Az Hazard ügy – Egy újabb szappanopera?

Mint az bizonyára a legtöbb Real Madrid szurkoló elõtt ismeretes, a belga Eden Hazard (leginkább Zinedine Zidane közbenjárásának köszönhetõen) a királyiak látószögébe került. Az óriási tehetségnek kikiáltott, jelenleg Franciaországban, a Lille OSC csapatában futballozó középpályás neve rendre felbukkan különbözõ országok sajtóorgánumaiban, leginkább a jelenkor meghatározó futballklubjai kapcsán.

A legújabb angliai pletykák szerint például Hazard az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City és a Manchester United helyett inkább a Real Madridba, vagy az Inter csapatába igazolna, aminek a spanyol és olasz szurkolók inkább, az angol drukkerek kevésbé örülhetnek, hiszen a sajtó és a szakma szerint is óriási tehetségrõl van szó, aki elõtt nagy jövõ állhat.

A belga játékos egyébként a szigetországi nagycsapatok mellett az FC Barcelona érdeklõdését is felkeltette, de a Real Madrid lehet a végsõ befutó, hiszen a középpályás korábban már hangot adott azon vágyának, mely szerint egy álma válna valóra, ha a Bernabéuba tehetné át a székhelyét. A spanyol El Confidencialban például arról írtak, hogy Hazard a Lille menedzsmentjével a következõt tudatta: „A Real Madridban akarok játszani, egyetlen más csapat ajánlatát sem fogom meghallgatni.”

Eden Hazard ügye azonban nem ilyen egyszerû, mivel egy olasz sportlapban (Corriere dello Sport) nemrég megjelent interjújában az Inter érdeklõdését is pozitívan fogadta, amivel felkavarta az állóvizet, az újságírók fantáziájának köszönhetõen pedig újabb pletykaáradatot indított el: „Az Inter egy fantasztikus csapat. Kiváló játékosai vannak, igazi bajnokok. Ha egy ilyen együttes érdeklõdését felkelted, akkor bizonyára kiváló játékosként kezelnek. Természetesen örülök, ha nagycsapatok érdeklõdnek irántam. Ha egy ennyi címet nyert együttes, mint az Inter engem akar, az büszkeséggel tölt el.”

Azt nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövõ, azonban akik esetleg már a téli átigazolási idõszakban szeretnék a kedvenc csapatukban tudni a tehetséges támadó középpályást, nagy valószínûséggel csalódni fognak, hiszen Hazard a francia L’Equipe által a közelmúltban leközölt interjúban azt is nyilvánvalóvá tette, hogy télen biztosan nem hagyja el a Lille együttesét. „Jelenleg nem gondolkodom a jövõn, kizárólag a Lille-re koncentrálok. Az ügynököm foglalkozik a megkeresésekkel. Úgy érzem, készen állok arra, hogy magasabb szintre lépjek, és egy nagycsapatban kipróbáljam magam. Nem távozom januárban, butaság lenne részemrõl. Azt viszont biztosan mondhatom, hogy ez lesz az utolsó szezonom a Lille mezében. Idén maradtam, mivel még javulni és bizonyítani akartam. Azonban most már készen állok. Képesnek érzem magam arra, hogy egy másik ország bajnokságában játsszak.”

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen áron válthat klubot egy 20 éves srác, aki óriási szerepet játszott abban, hogy a Lille OSC az elõzõ szezonban megnyerte a francia bajnokságot és a kupát, illetve akit a francia bajnokság legjobb játékosának választottak társai. Nos, tessék megkapaszkodni, az összeg nem kevesebb, mint 40 millió euró. Az igazsághoz pedig hozzátartozik, hogy ha kitölti szerzõdését, akkor Eden Hazard 2015 júniusáig a Lille játékosa marad, tehát a francia csapat vezetõségének nincs oka rá, hogy olcsón elengedje egyik legjobbját.

Forrás: Daily Mirror, Daily Mail
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK