Solari: A cél az, hogy nyerjünk Melillában

A Real Madrid ideiglenesen kinevezett trénere, Santiago Solari nyilatkozott az újságíróknak a spanyol kupaküzdelmek aktuális évadjának első mérkőzése előtt.

„A csapat most maga alatt van, de nagyon szeretne változtatni a helyzetén. Egy csapat bajnokról, harcosról van szó, akik rengeteget nyertek ennek a klubnak. Nem a legrózsásabb a helyzet, de látom, hogy változtatni akarnak.”

„Nagyon örülök a lehetőségnek és várom ezt a kihívást. A Real Madridban dolgozni egy nagyszerű lehetőség, csodás munka, bármely szinten. Játékosként az utolsó leheletemig küzdöttem ezért a mezért, ahogy sokan mások is. A Madrid nagysága mindegyikünk felett áll, de mindeközben mindannyian a részei is vagyunk, úgyhogy csodás dolog itt dolgozni.”

„Ma a csapattal dolgoztam, senkivel kapcsolatban nincsenek negatív érzéseik. Rosszul érzik magukat, de újra a győztes útra akarnak lépni. Ez egy bajnokokból és harcosokból álló csapat, mindig keményen harcoltak és sokat adtak a klubnak. Most más időket járunk, ezek azok a pillanatok, amikor az igazi jellem előtérbe kerül.”

Solari

„A tervünk az, hogy elutazunk Melillába és mindent beleadunk. Szenvedéllyel, alázattal és győzeleméhséggel lépünk pályára. Mindannyian izgatottak vagyunk és várjuk a meccset. Az elsődleges célom a győzelem.”

„Holnap olyan meccset játszunk, ami ugyanolyan fontos ennek a mindig győzni és versenyezni akaró klubnak, mint a többi mérkőzés. Egy csapat bajnokunk van, akiket meggyötört ez a helyzet, de ennyi.”

„Zidane-t hagyjuk békén. Ő a Real Madrid történetének egyik legnagyobbja. Nem beszélhetünk állandóan róla, jobb ha békén hagyjuk és nem hasonlítgatjuk senkihez.”

„A jövőm? Mindannyian éljük az életünket, ebben a szakmában talán még gyorsabban. Most minden nagyon gyorsan történik, de a legfontosabb az, hogy napról napra végezzük a munkánkat és élvezzük ki minden pillanatát. A játékosokra is igaz ez. Az a fontos, amit az edzéseken és a meccseken teszel.”

„Vinícius is a keret tagja, mint mindenki más, fiatal és tehetséges. Sokat kell tanulnia, sokat kell hajtania most és a jövőben is. Nincsenek olyan játékosok a keretben, akik nem állnak készen arra, hogy ha szükséges, pályára lépjenek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK