Tíz kulcsmomentum Zidane első évéből

2016. január 4-én Florentino Pérez Zinédine Zidane-t nevezte ki a Real Madrid új edzőjének. A francia mester egy morális mélyponton lévő együttest vett át Rafa Beníteztől, majd rögtön az első évében Bajnokok Ligáját, UEFA-szuperkupát és Klubvilágbajnokságot is nyert. Kemény és odaadó munkával megfordította a csapat szerencséjét, és jelenleg is tartó 37 mérkőzéses veretlenségi sorozatot hozott össze. Álljon itt tehát Zizou első évének tíz csúcspontja.

A bemutatása
2016. január 4. Pontosan egy évvel ezelőtt Florentino Pérez a Real Madrid Castilla addigi trénerét nevezte ki az első csapat élére rögtön azután, hogy menesztette Rafa Benítezt.

Debütálása edzőként a Santiago Bernabéuban
2016. január 9. Álomkezdés az újdonsült tréner számára. A blancók 5-0-ra verték irányításával a Deportivo csapatát, köszönhetően Bale mesterhármasának és Benzema nagyszerű játékának.

Bemutatkozás edzőként a Bajnokok Ligájában
2016. február 17. Folytatódott a legrangosabb európai kupasorozat, a Real Madrid pedig idegenben 2-0-ra győzte le az AS Roma csapatát, köszönhetően Zizou taktikai utasításainak.

Az első vereség
2016. február 27. Az Atlético Madrid három pontot rabol a Santiago Bernabéubol 0-1-es győzelmének köszönhetően. Akkor még nem sokan gondolták, hogy Zizou néhány hónap múlva revansot vesz…

Harc az önelégültség ellen
2016. március 13. Egy, a Las Palmas ellen nagyon nehezen megszerzett győzelmet követően Zizou elmondja játékosainak, hogy a mérkőzésen mutatott játékkal semmit sem fognak nyerni és sehová sem fognak jutni.

Fordítás a Wolfsburg ellen
2016. április 12. A csapat 2-0-s, wolfsburgi vereségét követően a csapat továbbjutása pengeélen táncol a Bajnokok Ligájában, de Zizou csapata a visszavágón 3-0-s sikert arat, Cristiano Ronaldo vezérletével.

A Tizenegyedik
2016. május 28. A csapat épített a Wolfsburg elleni fordításra és egészen a döntőig menetelt, ahol a városi rivális ellen, 120 percnyi döntetlent követően büntetőkkel szerezte meg a klub történetének 11. serlegét. Zizou megbosszulta első vereségét.

Az UEFA-szuperkupa
2016. augusztus 9. Nem volt egyszerű, szükség volt a Ramos-féle csodára, de a Real Madrid legyőzte a Sevillát, így Zizou begyűjtötte második trófeáját edzőként.

Az ideges Cristiano Ronaldo
2016. szeptember 25. Cristiano igazán dühösen hagyta el lecserélésekor a pályát a Las Palmas elleni bajnokin, de Zidane diplomatikusan kezelte a helyzetet, aminek hamarosan meg is lett az eredménye. A portugál idén többet pihen, mint eddig bármikor.

Világbajnokok
2016. december 18. Cristiano mesterhármasával a Real Madrid harmadjára nyeri meg a FIFA-klubvilágbajnokságot. A döntőben a Kashima Antlers csapata volt a szenvedő fél.

Mi csak reménykedni tudunk a hasonlóan eredményes folytatásban. Veled vagyunk, Zizou!

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…