José Mourinho: „Gyõzni akarunk a Gijón ellen”

A Real Madrid edzõközpontjának sajtótermében José Mourinho szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján játékosairól, a csapat fejlõdésérõl, az elkövetkezendõ mérkõzésekrõl beszélt.

„Amit megtapasztaltunk az Atletico elleni mérkõzésen, azt nem agresszív játéknak nevezném. Én szeretem az agresszív játékot. Tudjuk, hogy mire számítsunk holnap Gijónban: nehéz mérkõzés lesz, ahogy tavaly is.”

„Három pont elõnyünk van a második helyezettel szemben, nem szenvedünk hiányt motivációban, gyõzni akarunk holnap. Tudom, hogy teljesen normális, ha valaki elveszít egy meccset, vagy döntetlent játszik. Nem kell az ilyet túldramatizálni. Ez is a bajnokság része. Nehéz állandóan gyõzni ilyen fontos versenysorozatokban. Mindent megteszünk, hogy három pontos elõnnyel várjuk az El Clásicót, de jelenleg még kizárólag a Gijón és az Ajax elleni meccseinkre koncentrálok. Szeretnék a Bajnokok Ligája meccsen olyan játékosoknak is lehetõséget adni, akik eddig kevesebbet játszottak. Eddig kizárólag a Sporting ellen készültünk.”

„Mit mondhatnék Pique esetérõl? Sokkal érdekesebbnek gondolom olyan prominens személyek véleményét, mint Blatter vagy Platini, vagy épp az önökét, a sajtóét.”

„Teljesen normális, ha egy védõ szabálytalanul próbál megállítani egy csatárt, nagyon nehéz kilencven percen át tökéletesen teljesíteni. Ezért vannak a lapok és a bírók.”

„Jól dolgoztunk a héten, bár szokatlan volt számunkra, mivel nem igazán fordul elõ, hogy rendelkezésünkre áll egy teljes hét a felkészülésre. Elég idõnk volt, hogy készen álljunk a holnapi összecsapásra. Xabi Alonso fontos játékosunk, de valakinek helyettesíteni kell. Bárki lesz is, meg fogja oldani, mert a Real Madridnál mindenki nagyon jó. Nem akarok nagy ügyet csinálni abból, hogy Xabi nem játszik, mivel nem akarok ezzel védekezni a meccs után. Ebben a bajnokságban minden megtörténhet.”

„Kaká jól dolgozott a héten, nem voltak fájdalmai. Ott lesz a kispadon, tervezem, hogy be is állítom. Az Ajax ellen kezdõként fog pályára lépni, és játszani is fog, amíg bírja, hogy újra felvegye a játék ritmusát. Eddig is nagyon fontos játékosunk volt. Sahin számára ez még az elõszezon, ami hamarosan véget ér. Készen áll a játékra, a Dinamo ellen végig a pályán volt. Remélem, hogy Arbeloa már tud játszani az Ajax ellen. Nem lép pályára holnap, de vasárnap már szeretnénk, ha újra csatlakozna a többiekhez az edzésen.”

„Már máskor is említettem, hogy a második évem mindig jobban sikerült a volt csapataimnál, mint az elsõ. Viszont ez nem törvényszerû. Örülök, mert tetszenek az elért eredményeink és az is, ahogy elérjük azokat. Elégedett vagyok azzal az egyéni és csapat szintû fejlõdéssel, amin átmentünk. Szépen lassan haladunk, jövõre pedig remélhetõleg tovább javulunk majd.”

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…