Exkluzív beszélgetés Szalai Ádámmal Madridban

A szerkesztőség életében első alkalommal fordul elő, hogy a hírszerkesztők exkluzív tudósítással jelentkeznek Madridból, a Santiago Bernabéu stadion tőszomszédságából. Immáron sokadik alkalommal került megszervezésre honlapunk segítségével a Real Madrid magyar szurkolóinak spanyolországi utazása, mely többek közt magában foglalta egy bajnoki és egy Bajnokok Ligája mérkőzés megtekintését. A két összecsapás megtekintése között lehetőségünk volt személyesen is találkozni Szalai Ádámmal, a Real Madrid Castilla csatárával, aki készséggel állt honlapunk rendelkezésére.

Szerkesztőségünk fejében felmerült a gondolat, hogy az idén megszervezésre kerülő madridi utazás jó alkalom lehet egy személyes beszélgetésre, poharazgatásra a királyi gárda utánpótlás csapatának magyar játékosával, Szalai Ádámmal. Az előzetes kapcsolatfelvétel után a különleges találkozás végül a spanyol főváros központjában található Európa Hotel teraszán jött létre, mintegy 20 lelkes érdeklődő legnagyobb megelégedésére. Ádám a korábban megbeszélt időpontban pontosan jelent meg a helyszínen, jó barátja társaságában. Az italok megrendelése után rögtön el is kezdtük bombázni kérdéseinkkel az immáron egyszeres válogatott támadót.

A beszélgetés során egyebek mellett szóba került a Real Madrid Castilla, az első számú csapat és a magyar labdarúgás jelenlegi helyzete, illetve néhány további érdekesség is. Ádám elmondta, hogy felettébb örül a Debrecen sikereinek, az U20-as válogatott remeklésének. Elégedettséggel tölti el, hogy Magyarországról figyelemmel követik pályafutását, valamint elárulta, hogy rendszeres olvasója honlapunknak. Az első csapathoz való feljutás esélyeiről is megosztott néhány gondolatot, szóba került a nagycsapat rendkívül bő és minőségi kerete. A Castilla 11-ese személyes tapasztalataira támaszkodva határozottan állította, hogy tévesek a sajtóban sorozatosan megjelenő negatív töltetű hírek a „sztárjátékosokról”, hiszen mindegyikük közvetlen, teljesen normálisan viselkedő ember. Kissé személyesebb vizekre evezve Ádám azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy ritkán van lehetõsége hazautazni, a karácsonyi ünnepekre is csupán 3 nap szabadságot kapott, az elmúlt szilveszterek pedig az edzések és mérkőzések miatt számára teljesen kimaradtak.

Szalai Ádám

A beszélgetés végeztével Ádám rendkívül nagylelkûen rendezte a társaság számláját, az asztalok elhagyása után pedig aláírásokat osztogatott, majd percekig elhúzódó fotózás következett, ahol türelmesen és rendkívül önzetlenül állta a sarat. A fiatal játékost egyébként az együtt töltött idõ alatt többen felismerték az utcán, autogramot és közös fotót kértek tõle. A közös fényképek elkészülése után még néhány szóban minden jót kívántunk Ádámnak, majd a mielőbbi viszontlátás reményében elköszöntünk tőle.

Az idei madridi utazás résztvevőinek egybehangzó véleménye szerint Ádámban egy rendkívül közvetlen, önzetlen és jólelkû embert ismerhettünk meg, aki előtt reményeink szerint még nagy jövő áll a labdarúgás világában. Köszönjük a beszélgetést Szalai Ádám! Csak így tovább!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK