Robinho: „Neymarnak a Barcelonába kellene mennie”

A brazil Lancenet.com-nak adott interjújában Robinho Neymar lehetséges európai jövõjérõl beszélt. A Real Madrid korábbi játékosa nem kímélte a fõvárosi együttest, láthatóan a mai napig nem heverte ki, hogy milyen viharos körülmények között távozott Madridból.

Robinho és Neymar azóta jó barátságot ápol, hogy elõbbi kölcsönben a Santosnál töltött egy rövid idõszakot 2010-ben, illetve amióta a brazil válogatottban is együtt szerepelnek. „Szinte minden nap beszélünk, már majdnem olyanok vagyunk, mint a nõk. Mindenfélérõl beszélgetünk, fõleg amióta jótékonysági mérkõzést szervezünk. Különleges játékos, istenadta tehetséggel. Egyszerûen így született. Szerintem jó hatással voltam rá és másokra is a Santosnál.”

Neymar sok pletyka fõszereplõje volt az elmúlt egy évben, amik közül talán az egyik legérdekesebb a Barcelona és a Real Madrid érte folyó harcával foglalkozó pletykaáradat. Robinho néhány tanáccsal látja el barátját: „Kétség kívül a Barcelonába kellene mennie, a stílusa jobban illeszkedne abba a csapatba. A Barcelona játékosai között nem érzékelhetõ hiúság. Madridban egy játékos a kapu elõtt nagyon nehezen jut labdához. A Barcelonánál nincs ilyen. Úgy tûnik, õk megbecsülik egymást.”

Messi és Neymar összehasonlítása és a Santos edzõjének véleménye („Neymar a jobb játékos”) kapcsán Robinho a következõt mondta: „Egyformák. Messi kiváló ritmusban terelgeti a labdát. Sokkal gyorsabb, ha nála van a labda. Lehet, hogy Muricy Ramalho nem sokat látta Messit játszani, de a két játékos egyformán jó.”

Robinho Madridba költözésének körülményeit is összehasonlította Neymar esetével: „Teljesen mások a körülmények. Gazdasági szempontból jó döntés volt Madridba mennem. Csak az idõ adhat választ arra, hogy Neymar jó döntést hozott-e azzal, hogy Brazíliában maradt. Ha én lettem volna a helyében, már én is így döntöttem volna. Akkoriban más szemmel láttam Európát. Madridban ott volt Zidane, Ronaldo és Beckham.”

A beszélgetésbõl kiderül, hogy Robinho nincs túl jó véleménnyel a Real Madridról: „Neymar választhatja a Real Madridot is, mivel kiváló csapat és jól is fizet, de azért azt is elmondanám neki, hogy nem minden arany, ami fénylik. Ha meghallod azt, hogy Real Madrid, a világ legjobbjaira gondolsz, de amikor odamész, egy teljesen más kultúrában találod magad. Brazíliában õ zseninek számít, még akkor is játszik, ha épp nem megy neki a játék. Ott ez nem így lenne, mivel ott van Cristiano Ronaldo, Benzema és a többiek. Mourinho a kispadra néz és nem lát mást, mint kiváló játékosokat.”

Forrás: lancenet.com.br
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK