Navas: A társaim támogatása ösztönzőleg hat rám

A főszereplők és a klub intézményi kapcsolatfelelőse is nyilatkoztak a Betis elleni győzelmet követően.

Sergio Ramos
„Nagyon örülök az eredménynek, mert alapvető fontossággal bír a mai győzelem, hiszen visszakerültünk a tabella élére. Sok dologban kell még fejlődnünk, de voltak pozitívumok is. Magasan kezdtünk letámadni, aminek köszönhetően sokszor még az ellenfelünk térfelén visszaszereztük a játékszert. A legtöbb helyzetünk a gyors oldalváltásoknak köszönhető.”

Az ellenfél: „A Betis nagyszerűen védekezett, kevés területet hagytak számunkra. Viszonylag sok helyzetet alakítottunk ki, de az értékesítésükkel már voltak gondjaink, ez pedig ismét azt jelentette, hogy ismét egy késői góllal kellett lezárnunk a mérkőzést. A futballban leginkább az eredmények számítanak, de kétségtelenül fejlődésre van szükség a részünkről. A szurkolók látványosabb játékot érdemelnek. A gólom? Büszke vagyok, hogy ismét betaláltam egy pontrúgásból.”

Elvárások a kapussal szemben: „A Bernabéuban hatalmas a nyomás. A szurkolók és a sajtó is kifogástalan teljesítményt várnak el a játékosoktól. Ha valaki hibázik, akkor támogatásra van szüksége. Keylor szerepe kiemelten fontos, az utolsó percekben bemutatott védésével pedig megőrizte az előnyünket. Keylor a legmagasabb szintet képviseli és úgy hiszem, hogy innentől kezdve csúcsformában lesz a szezon legvégéig.”

Szurkolók: „A nehéz pillanatokban felértékelődik a szurkolói támogatás fontossága. Alig néhány csapat van a világon, akik megfelelően tudják kezelni ezt a légkört. Ha mindenki mögénk áll, akkor pokolszerű hangulat varázsolódik a stadionban. Tudjuk, hogy az emberek nagyon bíznak bennünk, de egy legyőzhetetlen csapat megalkotásához a szurkolókra is szükségünk van. Az éneklés és a biztatás ösztönzőleg hat ránk.”

Bajnokság: „Gyakran hangoztatjuk ezt, de már nagyon régen nyertünk utoljára bajnokságot, ezért idén különösen sok érzelmet és erőfeszítést "szánunk" a végső győzelemre. A Bernabéu közönsége és a címer megérdemli, hogy bajnokká koronázzanak minket. Jelenleg jó helyzetben vagyunk: két pontnyi előny és eggyel kevesebb mérkőzés.”

Marcelo
Értékelés:
„Kemény meccsen vagyunk túl, de a nagyszerű és szervezett teljesítményünknek köszönhetően végül győzelemmel zárult az este. Gólt kaptunk, de nem hagytuk kicsúszni az irányításunk a kezünkből. A klub szelleme pontosan erről szól: a küzdésről, a fel nem adásról. Minden labdáért megharcoltunk. Sergio? Nehéz szavakat találni a teljesítményére, de szeretném hangsúlyozni, hogy egyetlen ember sem nyerheti meg egyedül a mérkőzéseket. A csapat a legfontosabb.”

Navas: „Bemutathatsz öt világklasszis védést is, de ha egyszer hibázol, akkor mindenki elfelejti a korábban történteket. Keylor több kulcsvédést is bemutatott ma, az utolsó hárítása pedig különösen fontos volt számunkra. Ha valaki gólt szerez a csapatból, akkor megünnepeljük és megöleljük őt, de Keylornak is ez járna minden egyes védése után.”

Olvasd el Zinédine Zidane mérkőzés utáni szavait is!

Keylor Navas
Hiba:
„A Betis góljánál sikerült megállítanom a labdát, de a testhelyzetem nem volt a legkedvezőbb. Amikor megpróbáltam megfogni a játékszert, akkor rosszul értem hozzá és sajnálatos módon a saját kapumba juttattam. Ilyen helyzetekbe senki sem szeretne kerülni. Próbálok tanulni a hibáimból. Még hosszú út áll előttem.”

Támogatás: „A csapatban minden játékos közel áll egymáshoz. A társaim bíznak bennem és folyamatosan támogatnak, ez pedig a folytatásra és a jobbá válásra ösztönöz engem. Keményen dolgozom majd, hogy a mai ne történhessen meg újra.”

Ütközés az ellenféllel: „A labdába próbáltam belefejelni, sosem ütköznék szándékosan az ellenfélnek.”

Dani Carvajal
Jubileum: „A mai volt a 150. mérkőzésem a Real Madrid színeiben. Nagyon örülök, hogy sikerült elérnem ezt a számot. Még mindig rendelkezem azzal a lelkesedéssel, ami az idekerülésemkor volt meg bennem. Akkor tíz éves voltam. Szeretnék minden nap valami újat tanulni és természetesen az a célom, hogy még sok évig folytassam itt. Bízom benne, hogy a létező összes trófeát megnyerem a klubbal.”

A találkozó: „Eléggé nehéz volt számunkra a mai mérkőzés. A Betis stabil lábakon állt az ötvédős rendszernek köszönhetően, de végül sikerült megszereznünk a három pontot, ez mindennél fontosabb. A csapat jól játszott, talán egy többgólós győzelmet is megérdemeltünk volna, de ez már nem számít. Mi vezetjük a bajnokságot. Most van egy teljes hetünk, hogy felkészüljünk a következő megmérettetésünkre.”

Luka Modrić
„Nagyon fontos számunkra ez a mai győzelem, mert így az elhalasztott mérkőzés pontjai nélkül is mi vezetjük a tabellát. Talán nem meglepő, hogy ez önbizalmat ad a csapatnak. Keményen dolgoztunk és türelmesek voltunk, ennek köszönhető a győzelem. Az ellenfelet is dicséret illeti, mert nagyszerűen védekeztek.”

200 mérkőzés a csapat színeiben: „Ez nagyon sokat jelent számomra. Büszke vagyok, hogy részese lehetek a Real Madridnak. Jó lenne még ugyanennyi találkozót játszani itt, de őszintén szólva nem tudom, hogy mennyi fog ebből megvalósulni. Mindent beleadok a csapatért, ez a jövőben sem fog változni, és természetesen címeket akarok nyerni.”

Fontosság: „Az emberek azt mondják, hogy nagyon fontos vagyok a csapat játékának szempontjából, de én nem szeretek magamról beszélni. Játékosként és emberként is rengeteget fejlődtem Madridban, ez az igazán lényeges számomra.”

Emilio Butragueño
„Minden csapat számára nagyon fontos egy olyan vezér jelenléte, mint Ramos. Kritikus helyzetekben előlép és gólokkal segíti a csapatot. Számtalan pontot köszönhetünk neki. Kiváltság a Real Madrid számára, hogy olyan játékosok futballoznak a csapatban, mint Sergio vagy Cristiano Ronaldo.”

„Egyértelműen az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. A bíró? Mindenki ismeri a stílusunkat, mi nem véleményezzük a játékvezetői tevékenységet. A média és a szakértők megteszik helyettünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…