Casillas: “Nem érdekel a Barcelona”

A Real Madrid csapatkapitánya, Iker Casillas a Philips egyik rendezvényén nyilatkozott az újságíróknak a hétvégi, Atlético elleni városi derbirõl és a közelgõ El Clásicóról. Az immár 127-szeres válogatott hálóõrt egy tortával is megajándékozták, ezzel is megünnepelve ezt a dicséretes mutatót. Az alábbiakban az AS által közölt sajtótájékoztató olvasható.

Úgy tûnik, ez nem az Atlético meccse lesz…
Ebben a ritmusban kell folytatnunk. A csapat bebizonyította, hogy óriási álmok eléréséért küzd. Az Atlético elleni derbin úgy akarunk játszani, hogy az elsõ helyen maradjunk. Egyetlen ellenfél sem fogja megkönnyíteni a dolgunkat, és össze kell szorítanunk a fogunkat. Ezen a rangadón nemcsak az Atlético, hanem a közönsége is jó eredményt akar majd elérni.

Mindenhol favoritnak látják magukat?
Õszintén szólva, nem, és azt hiszem, a társaim nevében is beszélhetek. Nem vagyunk ostobák, jól tesszük a dolgunkat. Ezt az irányt kell folytatnunk. Az élen zártunk a Bajnokok Ligája csoportkörében, de most a bajnokságra kell gondolnunk, meccsrõl meccsre haladva, s közben tudni, hogy egyetlen találkozó sem lesz könnyû.

Szeretné, ha Falcao játszana az Atleticóban, vagy jobban örülne, ha nem lenne ott?
Nem kell túl sokat foglalkoznunk az ellenféllel. Mindenki, aki a Real Madrid ellen játszik, 200 százalékot akar nyújtani. Falcao egy nagyon komplett, remek játékos. Ha ott lesz, új hangulatot kölcsönöz majd a derbinek.

Az olyan mérkõzések, mint a Dinamo elleni, jobban feltüzelik a csapatot az El Clásicóra?
Jobban feltüzelik a következõ meccsre. Értem, hogy szeretnek a klasszikusról beszélni, de nekünk nem ezzel, hanem az Atléticóval kell törõdnünk. Egyetlen vereség elég, hogy a riválisok elõnyt kovácsoljanak maguknak, és minden kiegyenlítõdjön. Az El Clásicóig még sok minden megtörténhet.

Beszélnek arról az öltözõben, hogy fontos lenne listavezetõként játszani a Barcelona ellen?
Ha arról kéne beszélni, hogy a szezon mely szakaszába érjünk el éllovasként, az utolsó fordulót választanám.

Mi változott a Madridban, ami miatt jobbnak tûnik a Barcelonánál?
Érettebbek lettünk és több a tapasztalatunk. Van néhány futballista, akik tudják, hogy remek játékosok, de idén még többet kell kérnünk tõlük. Özil például sztárként érkezett ide, aki tudja, hogy kiváló focista, és, hogy a következõ években a legmagasabb szinten fog játszani. Meccsrõl meccsre úgy tûnik, hogy egyre egységesebbek vagyunk. Olyannak kell lennünk, mint egy kis család.

Hogyan érinti a csapatot Di María sérülése?
Kiváló formában volt, amikor megsérült. Õ egy elképesztõen gyors játékos, aki sokat foglalkozik azzal, hogy nyomást gyakoroljon az ellenfélre, és ezt a mentalitást a többiekre is átragasztja. Az edzõ ennek ellenére nem aggódik, mert vannak cserejátékosaink. Úgy gondolom, hogy a lehetõségek tárháza óriási, és a mester mindenkire számíthat, habár nem szereti, ha valakit sérülés miatt kénytelen kihagyni.

Ez a legjobb Madrid, amiben eddig játszott?
Mindegyik más volt. Nem fogom összehasonlítani a Ronaldo, Figo, Beckham és Zidane által fémjelzett vonallal. Fiatal csapatunk van: Carvalhót leszámítva én vagyok a legidõsebb a magam 30 évével, ami biztató a jövõre nézve. Sokak elõtt még mindig hosszú út áll, habár már most nagyszerû játékosok.

Forrás: www.as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK