van játszani egy nagyszerű mérkőzést.”

Florentnio Pérezről: „Igaz, hogy Madridban akarom leélni az életem, nagyon otthonosan érzem magam. Ő volt az, aki idehozott engem, és megadta az esélyt, hogy itt játszhassak, annak ellenére, hogy sokan nem akartak itt látni. Nagyon hálás vagyok neki ezért. Most pedig itt vagyok edzőként, ami teljesen más. Meg kell próbálnunk meccseket nyerni. Köszönöm az elnök úrnak a szavait.”

A Clásico különleges érzete: „Nincs is ennél jobb. Minden játékos álma, hogy szerepelhessen egy ilyen meccsen, és én azon szerencsések között lehetek, akik pályára léphettek egy Clásicón. Élvezni akarjuk a meccset. Ez mindenki számára egy különleges mérkőzés lesz. Általában csak két ilyen meccs van egy idényben, ezért mindenki nagyon szeretne játszani rajtuk. Felkészültünk, hogy megnyerjük a meccset.”

A Barcelona kerete: A keretük alkalmas arra, hogy problémákat okozzanak nekünk, nem találom a gyenge pontját. Tanulmányoztuk őket, tudjuk, hogyan lehet legyőzni őket, de nincs igazi gyengepontjuk, nagyon kemény ellenfél. Két nagyszerű csapat fog egymás ellen játszani, aztán meglátjuk, mi történik. A Clásicónak nincs esélyese. 50-50. Nem szeretem, ha valaki mást mond.”

Jó forma: “Nem vagyok meglepve, a kemény munka beérett. Minőségi, kiváló játékosaink vannak, akik igazi profik. Mindenünk megvan hozzá, hogy ilyen eredményeket proukáljunk, ami persze a vefektetett kemény munkának köszönhető, no, meg a koncentrációnak és az intenzitásunknak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…