2018. szeptember 19., szerda

Megszűnik a papíralapú jegy Madridban

  • Ny. Viktor (viiiik)
  • 2017.07.07. 20:15
Mivel sok kérdést szoktunk kapni üzenetben madridi utazással kapcsolatban, így úgy gondoltuk, mindenképpen érdemes lenne a figyelmetekbe ajánlani ezt az új információt.

Bár a papíralapú jegy csupán év végén szűnik meg Madridban, az azokat kiváltó plasztikkártyákat már elkezdték árusítani a spanyol fővárosban. A kártya a 'Multi' nevet viseli, 2,5 euróba (azaz nagyságrendileg 775 forintba) kerül, és sima egy útra való jegyet, 10 alkalmas (ún. gyűjtőjegyet), illetve turistáknak szóló 1, 2, 3, 5 és 7 napos bérleteket lehet rátölteni, amelyek a metróra, a városi és a távolsági buszokra egyaránt érvényesek. A kártyákat a metróbejáratnál elhelyezett automatáknál és újságárusoknál lehet megvenni és feltölteni, de utóbbira a Bankia nevű pénzintézet automatáinál is lehetőség van. Egy-egy plasztikkártya 10 évig lesz érvényes, cseréje két évig díjmentes. A papíralapú jegyek árusítása október végén szűnik meg, és az év utolsó napjáig lehet majd azokat utazásra felhasználni.

170707_KartyaOldalunkon egyébként több információt is találhattok a kiutazás és a Madridban való tartózkodás témakörében. A jegyvásárlással kapcsolatban EZEN a linken keresztül tájékozódhattok, a gyakran felmerülő kérdésekről ITT, a látnivalók kapcsán pedig ITT olvashattok fontos és érdekes információkat.


Hozzászólások

Tabella