Lopetegui: Megdolgoztunk ezért a győzelemért

Julen Lopetegui nyilatkozott a sajtónak az Espanyol elleni győzelmet követően.

Második félidő: "Szenvedtünk a második félidőben, kemény, komplikált mérkőzés volt. Az ellenfél kiválóan teljesített, jól szervezett csapat benyomását keltették elöl és hátul is. Fantasztikus edzőjük van, és rendelkeznek néhány igazán tehetséges játékossal. Mi a második félidőben kihagytuk azokat a helyzeteket, amelyekkel lezárhattuk volna a mérkőzést."

"Tiszta gólhelyzeteink voltak a második játékrészben, de végül az utolsó pillanatokig izgulnunk kellett. Fizikálisan és mentálisan is kimerítő volt, miután hétközben is pályára léptünk. A Bajnokok Ligája találkozókat követő mérkőzések mindig kihívásokkal vannak tele, ezzel tisztában vagyunk."

Összehasonlítás a BL mérkőzésekkel: "Két különböző versenysorozatról beszélünk. A bajnokság folyamatosan kihívásokkal teli, ez nem könnyű. A legfontosabb dolog, hogy megszereztük a három pontot, és tudtunk érte szenvedni. Ezt meg kell tennünk, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és boldogok vagyunk, hogy sikerült. Tudjuk, hogyan érjünk el jó eredményt a kemény ellenfelekkel szemben egy ilyen nehéz szituációban is, akkor is, ha nem tudjuk lezárni a meccset."

Lopetegui

Ramos fellépése a támadásokhoz: "Ezek a dolgok előfordulnak a mérkőzés közben, ez része a sportnak. Nem volt egy előre eltervezett dolog, spontán történt. A labdarúgásban nincs minden kőbe vésve."

Espanyol: "Az ellenfelünk teher nélkül játszhatott. Lesznek olyan ellenfeleink, akik be fogják parkolni a buszt a kapujuk elé ebben a stadionban. Az Espanyol jól zár hátul, de nem adják fel a támadások lehetőségét, és törekednek a labdabirtoklásra is. Ma az volt a legkellemetlenebb a számunkra, hogy bizonyos periódusokban nem volt nálunk eleget a labda. A körülményeket figyelembe véve a csapat fantasztikusan állt hozzá a mérkőzéshez, és három rettentően fontos pontot szereztünk."

Courtois bevonása a játékba: "Megvan hozzá a képessége, és él is ezzel. Biztos vagyok benne, hogy ugyanígy fog tovább fejlődni. Nem fogok olyan problémákra koncentrálni, amelyek nem is léteznek. Nagyszerűen avatkozik játékba lábbal is, melyet meg is kellett mutatnia, hiszen az ellenfelünk próbált nyomást helyezni ránk."

Játékpercek az eddig kevesebbet játszók számára: "Pozitívum, hogy olyan játékosok tudtak ma pályára lépni, mint Odriozola vagy Llorente. Nacho nagyon komplett teljesítményt nyújtott, de kissé korlátozta a sárga lapja. A csapaton belüli versenyhelyzet következtében egy sor döntést kell meghoznunk a következő hetek során."

Vinícius: "Felhoztuk a kerethez, ugyanis két napja még mindig voltak olyan játékosok, akik nem tudtak edzeni, őket ma reggel kellett megvizsgálnunk. Sportszakmai döntés volt, hogy végül nem került be a meccskeretbe. Meglátjuk, holnap pályára lép-e a Castilla színeiben."

Spanyol játékosok: "Nem nézem a játékosok nemzetiségét az összeállítás meghatározása során. Rengeteg kiváló spanyol játékosunk van. Sokan ismerik kiválóan ezt a helyet, ami ad egyfajta pluszt, de nem veszem ezt figyelembe a kezdőcsapat kijelölésekor."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…