Mourinho: „Csoportelsõként akarunk továbbjutni”

A Dinamo Zágráb elleni Bajnokok Ligája mérkõzés elõtt José Mourinho és Nuri Sahin álltak a sajtó rendelkezésére a Santiago Bernabéu stadion sajtótermében. Mourinho méltatta csapata hétvégi teljesítményét, kitért a sérültekre és egyértelmûvé tette, a csapat célja a gyõzelem, Sahin pedig elmondta, készen áll rá, hogy elõször lépjen pályára kezdõként a Real Madridban.

Mourinho:
„Jelenleg vezetjük a csoportunkat, így akarunk továbbjutni a következõ körbe. Nem tudjuk, hogy a tény, miszerint csoportelsõk vagyunk, holnap elõnyünkre válik-e. Elméletileg igen. Mindenesetre gyõzelemre játszunk, gólokat akarunk szerezni és szórakoztatni akarjuk a közönséget. Örülünk, ha a gyõzelmekkel le tudjuk nyûgözni a szurkolóinkat.”

„A holnapi mérkõzésnek számunkra nincs kockázata, hiszen nem eshetünk ki a csoportból, ha veszítünk, azonban nem lesz könnyû dolgunk, hiszen az odavágón is a legjobb csapatunkkal futottunk ki a gyepre, az eredmény mégis csak 0-1 lett. A horvát bajnokról beszélünk, jelenleg tíz pont elõnyük van a tabellán. A csapatomon változtatnom kell, mivel többen fáradtak.”

„Hevesen ünnepeltünk a Valencia ellen, mivel egy nagyon nehéz ellenfélrõl van szó. Szerintem ez számukra inkább hízelgõ. Nem ünnepelsz így egy átlagos mérkõzésen egy átlagos ellenfél ellen. Érzelmekkel teli és tisztelettel ünnepeltük a góljainkat. Úgy látszik, sokan akkor is arrogánsnak gondolnak bennünket, ha nem ünnepelünk, és akkor is, ha igen. Akik futballoztak már életükben, vagy ültek már kispadon, tisztában vannak vele, hogy az ilyen fajta ünneplés a kiszenvedett gyõzelmekbõl és a játékosok karakterébõl adódnak. A fiúk már a kezdetektõl fáradtak voltak, az ünneplést pedig sosem kell támadásnak venni. Nagyszerû mérkõzést játszottunk a Mestallában.”

„Nem tudok információval szolgálni a holnapi kezdõcsapatról, még a játékosaim sem tudnak semmit. Az én elvem pedig az, hogy elõször velük tudatom. Eddig azok a játékosok mindig kezdõként léptek pályára, akik a Bajnokok Ligája mérkõzések elõtti sajtótájékoztatón részt vettek, tehát logikus lenne, ha Sahin is kezdõ lenne holnap. Lass bárhol tud játszani és mindenhol kiválóan teljesít. Nagyszerû személyiség, kezdõ típus. Holnap ismét játszani fog.”

„Kaká még mindig rosszul érzi magát, reméljük, nem súlyosbodik az állapota. Carvalho fejben már készen áll. A hétvégi derbire még nem épül fel, de remélhetõleg jövõ héten számíthatunk rá. Di Maria egyenletesen javul és hamarosan csatlakozik a többiekhez. A hétvégére épphogy felépülhet.”

„Nem tudom, hogy Ramos fog-e még jobb hátvédként játszani. Ez a körülményektõl és ad adott helyzettõl függ. Nem okozna problémát ismét kirakni a szélre, ha nagyon sok középsõ védõnk áll majd készen játékra. Fenomenális munkát végez a védelem közepén.”

Nuri Sahin:
„Nincs rajtam nyomás. Örülök, hogy ebben a csapatban lehetek és ebben a nagyszerû stadionban játszhatok. Sokáig kellett várnom, most pedig készen állok a kezdõbe kerülésre.”

„A mi csapatunkban vannak a világ legjobb játékosai. Mindannyian teljesen normális srácok. Kívülrõl talán úgy tûnhet, hogy egy másik bolygóról jöttek, de mindegyikük két lábbal jár a földön. Di Maria hihetetlen. Nagy kihívásokkal nézünk szembe, mivel nagyszerû csapatunk van.”

„Xabi Alonso a világ legjobb középpályásainak egyike. Az edzõ dönti el, hogy mit kell tennünk a pályán. Az én szótáramból hiányzik a félelem szó. Tudok együtt játszani Xabival, de úgy is, hogy õ nincs a pályán. Ha le akarod gyõzni az ellenfeleidet, akkor fontos, hogy száz százalékos teljesítményt nyújts.”

„Elõször az edzõvel beszéltem telefonon. Sokat segített az elsõ napokban, azonnal sikerült beilleszkednem.”

„Mourinho Callejónnal ünnepelte a hétvége egyik gólját, mivel õ volt hozzá a legközelebb. Ebbõl is látszik a csapat elszántsága. Az edzõ is a csapat tagja, kiváló mérkõzést játszottunk. A spanyol bajnokik tényleg nagyon nehezek.”

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK