Rosell: “A Madrid az esélyes”

A ma esti Real Madrid-Barcelona mérkõzés alkalmából közös sajtótájékoztatót tartott Florentino Pérez és Sandro Rosell. Miután a rivális klubok elnökei válaszoltak az újságírók kérdéseire, együtt is ebédeltek, és természetesen az esti találkozót is együtt tekintik majd meg a Santiago Bernabéu díszpáholyából.

Az ilyenkor már szokásosnak mondható közös ebédet megelõzõen Sandro Rosell és Florentino Pérez együtt álltak a média rendelkezésére a ma esti El Clásico apropójából. A Barcelona elsõ embere elismerte, hogy „a statisztikák alapján a Real Madrid a mérkõzés esélyese”, ugyanakkor hozzátette, hogy Guardiola személyében a katalánok rendelkeznek a világ legjobb edzõjével, ráadásul a legkiválóbb játékosokkal is. „A statisztikák arra valók, hogy megdöntsük õket” – vélte.

„Semmi sincs eldöntve. Ez egy nagyon fontos mérkõzés, és jó benyomást kell keltenünk.” Ezt már Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke mondta. Sandro Rosell szerint a meccs „semmilyen szerepet nem játszik a bajnokság végkimenetele szempontjából. Nincs vége a ligának, és nem áll meg az élet sem. Aki nyer, az jó pozícióba kerül a tabellán, de senki sem fog veszíteni. Ma este semmi sem fog eldõlni.”

Az elmúlt klasszikusokon tapasztalt feszültségekkel kapcsolatban Pérez elmondta, hogy sosem volt vitájuk, vagy véleménykülönbségük Rosellel. „Remek viszonyban vagyunk egymással. Példát mutatunk a világnak az egészséges rivalizálásunkkal.” Az ugyanerre vonatkozó kérdésre Rosell így válaszolt: „Nincs értelme a múlton rágódni. Florentino nagyszerû ember és kiváló elnök is egyben, nem lehet rossz a kapcsolatunk.”

Mint ismert, a Barcelona kispadján ismét ott ülhet majd Tito Vilanova másodedzõ, aki hétfõn hagyhatta el a kórházat tumormûtétje után. „Ez a csapat morális sikere” – mondta Rosell. „Nagyon boldogok vagyunk, hisz õ egy olyan ember akit szeretünk, és akire szükségünk van.” Pérez szintén elégedettségének adott hangot, hogy Vilanova is átélheti ezt a kivételes mérkõzést.

A Real Madrid elnöke beszélt arról az egész világ számára jelentõs méltóságról is, amit a Madrid-Barca meccsek képviselnek. „500 millió ember követi majd ezt a mérkõzést, amely a sajtóakkreditációk számában is rekordot döntött. Ez nagy büszkeség a spanyol liga számára, mert valami egészen nagyszerût tudtunk elérni. Remélem, a mai találkozó megfelel majd az elvárásoknak, és senki sem fog csalódni.”

Érdekesség, hogy a sajtótájékoztatón Neymar neve is felmerült, aki iránt mindkét klub komoly érdeklõdést mutat. „Neymar a Santos játékosa. A Madrid és a Barca közti rivalizálás elsõsorban a pályán jelenik meg, de néha az átigazolási piacon is” – mondta el az üggyel kapcsolatban Sandro Rosell.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Sevilla elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Sevilla elleni bajnoki találkozón. Kezdőcsapat 13. Lunin17. Lucas V.22. Rüdiger6. Nacho23.…
Tovább

A Sevilla elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa és Diego Piñeiro.Védők:…