Mourinho üzenete: “Mi vezetünk”

Magabiztosságát és elhivatottságát hangoztatta mai sajtótájékoztatóján José Mourinho, aki szerint az El Clásicón elszenvedett vereség semmilyen hatással nem lesz a további mérkõzésekre. A portugál tréner figyelmeztetett, hogy nem szabad fél vállról venni a Ponferradina elleni kupameccset, így erre a találkozóra is megfelelõen felkészítette együttesét.

„Ma nem beszélek az El Clásicóról, csakis a Ponferradináról” – így kezdte szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját José Mourinho, aki elsõ idei Király-kupa mérkõzésére készül csapatával. Végül azonban mégis kénytelen volt érinteni a Barcelonát is, amikor arról kérdezték, milyen hatással lesz a holnapi találkozóra a szombati vereség. „Semmilyennel. Különbözõ meccsekrõl és versenysorozatokról van szó. A bajnokságban senkinek sincs több pontja, mint nekünk, és csak egy csapat rendelkezik ugyanannyival, mint mi, pedig még többször is játszottak. Értem, hogy az ellenfél motivációja nagyobb lesz ellenünk a kupában, de mindent megteszek annak érdekében, hogy a játékosaim komolyan vegyék a meccset, ahogy tavaly tették a Murcia ellen. Az elmúlt idényben voltak nehézségeink Murciában, és döntetlent értünk el. Ha megnézzük a Madrid történelmét a kupában, láthatjuk, hogy mindig megszenvedett a kisebb csapatok ellen. Nemrég az Atlético kikapott az Albacetétõl…nehéz meccs lesz.”

Mourinho nagy fontosságot tulajdonít a Király-kupának, ami sok bosszúságot okozott a Madridnak. „Tavaly véget akartam vetni valaminek, ami már korábban kezdõdött: a csapat 4-0-ra vesztett az Alcorcón ellen. Sok játékos áll a rendelkezésemre, Xabi és Benzema azonban nincsenek köztük, hisz mindketten szerepeltek az elmúlt két mérkõzésen. Igyekszünk majd jól teljesíteni, hogy eldöntsük a továbbjutást.”

Visszatérve az El Clásicóra, Mourinho leszögezte, hogy a szombati kudarc senkit sem sodort depresszióba. „Elõre megmondtuk, hogy akár nyerünk, akár nem, semmiképp sem fogunk kibillenni az egyensúlyból. A gyõzelem boldoggá tesz, a vereség pedig nem, de ennek ellenére sem törtünk meg. Senkivel sem cserélném el a helyzetünket. A BL-ben a történelem legjobb átlagát produkáltuk: hat meccs, hat gyõzelem. A bajnokságban senki sincs elõttünk. Elsõ helyezettként zárhatjuk az évet úgy, hogy ugyanannyi pontunk van, mint a Barcelonának, vagy úgy, hogy hárommal több.”

A Real Madrid edzõje elismerte, hogy a kezdõjátékosok többsége nem fog lehetõséget kapni a holnapi találkozón. „A játékosok nagy részét, akik játszottak szombaton, nem is láttam azóta, mert szabadságot kaptak. Mindent megtettek, komoly emberek, akik megérdemeltek két nap pihenõt. Akik viszont játszani fognak, rendesen felkészültek. Arbeloának problémái vannak, ezért nem szerepelhetett a hétvégén. Napról napra biztosabb vagyok benne, hogy Varane a Real Madrid alapembere lesz a következõ tíz évben. Nagy játékos, de még mindig gyerek.”

Felhívva a figyelmet arra, hogy az eltökéltségére nem lehet panasz, Mourinho megemlített egy újabb rekordot, amit ebben az évben állított be: „Miután a nevemet Miguel Munozé mellett látom, aki szintén 15 meccset nyert meg egymás után, a motivációm a maximumon van.” A portugál mester Cristiano Ronaldóra is kitért, akit kifütyült a madridi publikum a szombati mérkõzés után. „Ha olyan mint én, nem hallja meg az ilyen hangokat. A vereség rá is hatással volt, ahogy mindenkire. Normális, hogy ma kevésbé volt jókedvû, mint 15 nappal ezelõtt, de nem látok semmilyen drámai helyzetet. Cristiano ott lesz a Ponferradina ellen, mert szükségünk van a segítségére egy nehéz meccsen.”

Mourinho kitörölte saját és játékosai a fejébõl is a múltheti vereséget. „A feladatom az, hogy fejlõdjünk, és megnyerjük a következõ meccset. Ez egy olyan nagy klub, hogy egyetlen vereség is nagy bajnak tûnik. Inkább elveszítek egy meccset, de maradok továbbra is listavezetõ. Szombaton meglesz a lehetõségünk, hogy mi kerüljünk az élre.”

„Az edzés elõtt elmagyaráztam mindenkinek, aki most fog bemutatkozni a kupában, hogy milyen múltja van ennek a sorozatnak, és milyen nehézségekkel találkozott a többi csapat.”

Végül, miután nem kerülhette el, hogy újból a Barcáról beszéljen, ismét biztosított mindenkit az együttes magabiztosságáról. „Senki sem érzi magát alárendeltnek. A Barcelona ugyanúgy áll, mint mi, jövõhéten pedig lemaradhatnak egy vagy három ponttal. Nagyon jó lenne éllovasként befejezni az évet, de a Sevilla ellen is nehéz lesz, ahogy az összes októberi és novemberi mérkõzés is az volt. Most elsõk vagyunk.”

„Az üzenetem a madridistáknak, két szóban: mi vezetünk.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…